Τοπικά

Αποχή μαθητών από το Λύκειο Αλμυρού

Λύκειο Αλμυρού

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησε χθες το 15% περίπου των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, καθώς σε πρώτη φάση επιχειρήθηκε κατάληψη του σχολείου, η οποία τελικά δεν έγινε μετά την παρέμβαση της διεύθυνσης του σχολείου, καθηγητών και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η δρομολόγηση εργασιών για τη βελτίωση των συνθηκών στο διδακτήριο, καθώς υποστηρίζουν ότι «κάνουν μάθημα σε αίθουσες με σπασμένα παράθυρα, που καλύπτονται με μονωτικές ταινίες».

Να αναφερθεί ότι οι μαθητές είχαν αποφασίσει σε ψηφοφορία με 176 υπέρ και 88 κατά να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου. Τελικά την πρώτη ώρα των μαθημάτων οι περισσότεροι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ μετά την τρίτη ώρα αποχώρησαν περίπου 35 μαθητές, ποσοστό περίπου 15% του συνόλου του δυναμικού του σχολείου.
Όπως προαναφέρθηκε, οι μαθητές διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, μεταξύ των οποίων η καλύτερη θέρμανση και η βελτίωση υποδομών στο διδακτήριο του Λυκείου Αλμυρού.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Λυκείου Αλμυρού κ. Γ. Χορταργιάς ανέφερε στη «Θ» ότι «η αποχή μερίδας των μαθητών από τα μαθήματα είναι αδικαιολόγητη, καθώς το διδακτήριο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν συντρέχει κανένας λόγος για την προαναφερόμενη κίνηση. Χάνονται διδακτικές ώρες, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να αναπληρωθούν. Καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάληψη του σχολείου με την παρέμβαση των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων» προσέθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Να αναφερθεί ότι οι μαθητές αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα ψηφοφορία για να θέσουν εκ νέου το θέμα της κατάληψης του σχολείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το