Αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση

Στιγμιότυπα από την παρέλαση

Παρουσία πλήθους κόσμου, υπό δρακόντεια όμως αστυνομικά μέτρα, διεξήχθη η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου χθες στην παραλία του Βόλου. Και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Νομού Μαγνησίας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ ο καιρός ήταν σύμμαχος όσων συμμετείχαν ή ήταν θεατές.

Για ακόμη μία φορά, «σιδηρόφρακτη» ήταν η παρέλαση, αλλά διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα, παρουσία χιλιάδων Βολιωτών και όχι μόνο, με τους επίσημους να την παρακολουθούν όρθιοι, ενώ καθίσματα υπήρχαν μόνο για τους ανάπηρους πολέμου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Αλεξόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αρ. Κοπάνας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και οι αρχηγοί αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πριν την παρέλαση έγινε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, όπου υπήρχε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ενώ κιγκλιδώματα κρατούσαν σε απόσταση ασφαλείας τους πολίτες.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και διήρκησε περίπου μία ώρα. Μπροστά από τους επισήμους πέρασαν ανάπηροι πολέμου, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, Σύλλογοι και Σωματεία, πρόσκοποι, ακολούθησαν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, μπροστά από τους επίσημους παρέλασαν στρατιωτικά τμήματα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Στα 58 ανήλθαν τα τμήματα των σχολείων, των πολιτιστικών συλλόγων και των προσκόπων που συμμετείχαν στη χθεσινή παρέλαση. Η ροή των τμημάτων της παρέλασης ήταν συνεχής, αδιάκοπη, χωρίς χρονικά κενά και καθυστερήσεις.

Συνολικά παρέλασαν 19 πολιτιστικοί σύλλογοι, 20 Δημοτικά, 14 Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και πέντε τμήματα προσκόπων.

 «Μπορούμε ενωμένοι να τα καταφέρουμε»

Μετά τη λήξη της παρέλασης, ο υφυπουργός Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τους φορείς και τους πολίτες του Βόλου, για την αξιέπαινη και πολύ όμορφη παρέλαση, όπως τη χαρακτήρισε. Ο ίδιος σημείωσε: «Οι παρελάσεις, με τον εορτασμό τους, μας θυμίζουν ποιοι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Η Ελλάδα πάντα έφευγε από στενωπούς, στη διάρκεια της μεγάλης ιστορίας της. Πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και με αισιοδοξία να δούμε το μέλλον. Δεν είμαι απλώς αισιόδοξος, διότι η αισιοδοξία είναι τα πιστεύω, η διάθεση και ό,τι ζητάμε στη ζωή». Σχετικά με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είπε πως «είναι η τελευταία φορά και δεν θα ξαναδούμε κάτι αντίστοιχο», ενώ εξέφρασε τη σιγουριά, ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να τιμά τις παρελάσεις και κυρίως τους προγόνους μας.

Δύο αντισυγκεντρώσεις

Στο μεταξύ, από τις 10.30 το πρωί ήταν προγραμματατισμένες δύο αντισυγκεντρώσεις, μια στην πλατεία Πανεπιστημίου από την Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας και μια έξω από το κτίριο Παπαστράτος, στην παραλία του Βόλου, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το Πανεπιστήμιο ήταν κλειδωμένο και από τις δύο πλευρές και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο. Οι συγκεντρωμένοι και στις δύο περιπτώσεις δεν ξεπερνούσαν τις τρεις δεκάδες, ενώ η ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεν άφησε περιθώρια για δημιουργία επεισοδίων ή παρελάσεις μετά τη λήξη της επίσημης. Τελικά, όλα κύλησαν, χωρίς να γίνει το παραμικρό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

2η Ημέρα Ναυτικής Εβδομάδας 2024

Συνεχίζεται η Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2024, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού,…

16 Ιουνίου 2024

Γλυκά Νερά: Ολοκλήρωσε τις Πανελλαδικές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Ολοκλήρωσε τις Πανελλαδικές εξετάσεις ο πιλότος, που δολοφόνησε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, έχοντας…

16 Ιουνίου 2024

Αντετοκούνμπο: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τον γάμο στην Πύλο – Λεμπρόν και Εμπαπέ στους καλεσμένους, το μενού, ο στολισμός

Τα σκαλιά της εκκλησίας ετοιμάζεται να ανέβει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την αγαπημένη του Μαράια.…

16 Ιουνίου 2024

Ανώτατη Τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας & Αμμοχώστου Βασίλειο στον Βόλο – Ξεκίνησε η Ναυτική Εβδομάδα 2024

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου ξεκίνησαν σήμερα οι…

16 Ιουνίου 2024

Oυίλιαμ – Κέιτ: Έδωσαν συγκινητικό υλικό από τα παρασκήνια – Το τρυφερό στιγμιότυπο μαμάς και κόρης

Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας κυκλοφόρησαν ένα συναισθηματικά φορτισμένο βίντεο πριν από…

16 Ιουνίου 2024

Θρήνος για τους τέσσερις νεκρούς στη σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο – Ήταν μόλις 20-25 ετών

Τέσσερις νέοι, ηλικίας 20-25 ετών (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) βρήκαν σήμερα το πρωί τραγικό…

16 Ιουνίου 2024