Photo Gallery, Τοπικά

Αποτίμηση εκλογών από τους Οικολόγους Πράσινους στο Νομό Μαγνησίας

Η Τοπική Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας

Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Νομό Μαγνησίας, που συγκέντρωσαν το 2,71% των ψήφων.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεριέχει παραδοξότητες που πρέπει να απασχολήσουν τους πολίτες.

Το παράδοξο του αποτελέσματος των εκλογών θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου για πολύ καιρό όπως φαίνεται, έτσι και η Τοπική Πολιτική Κίνηση Μαγνησίας των Οικολόγων Πράσινων προχώρησε χθες στην αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την αναζήτηση του ρόλου που πρέπει να έχουν την επόμενη ημέρα.

«Έτσι και αλλιώς οι εκλογές θα πρέπει να είναι η αρχή της επόμενης ημέρας και όχι το τέλος της προηγούμενης.

Αναφερόμαστε σε παράδοξο του αποτελέσματος, γιατί οι δύο τάσεις που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη προτίμηση του εκλογικού σώματος δεν εκφράζονται στο κοινοβούλιο. Για την πρώτη, που είναι η αποχή, είναι δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς. Αδιαφορία ή πολιτική στάση ή απλά αδυναμία -οικονομική ή άλλη- για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων. Όποιος και αν είναι ο λόγος αξίζει να διερευνηθεί. Το σίγουρο είναι ότι σε τόσο κρίσιμες εκλογές, θα περίμενε κανείς οι πολίτες να συμμετέχουν περισσότερο. Η αποχή αποτυπώνει βέβαια και την κρίση του πολιτικού μας συστήματος», τονίστηκε χθες από τον κ. Θεολόγο Παρδαλίδη.

Η δεύτερη τάση που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που προσήλθαν στις κάλπες ήταν αυτοί που ψήφισαν «άλλο κόμμα», κάποιο δηλαδή κόμμα που δεν συγκέντρωσε το πολυπόθητο 3%. «Ένας περίπου στους πέντε ψηφοφόρους δεν θα έχει τη δυνατότητα να δει αυτό που ψήφισε να εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο. Και αυτό αποτελεί το κύριο μειονέκτημα του εκλογικού μας νόμου», σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους.

Η Τοπική Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας ευχαρίστησε χθες όλους όσοι με την ψήφο τους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που έδωσαν, σε αντίξοες πολιτικές συνθήκες, με μεγάλο ανταγωνισμό από νέα κόμματα και σχηματισμούς.

«Δυστυχώς για λίγες μόνο ψήφους πανελλαδικά δεν επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος της εισόδου στη Βουλή, κυρίως λόγω της μικρής πτώσης που παρατηρήθηκε στην πρωτεύουσα. Είμαστε όμως εδώ, για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και τη θετική μας συμμετοχή στην υπέρβαση της κρίσης από όποια θέση μας τοποθετούν οι πολίτες», τονίστηκε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το