Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Από το πασχαλινό τραπέζι στα Επείγοντα

Με γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρήθηκαν δεκάδες συμπολίτες το τριήμερο του Πάσχα
Με γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρήθηκαν δεκάδες συμπολίτες το τριήμερο του Πάσχα

 

Βαρύ αποδείχθηκε το αρνάκι για το στομάχι αρκετών συμπολιτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όπως εμετός, διάρροια, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Η πολυφαγία που ήρθε μετά από πολυήμερη νηστεία, αλλά και ο συνωστισμός του κόσμου σε διάφορα μέρη, προκάλεσαν αρκετά περιστατικά γαστρεντερίτιδας που κατέληξαν στο «Αχιλλοπούλειο».

Σύμφωνα με γιατρούς του Νοσοκομείου, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και προχθές Δευτέρα του Πάσχα, δεκάδες ήταν τα περιστατικά συμπολιτών που μετέβησαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς ταλαιπωρούνταν από διάρροια, εμετό, πονοκέφαλο, αλλά και πυρετό. Μάλιστα δέκα περίπου συμπολίτες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ αρκετοί άλλοι από μεταφορικά μέσα συγγενικών τους προσώπων.

Οι γιατροί σημείωναν πως το τριήμερο του Πάσχα η κινητικότητα με περιστατικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου ήταν συνεχής. Με ορούς και άλλα φάρμακα παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις έγιναν και εισαγωγές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους η πολυφαγία των ημερών, που σε αρκετές περιπτώσεις ακολούθησε την περίοδο της νηστείας, οφείλεται σε ένα σημαντικό βαθμό για τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Παράλληλα και η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, τα πρώτα μπάνια των λουομένων, αλλά και ο συνωστισμός του κόσμου σε διάφορα μέρη συνέβαλαν επίσης.

Σε ετοιμότητα βρέθηκε όλες αυτές τις ημέρες και το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση περιστατικών.

Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ κ. Κώστας Σταμνάς σημείωσε πως με εξαίρεση ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, οι υπόλοιπες ημέρες κύλησαν σχετικά ομαλά, με λίγα περιστατικά. Τα περισσότερα αφορούσαν κάποια τροχαία ατυχήματα με πολύ ελαφρούς τραυματισμούς, αλλά και συμπολίτες που διακομίστηκαν στα Επείγοντα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Προφανώς οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το απότομο πολύ φαγητό μετά από κάποια πολυήμερη νηστεία να έπαιξαν ρόλο στην εκδήλωση αυτού του φαινομένου.

Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου ήταν σταθμευμένο από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και χθες στην Εθνική Οδό, για να καλύψει άμεσα διακομιδή από ενδεχόμενο τροχαίο ατύχημα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η φυγή πολλών λουομένων στις παραλίες του Παγασητικού, στρέφει μοιραία το ενδιαφέρον του ΕΚΑΒ και προς το επαρχιακό οδικό δίκτυο που εκτείνεται από το Βόλο μέχρι και τον Πλατανιά.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμνάς, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα χρειαστεί να σταθμεύει στην περιοχή των Καλών Νερών αφενός γιατί η κίνηση ενόψει καλοκαιριού θα αυξάνεται αφετέρου το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει με έναν οδηγό και χρειάζεται να παρεμβαίνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα για να διακομίζουμε περιστατικά, ακόμη και αυτά που έρχονται με τα ταχύπλοα από τα νησιά και τα παραλαμβάνουμε στον Πλατανιά.

Εξάλλου αυτό κάνει εδώ καιρό το ΕΚΑΒ διακομίζοντας περιστατικά από την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το