Photo Gallery, Αθλητισμός

Απώλειες για Ρήγα και Σκιάθο

 

Φάση από τον αγώνα του Βελεστίνου

Απώλειες μετρούν Ρήγας Φεραίος και Σκιάθος για τα επόμενα παιχνίδια τους μετά το μεταξύ τους επεισοδιακό ντέρμπι στο Βελεστίνο. Όπως είναι γνωστό ο αγώνας αυτός χρειάστηκε να διακοπεί δύο φορές επειδή οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια. Μάλιστα ο διαιτητής κ. Χαλβατζάκος απέβαλε συνολικά τέσσερις παίκτες, ενώ δεν κράτησε τις απαιτούμενες καθυστερήσεις φοβούμενος το έκρυθμο κλίμα που είχε δημιουργηθεί. «Δεν τιμούν κανέναν τέτοιες εικόνες» τόνισε στη «Θ» ο τεχνικός του Ρήγα Λάκης Μπακάλης, ενώ ο ομόλογός του στη Σκιάθο Κώστας Γραμματικός δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο γύρισε 30 χρόνια πίσω στο Βελεστίνο».

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ενδιαφέρον παρουσίασε και το αγωνιστικό κομμάτι με το τελικό 1-1 να ικανοποιεί περισσότερο τους Σκιαθίτες, αφού ήταν φιλοξενούμενοι. Μάλιστα σήμερα (13.15) θα δώσουν το εξ αναβολής εντός έδρας παιχνίδι τους με τον Απόλλωνα Καναλίων και σε περίπτωση νίκης θα πλησιάσουν τον πρωτοπόρο Ρήγα στον ένα βαθμό.

Η «Θ» επικοινώνησε τόσο με τον προπονητή του Ρήγα Λάκη Μπακάλη, όσο και με τον αντίστοιχο της Σκιάθου, τον Κώστα Γραμματικό ζητώντας την άποψή τους για το κυριακάτικο παιχνίδι. Φυσικά και οι δύο καταδίκασαν τα επεισόδια, ενώ άφησαν αιχμές για τον διαιτητή Χαλβατζάκο ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι. Επίσης ο δεύτερος εξέφρασε πολλά παράπονα για τη φιλοξενία που επιφυλάχθηκε στην ομάδα του.

Ο κ. Μπακάλης τόνισε τα εξής: «Όλα όσα έγιναν με ενόχλησαν αφάνταστα. Δεν τιμούν κανέναν τέτοιες εικόνες που κάνουν κακό στο ίδιο το άθλημα. Όμως το παιχνίδι ξέφυγε στον πειθαρχικό έλεγχο. Εμείς φέτος προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα με καινούργια φιλοσοφία και απογοητεύτηκα από το γεγονός ότι οι παίκτες μου έπεσαν στην παγίδα των αντιπάλων και συμμετείχαν στις φασαρίες. Μάλιστα αυτό μας έκανε κακό και στον αγωνιστικό τομέα διότι στο σημείο της μεγάλης διακοπής του αγώνα είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Παίζαμε με παίκτη παραπάνω και πιέζαμε για το νικητήριο γκολ. Μετά δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ενώ και ο διαιτητής είχε το …άλλοθι να μην κρατήσει τις απαιτούμενες καθυστερήσεις.

Όσο για το αγωνιστικό μέρος θα έλεγα ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πολύ καλύτερος, τουλάχιστον για όσο διάστημα παίχθηκε μπάλα».

Από την πλευρά του ο κ. Γραμματικός επεσήμανε: «Πιστεύω ότι μέχρι τη στιγμή της αποβολής του Αποστολίδη, που για μένα ήταν πέρα για πέρα άδικη, ήμασταν λίγο καλύτεροι. Προηγηθήκαμε και αν δεν μέναμε με 10 παίκτες θα μπορούσαμε να «χτυπήσουμε» στην κόντρα για το δεύτερο γκολ. Όμως αναγκαστήκαμε να κλειστούμε και έτσι ο Ρήγας ισοφάρισε και μας πίεσε ως το τέλος.

Από την απόδοση των παικτών μου είμαι ευχαριστημένος, αλλά καλύτερα να χάναμε παρά τώρα που πήραμε ένα βαθμό και χάσαμε αρκετούς παίκτες για τη συνέχεια. Δυστυχώς την Κυριακή στο Βελεστίνο το ποδόσφαιρο γύρισε 30 χρόνια πίσω. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τέτοιες καταστάσεις βίωνα τη δεκαετία του ’80 ως ποδοσφαιριστής, αλλά στα 10 χρόνια που είμαι προπονητής πρώτη φορά μου συμβαίνει. Πάντως φταίει και η διαιτησία για όσα έγιναν, αφού έχασε τον έλεγχο».

Σήμερα η Σκιάθος

υποδέχεται τον Απόλλωνα

Τον Απόλλωνα Καναλίων υποδέχεται σήμερα η Σκιάθος σε εξ αναβολής παιχνίδι και θα έχει την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και τον Ρήγα Φεραίο στον ένα βαθμό, εφόσον φυσικά κερδίσει. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 13.15 και διαιτητής θα είναι ο κ. Γκάγκας με βοηθούς τους κ.κ. Τρυφωνίδη και Γαργαλιάνο.

Πάντως, οι νησιώτες θα έχουν και πάλι σημαντικές απώλειες. Οι Ντερβίσι και Γκίνης παραμένουν τραυματίες, ενώ στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε και ο Ναλμπάντης που επίσης θα μείνει εκτός. Και βέβαια δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι Αποστολίδης και Καμπουρέλης που αποβλήθηκαν στο Βελεστίνο. Τουλάχιστον θα βρίσκεται στην αποστολή ο προερχόμενος από τραυματισμό Μιχαλόλιας, έστω και αν δεν είναι 100% έτοιμος.

Όσον αφορά τον Ρήγα Φεραίο το ερχόμενο Σάββατο θα δώσει ένα ακόμη ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας με τον Εθνικό Βόλου. Απόντες στο συγκεκριμένο ματς θα είναι οι Χατζής και Ντόντος, που αποβλήθηκαν την Κυριακή (ο δεύτερος από τον πάγκο της ομάδας του).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το