Τοπικά

Αρχίζει σήμερα το Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών, με θέμα «Ψυχοθεραπεία και Ποιμαντική: Αποκαλύψεις της Ύπαρξης», θα φιλοξενήσει από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στη διάρκεια του Συνεδρίου, εξαιρετικοί ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εισηγηθούν πολύ σημαντικά θέματα, που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα εφόδια και γνώσεις για την ποιμαντική διακονία.

Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, «οι άνθρωποι, ως ενιαία ύπαρξη, διαθέτουμε ψυχικό βίο και πνευματική ζωή. Οι ψυχολογικές επιστήμες μελετούν τον πρώτο, η ποιμαντική της Εκκλησίας συντρέχει τη δεύτερη. Μέσα από τις δύο αυτές μορφές συμπαράστασης αποκαλύπτεται η ύπαρξη με το σκληρό αγώνα της για επάνοδο στην ομορφιά την οποία θέλησε γι’ αυτήν ο Θεός. Η ανάγκη για συνεργασία των δύο προσεγγίσεων ομολογείται πλέον από όλους και όσοι ψυχοθεραπευτές μοιραζόμαστε την ευλογία της ορθόδοξης πίστης έχουμε επιφορτισθεί με την ωραία ευθύνη αυτού του διαλόγου.

Συνεχίζοντας την παράδοση των προηγουμένων συνεδρίων και αξιοποιώντας την εμπειρία τους, το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών αποπειράται να προσεγγίσει την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από αυτή τη διπλή προοπτική. Επιθυμεί να αναδείξει τις υπαρξιακές συνιστώσες της ψυχοθεραπείας και την ανθρώπινη διάσταση της ποιμαντικής πράξης, ως διαδικασίες οι οποίες συμβάλλουν στην αποκάλυψη του ανθρώπινου πλούτου και των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Και τούτο όχι ανθρωποκεντρικά, αλλά ευχαριστιακά και δοξολογικά, ως αναφορά στο Δημιουργό και ως διακονία προσφοράς στον κόσμο…» (www.orthopsy2012.gr).

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη 27/9 στις 11.30 π.μ. με την ανάγνωση των χαιρετισμών: α) του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και β) του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Μετά και από τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Γκιουζέπας, τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Δημήτριος Καραγιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα www.orthopsy2012.gr.

Εορτάζουν οι ιεροψάλτες της Δημητριάδος

Τη μνήμη του Προστάτη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους γιορτάζει ο ομώνυμος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, μεθαύριο Σάββατο 29/9 στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Το Δεξιό χορό θα διευθύνει ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και δ/ντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής κ. Μιχάλης Μελέτης και τον Αριστερό χορό ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου και καθηγητής Βυζ. Μουσικής κ. Ιωάννης Σχώρης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και καθηγητής Βυζ. Μουσικής κ. Ευστάθιος Γραμμένος.

Στο τέλος του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζ. Μουσικής για το νέο εκκλ/κό έτος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το