Αθλητισμός

Αποφασισμένος να νικήσει…

Ο Ολυμπιακός Β. θέλει το «τρίποντο» απέναντι στον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό

Μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα και στο σημερινό καθοριστικής σημασίας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Το ματς θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και θα αρχίσει στις 17.15 (Novasports 2). Σημειώνεται ότι οι δύο σημερινοί αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι σε διπλούς αγώνες και στη φάση των «4» του Κυπέλλου.

Την ομάδα που θα βρει μπροστά του στις 2 και 16 Μαρτίου, στον δρόμο προς τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος αντιμετωπίζει σήμερα ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα, δηλαδή τον Ατρόμητο Αθηνών. Οι δύο ομάδες ασφαλώς και θέλουν τη διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου, αλλά εκείνο που προέχει είναι να εξασφαλίσουν και την παρουσία τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Έτσι ο σημερινός αγώνας στο Πανθεσσαλικό στάδιο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός με 25 βαθμούς στο ενεργητικό του είναι μεν 7ος (μαζί με τους Άρη και Εργοτέλη), αλλά δεν έχει διαφύγει του κινδύνου, αφού η 14η ομάδα της κατάταξης που είναι ο Αστέρας Τρίπολης έχει μόνο πέντε πόντους λιγότερους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ατρόμητο που είναι 6ος με 26 βαθμούς. Γίνεται, λοιπόν κατανοητό ότι οι δύο αντίπαλοι θα κυνηγήσουν με πάθος το «τρίποντο» και όποια το πάρει θα μπορεί να κάνει και όνειρα …πλέι οφ, από τη στιγμή που και η απόσταση από την 5η προνομιούχο θέση είναι αρκετά μικρή, με την Καβάλα που βρίσκεται εκεί να έχει 28 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ασφαλώς και έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα και είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν, αρκεί να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, κάτι που ως τώρα δεν έχουν πετύχει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως γηπεδούχοι κατέκτησαν 11 βαθμούς με δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες και ως φιλοξενούμενοι 14 με τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο δύο ήττες. Ακόμη και στο κύπελλο προκρίθηκαν διότι κέρδισαν 2-0 στην Κέρκυρα, ενώ στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού γνώρισαν την ήττα με 2-1.

Στη σημερινή τους προσπάθεια θα έχουν ως σύμμαχο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας που ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό «παρών» στις κερκίδες. Οι κινητοποίηση στις τάξεις των οργανωμένων είναι μεγάλη και οι άνθρωποι της ΠΑΕ ευελπιστούν ότι χιλιάδες θα είναι εκείνοι που θα ενισχύσουν από κοντά τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη και δεν θα προτιμήσουν την πολυθρόνα του σπιτιού τους και τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Όσον αφορά τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός πιθανότατα να προτιμηθεί το σύστημα 4-4-2 με διάταξη 4-4-1-1. Αναμένονται αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου με την Κέρκυρα, καθώς η απόδοση της ομάδας δεν ήταν η επιθυμητή, ενώ θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα και παίκτες που ξεκουράστηκαν στο ματς αυτό.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιακούποβιτς, στα άκρα της άμυνας οι Σέλεζι δεξιά και Ζαραδούκας αριστερά, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Ντολεζάι και Σανκαρέ. Στη μεσαία γραμμή οι  Άλβαρεζ και Καπετάνος θα παίξουν στον άξονα, ο Μπρέσκα θα κινείται από τα δεξιά και ο Μόνχε από τα αριστερά. Τέλος, όσον αφορά την επίθεση ο Μαρτίν αναμένεται να προτιμηθεί του Σολάκη στην κορυφή μια και ήταν από τους λίγους διακριθέντες στον αγώνα με την Κέρκυρα, ενώ ο νεοαποκτηθείς Νέμεθ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός και να παίξει πίσω από τον σέντερ φορ.

Αν πάντως ο κ. Τσιώλης επιλέξει πιο συντηρητικό σχήμα (4-5-1), τότε ο Ούγγρος θα μείνει στον πάγκο και τη θέση του ως πέμπτος χαφ θα πάρει ο Ακόστα. Στην αποστολή μετέχει και ο προερχόμενος από τραυματισμό Ουμπίντες, αλλά θα παίξει μόνο αν παραστεί ανάγκη, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι οι: Ρόκα, Ρόκας, Μητρόπουλος, Τομάς, Ροντρίγκεζ, Ακόστα, Τικάο και Σολάκης. Εκτός έμεινε ο Ψυχογιός λόγω τραυματισμού.

Νίκη των Νέων

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου επικράτησε 2-1 της αντίστοιχης του Ατρομήτου χθες στο ΕΑΚ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Μπιλίτση, αλλά το συγκρότημα του Αντώνη Μάνδαλου ανέτρεψε την κατάσταση και με τέρματα του Νάκα (35’) και του Αναστασίου (50’) πήρε τους τρεις βαθμούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Αβδελάς, Αναστασίου (74’ Τσίπη, 82’ λ.τρ. Μακανίκας), Γκότοβος, Ζέρης, Ζυγκερίδης (63’ Ζενούνι), Κόμνος, Κοτζαθανάσης, Νάκας, Ναουμίδης, Σφάκας, Χολέβας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ραχιώτης, Καμβύσης (73’ Σεφερλής), Βαγγέλης, Σκουρλής

(58’ Παπαδόπουλος), Λημνιός, Μιχαλάτος, Δαβίλας, Ακόλι, Κυράννος, Μπιλίτσης, Συμεωνίδης (46’ Καντούτσης).

Τα εισιτήρια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, ενημερώνει πως τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού θα λειτουργούν σήμερα από τις 14.00, οι δε τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

* 7 ευρώ: Γυναικείο-Παιδικό στις θύρες 1-12, 13, 14, 17, 26-28, 43-56. Η είσοδος είναι από την 1η και τη 2η πεζογέφυρα.
* 10 ευρώ: Πέταλο στις θύρες 1-12. Η είσοδος είναι από την 1η πεζογέφυρα.
* 20 ευρώ: στις θύρες 14,17 (κερκίδες 206,207), 26 (κερκίδα 211), όπου η είσοδος είναι από τη 2η πεζογέφυρα)  και 43-56 (ανατολική κερκίδα)  όπου η είσοδος είναι από την 1η πεζογέφυρα.
* 30 ευρώ: στις θύρες 13 (κερκίδα 106) και 27,28 (κερκίδα 111). Η είσοδος είναι από τη 2η πεζογέφυρα.
* 50 ευρώ: στη θύρα 16 (κερκίδα 108). Η είσοδος είναι από τη 2η πεζογέφυρα.

Φυσικά η είσοδος για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας είναι δωρεών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ μοίρασε 3.000 μαθητικά εισιτήρια σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Νομού Μαγνησίας.

Στις Σέρρες οι Παίδες του Ολυμπιακού

Η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού Βόλου (Κ-17) αντιμετωπίζει σήμερα στις 13.00 την αντίστοιχη του Πανσερραϊκού στο γήπεδο της ΕΠΣ Σερρών. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και το συγκρότημα του Κώστα Σταματίου θα επιδιώξει να κατακτήσει το θετικό αποτέλεσμα. Την αποστολή απαρτίζουν οι: Θεοδωρίδης, Ξανθάς, Γιοβάννης, Δημητριάδης, Νικογιάννης, Οικονόμου, Πέργαντος, Βαϊνάς, Τζορμπατζής, Τσουκαλάς, Μαρμαρινός, Κολιαμήτρας, Κολημήτρας, Συφνιώτης, Τσάκος, Ευαγγελός, Πλαγεράς, Κάρρος και Ζάννης.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο κ. Πασχάλης με βοηθούς τους Ζιγκερίδη και Τρανούδη, ενώ παρατηρητής θα είναι ο κ. Τσεσμετζής (όλοι από ΕΠΣ Σερρών).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το