Photo Gallery, Τοπικά

Ασφαλισμένο για τρομοκρατική ενέργεια το κλαμπ

Ώρες αγωνίας για τους 29χρονους οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο «Λόφτ»
Ώρες αγωνίας για τους 29χρονους οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο «Λόφτ»

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, οι δύο 29χρονοι από το Βόλο, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρότατα εγκαύματα σε όλο τους το σώμα στη διάρκεια εμπρησμού νυχτερινού καταστήματος τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ώρες αγωνίας για την ζωή τους περνούν οι συγγενείς τους, αφού οι δύο νεαροί βρίσκονται σε καταστολή, διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και η κατάστασή τους κρίνεται πολύ κρίσιμη. Ήδη έχει γίνει επείγουσα έκκληση για αίμα –τουλάχιστον 50 φιάλες. Οι δύο 29χρονοι υπέστησαν πολλαπλά εγκαύματα σε όλο το σώμα τους –τρίτου βαθμού- και σε αρκετά μεγάλο ποσοστό όταν εγκλωβίστηκαν στο νυχτερινό κέντρο, που έκαψαν ρίχνοντας βενζίνη. Οι φλόγες τύλιξαν τα κορμιά τους και οι δύο νέοι στην προσπάθειά τους να σωθούν, έτρεξαν φλεγόμενοι από το κατάστημα προς την παραλία και έπεσαν στη θάλασσα. Από εκεί τους ανέσυραν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ. Η επαφή φλεγόμενου σώματος με το θαλασσινό νερό, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είναι «κακός αγωγός» και φέρεται να προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στα εγκαύματα του δέρματος.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Βόλου έχει ασκήσει σε βάρος των δύο νεαρών ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση κατά συναυτουργία. Η δικογραφία έχει σταλεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με εντολή να συνεχιστεί η έρευνα και να απαντηθούν και συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει στο συνοδευτικό της έγγραφο η Εισαγγελία. Το αδίκημα χαρακτηρίστηκε ως αυτόφωρο, καθώς οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εντός του 24ωρου από την διάπραξη του αδικήματος. Οι δύο νεαροί, οι οποίοι χαροπαλεύουν και βρίσκονται σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση, είναι οι κατηγορούμενοι του εμπρησμού του νυχτερινού καταστήματος από τις διωκτικές αρχές. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται από την Αστυνομία και βαρύτητα δίνεται στην εξακρίβωση των κινήτρων του εμπρησμού. Ήδη έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις και αναζητούνται στοιχεία για να συμπεριληφθούν στην δικογραφία.

Για τρομοκρατική επίθεση

Το νυχτερινό κέντρο ήταν ασφαλισμένο και όπως έγινε γνωστό, η ασφάλεια είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2012. Είχε ασφαλιστεί για τρομοκρατική επίθεση ή πολιτική ταραχή. Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ φέρεται να το ασφάλισε αμέσως μετά την εγκατάσταση και λειτουργία τράπεζας, δίπλα ακριβώς από το μαγαζί του. Θέλησε να διασφαλίσει το κατάστημα από τυχόν ζημιά εξ αιτίας πιθανής επίθεσης στην τράπεζα, κάτι που τα τελευταία δύο χρόνια συμβαίνει συχνά πλέον στην Ελλάδα.

Λειτουργούσε σε νοικιασμένο κτίριο και ο εξοπλισμός του και η διαμόρφωση του χώρου είχαν γίνει από τον ιδιοκτήτη του. Το κόστος εξοπλισμού του καταστήματος υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ. Όλα όμως καταστράφηκαν από την φωτιά.

Το συγκεκριμένο κλαμπ λειτουργούσε περιστασιακά και κυρίως σε περιόδους σχολικών εκδρομών και πάρτι. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ήδη είχαν κλειστεί συμφωνίες για σχολεία, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης του κλαμπ είναι σοκαρισμένος από την καταστροφή που έχει υποστεί η επιχείρησή του.

Πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρίας φέρεται να έκανε μία πρώτη αυτοψία στο χώρο. Το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ξεκάθαρο: Κάνει λόγο για εμπρησμό από πρόθεση με βενζίνη.

Οφειλή 3000 ευρώ

Έμφαση στην εξακρίβωση του κινήτρου που οδήγησε τους δύο 29χρονους να βάλουν φωτιά στο κλαμπ δίνει η έρευνα της Αστυνομίας. Εξετάζονται πολλά σενάρια και όλες οι πληροφορίες. Επίσημα η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πως υπήρχαν οικονομικές διαφορές ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του κλαμπ και τους δύο νεαρούς.

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, ανέφερε χθες ότι τους όφειλε το ποσό των 3000 ευρώ. Δυσκολευόταν να τους δώσει τα χρήματα και τους είχε ζητήσει παράταση. Διαψεύδει την πληροφορία ότι τον είχαν απειλήσει. Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες μέρες τον πίεζαν να τους δώσει τα χρήματα, λέγοντάς του ότι τα χρειάζονταν επειδή -ειδικά ο ένας- είχε στόχο να λειτουργήσει δική του επιχείρηση.

Δεν είχε φανταστεί, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Κυρίως αυτό που απασχολεί την έρευνα είναι τα κίνητρα για τον εμπρησμό του καταστήματος. Ο εμπρησμός του καταστήματος συνέβη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά είχε μεγάλη επικινδυνότητα επειδή εκδηλώθηκε σε ένα κτίριο που εφάπτεται με άλλα σε ένα πυκνοδομημένο οικοδομικό τετράγωνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το