Photo Gallery, Τοπικά

Απόπειρα ληστείας περιπτερά με δράστη 16χρονο

Ομάδες περιφρούρησης θα στήσουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στη Μαγνησία

 

Ανήλικος αποπειράθηκε να ληστέψει μεσήλικα περιπτερά στη Νέα Ιωνία. Καταδιώχθηκε και τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα υπηρεσίας και θα παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο.

Ο ηλικίας 16 ετών δράστης αφαίρεσε μία κούτα τσιγάρα, έγινε αντιληπτός και όταν ο περιπτεράς προσπάθησε να τον συλλάβει, εκείνος τον κτύπησε για να διαφύγει.

Συγκεκριμένα συνελήφθη, ύστερα από καταδίωξη, πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, ένας 16χρονος ημεδαπός για απόπειρα ληστείας σε βάρος 59χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη περιπτέρου.

Ο 16χρονος μετέβη σε περίπτερο ιδιοκτησίας του 59χρονου ημεδαπού και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων αφαίρεσε μία κούτα με τσιγάρα μικρής χρηματικής αξίας. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια του ιδιοκτήτη του περιπτέρου να τον ακινητοποιήσει ο 16χρονος προσπάθησε – χωρίς θετικό αποτέλεσμα – να διατηρήσει τα κλοπιμαία χτυπώντας τον 59χρονο με τα χέρια στο πρόσωπο και το σώμα. Προσωρινά κατάφερε να διαφύγει και συνελήφθη λίγη ώρα μετά από τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μαγνησίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει τις Αρχές ότι θωρακίσουν τις επιχειρήσεις με έντονο φωτισμό και όσες επιχειρήσεις λειτουργούν νυχτερινές ώρες χρειάζονται την παρουσία και δεύτερου ατόμου. Όπως αναφέρεται: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο μας είναι οι συνεχείς διαρρήξεις και αυτό γίνεται διότι ολοένα και περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της απόγνωσης. Η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας θα προτείνει στο Δ.Σ., αλλά και στους συναδέλφους να υπάρξουν ομάδες περιφρούρησης για τις επιχειρήσεις μας, κάνει έκκληση δε, τις βραδινές ώρες που δεν έχει δουλειά οι επιχειρήσεις μας να είναι κλειστές και καλεί τους φίλους συμπολίτες – καταναλωτές να προμηθεύονται τα όποια πωλούμενα προϊόντα από κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλοι εμείς πριν λίγα χρόνια βρισκόμασταν στην παραγωγική διαδικασία και λόγω της μεγάλης αποβιομηχάνισης που υπέστη η χώρα μας εξαναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε για λόγους επιβίωσης στον κλάδο των περιπτερούχων. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της κοινωνίας είναι οι συνάδελφοί μας ενοικιαστές περιπτέρων, ιδιοκτήτες ανάπηροι, εταιρείες – συνεργάτες, εργαζόμενοι στις καπνοβιομηχανίες, πρατηριούχοι κ.ά., ένας κλάδος με ένα σύνολο 300.000 οικογενειών. Αυτό το κύτταρο της κοινωνίας αυτών των ανθρώπων χρειάζεται η πολιτεία και να τους σεβαστεί και φυσικά να τους στηρίξει, διότι στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εθνική μας οικονομία. Αγαπητοί συνάδελφοι, προστατέψτε την επιχείρησή σας, αλλά και τα συμφέροντά σας από τους συνεχείς κινδύνους που ελλοχεύουν στον κλάδο μας όπως: Πλαστά χαρτονομίσματα, πλαστές κάρτες, λαθραία και κλεμμένα τσιγάρα κ.λπ. Θωρακίστε την επιχείρησή σας με έντονο φωτισμό τις νυχτερινές ώρες, ασφαλίστε τις επιχειρήσεις σας και περιφρουρήστε τον κλάδο μας. Ο κλάδος των περιπτερούχων καπνοπωλών δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξεως. Δεν επιτρέπεται η γωνιά του μικρομάγαζου να γίνει άσυλο και εύκολη λεία των διαρρηκτών».

Εξάλλου, για απόπειρα κλοπής συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο άτομα, ηλικίας 30 και 32 ετών. Η σύλληψή τους έγινε τις πρωινές ώρες χθες από αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΙΑΣ». Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς να έχουν παραβιάσει με αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο την πόρτα εισόδου και να έχουν εισέλθει εντός τουριστικού γραφείου ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα. Έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Η φθορά που προκάλεσαν στην πόρτα εισόδου υπολογίζεται σε 500 ευρώ. Το μεταλλικό αντικείμενο κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το