Αθλητισμός

Απουσίες και επιστροφές στη Νίκη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 5

Ικανοποίηση επικρατεί στη Νίκη για την κατάκτηση του βαθμού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που αφήνει ανοιχτό το δρόμο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ. Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στον κυριακάτικο αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου που θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο πλαίσιο της 37ης ημέρας της Football League. Απόντες θα είναι οι Λαλίν, Ψιάνος, Βούρας και Σαμαράς, αλλά επιστρέφουν οι Βέρτζος, Ριζογιάννης και Κυριάκος.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Η Νίκη έμεινε «όρθια» στο Αγρίνιο. Παρά τις ελλείψεις της και το γεγονός ότι τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από τον Παναιτωλικό και πλέον να ελπίζει βάσιμα σε απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να οπισθοχώρησε κατά μία θέση και τώρα να είναι στην 6η με 57 πόντους όμως δεν άφησε τον αντίπαλό της, που βρίσκεται στην 3η θέση (μαζί με τον Ολυμπιακό Β.) να ξεφύγει και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η διαφορά παρέμεινε στους τρεις βαθμούς με τη Νίκη να έχει στη συνέχεια ιδιαίτερα ευνοϊκό πρόγραμμα, καθώς θα δώσει τέσσερα ματς εντός έδρας με Εθνικό Γαζώρου, Θρασύβουλο, Δόξα και Εργοτέλη και μόνο ένα εκτός με την αδιάφορη βαθμολογικά Παναχαϊκή. Μοναδικό μειονέκτημα για τους «κυανόλευκους» είναι το γεγονός ότι θα κάνουν και ρεπό. Όμως το ίδιο θα συμβεί και με την ομάδα του Αγρινίου.

Στη Νίκη γνωρίζουν ότι η άνοδος περνά από το Πανθεσσαλικό στάδιο και είναι αποφασισμένοι να μην «στραβοπατήσουν» σε κανένα ματς, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής με τον Εθνικό Γαζώρου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ομάδα του Βόλου είναι ανώτερη και φυσικά το φαβορί για την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα υποτιμήσει την αντίπαλη ομάδα που στον α’ γύρο είχε κάνει τη ζημιά στις καθυστερήσεις. Θυμίζουμε, ότι η Νίκη είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Κωνσταντινίδη στο 44ο λεπτό, αλλά στο 94’ δέχθηκε την ισοφάριση σε 1-1 μετά το σουτ του Μπεκιάρη, όπου η μπάλα βρήκε και στο σώμα του Κοντοδήμου πριν καταλήξει στα δίχτυα του Βούρα.

Πάντως, σε ένα ακόμη παιχνίδι η Νίκη θα έχει απουσίες και μάλιστα σημαντικές λόγω τιμωριών. Συγκεκριμένα, «νοκ άουτ» τέθηκαν οι Λαλίν και Ψιάνος που αποβλήθηκαν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Σαμαράς που θα εκτίσει ποινή από κάρτες (ούτως ή άλλως είναι και τραυματίας), καθώς και ο «φύλακας άγγελος» της «κυανόλευκης» εστίας, ο Ηλίας Βούρας που επίσης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.

Έτσι, μετά από αρκετό καιρό κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρακούτσης, ενώ στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψουν και οι ποδοσφαιριστές που αποβλήθηκαν στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήτοι οι Ριζογιάννης, Κυριάκος και Βέρτζος. Ο τελευταίος γυμνάστηκε χθες μόνος διότι αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις, αλλά αυτό έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Σαμαράς για τον οποίο γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να προλάβει το παιχνίδι της 38ης αγωνιστικής με την Παναχαϊκή. Τέλος, ένας από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες της Νίκης τον τελευταίο καιρό, ο Νίκος Πουρτουλίδης, δεν προπονήθηκε διότι ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα που «κληρονόμησε» στο ματς της περασμένης Τετάρτης στο Αγρίνιο. Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στην αναμέτρησης της Κυριακής με τον Εθνικό Γαζώρου. Θα παίξει ακόμη και αν χρειαστεί αν «σφίξει τα δόντια».

 

Ο Παναγιωτόπουλος «σφυρίζει»

την Κυριακή

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητικές τριάδες για τα παιχνίδια της 37ης αγωνιστικής της Football League. Στο Νίκη-Εθνικός Γαζώρου θα «σφυρίξει» ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτριο Ζυγούρη και Αθανάσιο Κολοσιώνη της ίδιας Ένωσης. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και παρατηρητής διαιτησίας ο κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου που ανήκει στην ΕΠΣ Πιερίας.

 

Ενότητα ζητά

η Ερασιτεχνική

Τη διατήρηση του κλίματος ενότητας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου της ποδοσφαιρικής Νίκης στη Σούπερ Λιγκ, ζητά με ανακοίνωσή του το μητρικό σωματείο, δηλαδή ο ΓΣΒ «Η Νίκη». Το κείμενο είναι το εξής:

«Ο Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» παρακολουθεί συνοδοιπορώντας τη τεράστια προσπάθεια της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, μετά από πολλά χρόνια, για τη πραγματική αναβάθμισή της και την άνοδο στη Super League. Σ’ αυτή τη πορεία αναγνωρίζουμε με απόλυτο τρόπο τη τεράστια προσπάθεια του προέδρου και μεγαλομετόχου κ. Ανδρέα Πάτση.

Θυμίζουμε ότι η καταστατική αλλά πρώτιστα η ηθική υποχρέωσή μας είναι η ομάδα αλλά και ο σύλλογος μας γενικότερα να συνεχίσει αδιατάρακτα την μεγαλοπρεπή ιστορική διαδρομή του.

Ως αποτέλεσμα του προηγούμενου είναι επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή για όλους να συμβάλλουν, ως οφείλουν, στη διατήρηση του κλίματος ενότητας που υπήρχε και πρέπει να διατηρηθεί. Επειδή πλέον το όνειρο είναι κοντά στη πραγμάτωσή του το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ζήσουμε».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το