Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Από 22 Ιουνίου η Γιορτή Βιβλίου

Θα πραγματοποιηθεί στην παραλία μέχρι τις 9 Ιουλίου


Στις 22 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η φετινή 21η Γιορτή Βιβλίου που θα διοργανωθεί στην παραλία της πόλης με τη συμμετοχή αρκετών βιβλιοπωλείων. Εκεί οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις, να ξεφυλλίσουν τα βιβλία, να συζητήσουν με τους βιβλιοπώλες, αλλά και να αγοράσουν κάποιο βιβλίο το οποίο ενόψει του καλοκαιριού αποτελεί πολύτιμη «παρέα».

 

Η έκθεση φέτος θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα θα είναι καθημερινά ανοικτή από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ κατ’ εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα θα τελειώνει στις 12 το βράδυ. Φέτος συμμετέχουν δώδεκα βιβλιοπωλεία και παρουσιάζουν το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής 22 εκδοτών, καθώς και τις καλύτερες εκδόσεις επιλεκτικά δεκάδων άλλων εκδοτών του καλοκαιριού 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012.

Η εφημερίδα «Η Θεσσαλία» είναι και φέτος χορηγός της Γιορτής Βιβλίου, ενώ συμμετέχει και ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός, που θα αναλάβει τη μουσική επένδυση της γιορτής.

Για πρώτη χρονιά θα διοργανωθεί και φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα «Το βιβλίο στην πόλη των Αργοναυτών», όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μικροί-μεγάλοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, ενώ οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα κοσμούν τα έντυπα και τις αφίσες της 21ης Γιορτής Βιβλίου.

Αναφορικά με τους φορείς που είναι και συνδιοργανωτές, αυτοί είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου καθώς και ο Δήμος.

Επίσης στην έκθεση θα παρουσιάσει το έργο της και η Μονάδα Αλτσχάιμερ, ενώ θα συμμετάσχουν και άλλοι φορείς.

Η Γιορτή Βιβλίου είναι ένας θεσμός που λειτουργεί πάρα πολλά χρόνια και είναι ίσως από τους λίγους στην Ελλάδα που πραγματικά αποτελεί γιορτή και όχι παζάρι. Παρουσιάζεται το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής και έτσι δίνεται η μοναδική δυνατότητα στους αναγνώστες να δουν όλους τους τίτλους, να τους πιάσουν και να διαβάσουν, να ενημερωθούν, ακόμη και να σχεδιάσουν μελλοντικές αγορές βιβλίων. Φυσικά η Γιορτή Βιβλίου θα είναι η καθημερινή βόλτα για 18 ημέρες των πολιτών στην παραλία. Σκοπός δεν είναι η πώληση αλλά η επαφή των πολιτών με το βιβλίο.

Παραδοσιακά η Γιορτή Βιβλίου προσελκύει πλήθος κόσμου. Μάλιστα οι βιβλιοπώλες και φέτος αναμένεται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε η οργάνωση της γιορτής να είναι άρτια και επιτυχής.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

8ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο “Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία”

Το Παιδαγωγικά Τμήματα Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ), Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) και Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΠΤΠΕ), και το…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drone «συνέλαβε» Ρώσο στρατιώτη αφού οι χειριστές του χάρισαν τη ζωή

Καρέ-καρέ καταγράφηκε η «σύλληψη» Ρώσου από drone στην περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας. Όπως φαίνεται…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Ομιλία για τα οφέλη της φυσικοθεραπείας στην τρίτη ηλικία στο ΚΗΦΗ Ν.Αγχιάλου

Την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με θέμα τα οφέλη της…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όσο υπάρχει αυτή η Ελλάδα, υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας» – O Μητροπολίτης στην βιβλιοπαρουσίαση του Γ. Σουρλα

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Σούρλα, τέως Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας (ΜΠΕΛ)

Το Μουσείο Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας (ΜΠΕΛ) λειτουργεί στον Βόλο, στην οδό Γκλαβάνη 37 και…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Ελβετία: «Ήταν άκαρδοι, ήθελαν τα χρήματα μου» καταγγέλλει 55χρονη που ακύρωσε την τελευταία στιγμή την αυτοκτονία της

Σε σοβαρή καταγγελία κατά της εταιρείας Last Resort που ανέλαβε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία μιας 64χρονης…

26 Σεπτεμβρίου 2024