Photo Gallery, Τοπικά

Αργώ: Ο μύθος ταξιδεύει στα διεθνή δίκτυα

Θερμή υποδοχή στο λιμάνι μετά τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ


Γύρω στις 8 το βράδυ και εν μέσω ενθουσιώδους υποδοχής κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου η Αργώ με τους 55 περίπου κωπηλάτες. Η Αργώ ταξίδεψε ξανά στο πλαίσιο γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί σε πολλά παγκοσμίου φήμης τηλεοπτικά κανάλια. Ο απόπλους της Αργούς έγινε την περασμένη Παρασκευή από το Βόλο με προορισμό το Τρίκερι.

Η υποδοχή ήταν συγκινητική με τους κωπηλάτες, ως επί το πλείστον Βολιώτες, να αποβιβάζονται ντυμένοι με την αρχαία φορεσιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργοναύτες 2008 κ. Κεχαΐδης τόνισε πως «στις τέσσερις αυτές ημέρες γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ για την Αργώ και το ταξίδι της. Το ντοκιμαντέρ που θα αποτελείται από τέσσερα 50λεπτα μέρη γυρίστηκε από τον Ντέιβιντ Άνταμς που η εταιρεία του έχει έδρα την Αυστραλία, ενώ θα προβληθεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια διεθνούς εμβέλειας».

Ο ίδιος σημείωσε πως «οι συνθήκες της κωπηλασίας ήταν δύσκολες, καθώς για λόγους γυρισμάτων, θα έπρεπε να κωπηλατούμε σε ώρες υψηλής ηλιοφάνειας. Έπρεπε να είμαστε συγκεκριμένες στιγμές σε κατάλληλα σημεία, ώστε ο φωτισμός να είναι ο κατάλληλος».

Η Αργώ αναχώρησε την περασμένη Παρασκευή από το Βόλο και έκανε μια στάση στην Άφησσο, στη συνέχεια στη Μηλίνα και τέλος στο Τρίκερι και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Κυριακή, απ’ όπου και επέστρεψε χθες.

Ο καπετάνιος της Αργούς κ. Σταύρος Μπαμπάλας εξέφρασε την έκπληξή του για τη θερμή υποδοχή που είχε η Αργώ απ’ όποια σημεία και αν πέρασε στον κόλπο του Παγασητικού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου συνεχάρη τους 55 κωπηλάτες και όλους τους συντελεστές της όλης προσπάθειας τονίζοντας πως προβάλλουν το Βόλο και την Αργώ σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, ευχαρίστησε και το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Φουρτούνα για τη διαμονή και σίτιση των κωπηλατών στο Τρίκερι.

Ο κ. Μαρίνος Φάπας, ειδικευόμενος γιατρός στο επάγγελμα, ήταν ένας από τους 55 κωπηλάτες που ταξίδεψαν αυτές τις ημέρες. Μάλιστα είχε δώσει το «παρών» και στο μεγάλο ταξίδι της Αργούς το 2008.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το έκανα για την Αργώ και το Βόλο. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και νιώθω ότι έζησα το μύθο. Συνολικά κωπηλατήσαμε γύρω στις 20 ώρες. Είχαμε συγχρονισμό και καταφέραμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που ήθελε ο κ. Άνταμς. Παράλληλα κάναμε όλα ήθη και τα έθιμα της αρχαιότητας, όπως μια θυσία και δέηση στο Θεό».

Συντονιστής του όλου εγχειρήματος ήταν ο κ. Ντόκος εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το