Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αποχώρηση από το μπλόκο του Αλμυρού

Ενώ σήμερα πρόκειται να αποφασίσουν οι αγρότες στο Αερινό

Αποχώρηση από το μπλόκο αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του Αλμυρού, ενώ σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες του μπλόκου Αερινού. Οι αγρότες του Αλμυρού αποχωρούν με τα τρακτέρ τους στις 11 σήμερα το πρωί και μετά από 25 μέρες κινητοποίησης.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς αποφασίζεται η εξέλιξη του αγώνα. Η χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με την διϋπουργική επιτροπή δεν κατέληξε σε συμφωνία που να ικανοποιεί τους αγρότες. Μετά την εξέλιξη αυτή στις 11 σήμερα το πρωί οι αγρότες σε κάθε μπλόκο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αν θα παραμείνουν στο δρόμο ή θα αποχωρήσουν. Τα περιθώρια στενεύουν, μετά την θέση της κυβέρνησης ότι δίνεται στους αγρότες ό,τι επιτρέπει η δημοσιονομική προσαρμογή. Οι αγρότες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει περιθώριο να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των δρόμων και το τοπίο φαίνεται πλέον να είναι ξεκάθαρο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών που συναντήθηκε με τους Υπουργούς χθες στην Αθήνα δήλωσε πως «ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο (σήμερα) στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας». Όπως είπε ο κ. Μπούτας συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα αλλά «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας». «Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται» πρόσθεσε. Για τις ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό ο κ. Μπούτας είπε ότι το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55» πρόσθεσε.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Νίκος Αγγελής από το μπλόκο του Αερινού ανέφερε χθες βράδυ πως σήμερα θα γίνει συνέλευση των αγροτών του μπλόκου, ωστόσο η πρόταση είναι για συνέχιση της παραμονής στο δρόμο. Στο μπλόκο του Αερινού βρίσκονται 70 περίπου τρακτέρ, καθώς οι αγρότες από το Πήλιο έχουν αποσύρει τα μηχανήματά τους. Στο μπλόκο βρίσκονται κυρίως αγρότες από την περιοχή του Βελεστίνου. Ο κ. Αγγελής επανέλαβε ότι οι αγρότες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πολλοί δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν την ερχόμενη χρονιά.

Στο μπλόκο του Αλμυρού, έγινε συνέλευση αγροτών χθες το βράδυ. Εκεί βρίσκονταν από την αρχή της κινητοποίησης 60 περίπου τρακτέρ σε έναν «ήπιο» -όπως τον χαρακτήρισαν οι ίδιοι οι αγρότες- αγώνα και χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στην ελεύθερη κίνηση άλλων πολιτών. Η απόφαση για αποχώρηση συνοδεύτηκε από πικρία τόσο για την αδυναμία της κυβέρνησης όσο και για τους ντόπιους βουλευτές να διαχειριστούν ζωτικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Παράλληλα σχολίασαν και την αδυναμία πολλών αγροτών να ενισχύσουν τα μπλόκα και την εν γένει έλλειψη οργάνωσης αυτής της κινητοποίησης. Θεωρούν ωστόσο θετικό το γεγονός ότι αυτή η κινητοποίηση δεν προκάλεσε προβλήματα σε άλλες κοινωνικές τάξεις.

«Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι» σημείωσαν χαρακτηριστικά αγρότες του Αλμυρού, κάνοντας ταυτόχρονα και την ευχή «να δώσει ο Θεός να μην υπάρχουν αγρότες που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν την ερχόμενη χρονιά.»

Οι αγρότες θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν έλυσε σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την μείωση του κόστους παραγωγής τους και συνεπώς η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κέρκυρα: Ομολόγησε τη δολοφονία η σύζυγος του 68χρονου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κέρκυρας, όπου το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρός…

28 Σεπτεμβρίου 2024

O δήμαρχος Αλοννήσου για την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ.Στρουφλιώτη

Απάντηση του Δημάρχου Αλοννήσου Παναγιώτη Αναγνώστου, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Γεώργιου Στρουφλιώτη “Θα θέλαμε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Σπασμένες

Σπασμένες είναι οι μεταλλικές επιφάνειες που καλύπτουν τα ρολόγια της ύδρευσης επί της οδού Φιλελλήνων…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γυναίκα ζήτησε διαζύγιο μετά από μόλις 40 ημέρες γάμου επειδή… ο άντρας της δεν έκανε μπάνιο!

Διαζύγιο ζήτησε γυναίκα στην Ινδία μετά από μόλις 40 ημέρες γάμου, λόγω της... κακής υγιεινής…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Με τον Χέιζ-Ντέιβις τα έβαλαν οι Τούρκοι

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις δεν περίμενε ότι θα έμπλεκε με ένα ποστάρισμά του στα social media.…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Νασράλα είναι νεκρός – Ακέφαλη πλέον η Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο χθεσινό…

28 Σεπτεμβρίου 2024