Τοπικά

Από το αρτοποιείο στην Ιατρική Σχολή

Το πρωί προσέφερε τις υπηρεσίες της στο αρτοποιείο του πατέρα της και το απόγευμα παρακολουθούσε τα μαθήματα στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου. Η Πωλίνα Σαμαρά, μπόρεσε μετά από αρκετές προσπάθειες, και εισήχθη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, μία από τις δημοφιλέστερες σχολές πανελλαδικά που χιλιάδες υποψήφιοι ονειρεύονται να πετύχουν.

Η ίδια μιλά σήμερα στη «Θ» αναφέροντας όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε για να πετύχει το στόχο της και να ανοίξει έτσι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Πώς είναι να εργάζεται κανείς το πρωί και να παρακολουθεί το σχολείο το απόγευμα; Πού βρίσκει το χρόνο για μελέτη; Η ίδια τόνισε πως καθημερινά ξυπνούσε περίπου στις 4-5 το πρωί για να διαβάσει, ενώ στη συνέχεια πήγαινε στο αρτοποιείο, όπου εργαζόταν. Το μεσημέρι επέστρεφε σπίτι, όπου ξεκουραζόταν για λίγο, και μετά διάβαζε, ενώ από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ παρακολουθούσε τα μαθήματα στο σχολείο.

Για την Πωλίνα η επιτυχία στο Πανεπιστήμιο δεν σηματοδοτεί μόνο την αύξηση των πνευματικών εφοδίων για τη μελλοντική ανεύρεση εργασίας. Όπως τονίζει: «Ήθελα να πετύχω στο Πανεπιστήμιο για την απόκτηση μεγαλύτερης μόρφωσης και για μια καλύτερη προσωπική εξέλιξη. Να γίνω ακόμη καλύτερος άνθρωπος».

Οι επιδόσεις της ήταν πολύ καλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι των Εσπερινών Γενικών Λυκείων διαγωνίστηκαν φέτος σχεδόν στα ίδια θέματα με τους αντίστοιχους υποψηφίους των ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

Ωστόσο με πολλή θέληση και συστηματικό διάβασμα κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα ζητήματα των πανελλαδικών και να εισαχθεί σε μια σχολή που ανοίγει νέους ορίζοντες.

Αναφερόμενη για τις νέες υποχρεώσεις που ανοίγονται από δω και πέρα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διαβάζει συστηματικά και εντατικά για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις, καθώς, όπως αναφέρει, είναι μεγάλη υπόθεση για να πετύχει κάποιος στη Σχολή, αλλά εξίσου σημαντικό να αποφοιτήσει.

Μάλιστα τόνισε πως μολονότι πέτυχε στην Ιατρική Σχολή διαγωνιζόμενη από τη Θεωρητική Κατεύθυνση, τα μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, της αρέσουν πάρα πολύ και είχε καλές επιδόσεις, επομένως εκτιμά ότι υπάρχουν οι βάσεις για τη φοίτησή της στην Ιατρική.

 

Από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Πέντε υποψήφιοι της ομάδας Β’ από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα εισάγονται: η Κατερίνα Ζουμπέκη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Αλέξανδρος Μαρκάκης στο ΤΕΙ Μηχανολογίας Λάρισας, ο Δημήτρης Συνάζος στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Χρήστος Τάσιου στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Κωνσταντίνος Ψαρρής στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Λάρισας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέφανος Ράιος αναφέρθηκε στην αξιόλογη προσπάθεια των μαθητών που πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συγχαίροντάς τους για την επιτυχία τους.

Φώτης Σπανός 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το