Ελλάδα

Αρχισε η μίνι σύνοδος για την Ελλάδα


Ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ το δείπνο των ηγετών της ΕΕ, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά άρχισε η μίνι σύνοδος που έχει οργανώσει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το ελληνικό ζήτημα.Στην πολυμερή αυτή συνάντηση, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, μετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό και τον κ.Τουσκ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, νωρίτερα, ο κ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι ελάχιστη πρόοδος σημειώθηκε όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα και πρόσθεσε ότι ελπίζει η πολυμερής συνάντηση θα συμβάλλει να δοθεί ώθηση στη διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί συμφωνία.

«Απόψε απλά θα αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η οποία μοιάζει να είναι μικρή, και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αρχίσουν τα πράγματα να κινούνται ξανά», είπε. «Θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να καταλήξουμε σε ένα πακέτο που πρέπει να εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της Ευρωομάδας. «Ο χρόνος εξαντλείται. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, επομένως χρειάζεται πραγματικά να πιάσουμε δουλειά», πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το