Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Αποστάσεις Βενιζέλου – Λοβέρδου

Για το δημοψήφισμα στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεχιζόταν ως αργά τη νύχτα

 

 

Επιμένει ο πρωθυπουργός και ανέλυσε όρους και δεδομένα για την απόφασή του

 

 

Την απόφασή του να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με τους όρους και τα δεδομένα που περιέγραψε και στη χθεσινή (προχθεσινή) του ομιλία στην Κ.Ο. επανέλαβε λίγο πριν τις 22.00 ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη, έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε από τις 20.00 και συνεχιζόταν ως αργά τη νύχτα.

 

Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες, δεν είχε αναφερθεί στις σημερινές (χθεσινές) εξελίξεις με τις ανεξαρτητοποιήσεις, τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις βουλευτών ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είχανν τοποθετηθεί θετικά στο θέμα του δημοψηφίσματος οι κ.κ. Μπεγλίτης, Παπουτσής, Χρυσοχοΐδης και Ρέππας.

 

Αντίθετα κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού για την εξαγγελία και διεξαγωγή δημοψηφίσματος άσκησαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου οι Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου και Κώστας Σκανδαλίδης. Ο κ. Λοβέρδος πολύ πιο απόλυτα από τους δύο συναδέλφους του τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της διεξαγωγής του.

 

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι όλα βρίσκονταν σε εξέλιξη και ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή θα κρίνουν τα πάντα.

Ωστόσο, ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα με ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, δηλώσεις για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας καθώς και αμφισβήτηση του πρωθυπουργού από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 

Ενδεικτικό είναι ότι η κυβερνητική Επιτροπή που είχε εξαγγελθεί για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (χθες) με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μετατράπηκε σε υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι υπουργοί ενδεχομένως να έθεταν θέμα ηγεσίας.

 

Παρέμβαση Λοβέρδου

 

Μέγα λάθος χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πριν από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Ι. Λοβέρδος, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γ. Ραγκούσης συναντήθηκαν για να καθορίσουν τη στάση τους σε αυτό.

 

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες οι τρεις υπουργοί είχαν συντάξει κοινή επιστολή – παρέμβαση στα πολιτικά πράγμα της χώρας.

 

Προβληματισμός Βενιζέλου

 

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και την υποστήριξε τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στη συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά στον ΑΝΤ-1 διότι εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη επιλογή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε  στον Πρωθυπουργό την απορία του γιατί δεν είχαν ενημερωθεί οι διεθνείς μας εταίροι.

 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών τα ξημερώματα ετοίμασε σχέδιο επιστολής προς τους ευρωπαίους εταίρους το οποίο προωθήθηκε το πρωί στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

 

Νωρίς το πρωί από την Κεντρική Κλινική ο κ. Βενιζέλος μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν και τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν ο οποίος είναι και επικεφαλής των τραπεζιτών που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία για το κούρεμα του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών ήταν εξαιρετικά βαρύ.

Ο κ. Βενιζέλος είχε εισαχθεί στην Κεντρική Κλινική Αθηνών τα ξημερώματα της Τρίτης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος αισθάνθηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στην κλινική.

 

Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

 

Από το πρωί τον είχαν επισκεφθεί οι: Φ. Πετσάλνικος, Π. Μπεγλίτης, Δ. Ρέππας, Δ. Κρεμαστινός, Μ. Παπαϊωάννου και Ανδ. Λοβέρδος.

 

«Ο αντιπρόεδρος και φίλος μου Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε αυτή την κλινική επειδή είναι πολύ κοντά στο σπίτι του, είναι καλά στην υγεία του και είναι θέμα ωρών να πάρει εξιτήριο από την κλινική» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

 

Δημ. Λιντζέρης : Θα καθορίσω

τη στάση μου εγγράφως

 

«Θα καθορίσω τη στάση μου εγγράφως, δεν πρόκειται σήμερα ή αύριο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση αλλά θα πω τις απόψεις μου εγγράφως, όπως πάντα έπραττα», δήλωσε προς «Το Βήμα» ο βουλευτής Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος χθες έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου με την οποία εξέθετε τις θέσεις του τη στιγμή που όπως, έλεγε, δεν τον άφησαν να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μίλησε κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βρήκε αγνώστους να κατοικούν στο σπίτι της στην Πάτρα

Δεν πίστευε στα μάτια της η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στην Πάτρα, όταν πήγε να πάρει…

6 Οκτωβρίου 2024

Michael Jackson: Στο «σφυρί» έργα τέχνης με την υπογραφή του

Σε δημοπρασία βγαίνουν στις 6 Οκτωβρίου 76 έργα Τέχνης υπογεγραμμένα από τον Μάικλ Τζάκσον (Michael…

6 Οκτωβρίου 2024

Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από τον Λευκό Οίκο

Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο σε…

6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΕ ΑΕΚ: “Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές… Παράγκας”

Τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Πουλικίδη, αλλά και του VARίστα Τσακαλίδη για…

6 Οκτωβρίου 2024

Mariah Carey: Απαντάει με βίντεο σε όσους βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» Μαράια…

6 Οκτωβρίου 2024

Al Pacino: Αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει από κορονοϊό

Ο Αλ Πατσίνο (Al Pacino) αποκάλυψε πόσο ταλαιπωρήθηκε, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο διάσημος…

6 Οκτωβρίου 2024