Photo Gallery, Τοπικά

Αποπνικτική ατμόσφαιρα από ομίχλη και σκόνη χθες στο Βόλο

Χθες πάνω από την πόλη του Βόλου

«Σύννεφο» ομίχλης κάλυψε χθες το Βόλο, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Αιτία, οι υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε συνδυασμό με την υγρασία. Οι σταθμοί καταγραφής της αέριας ρύπανσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας χτύπησαν «κόκκινο», τις ώρες που η πόλη είχε καλυφθεί από πέπλο σκόνης.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, οι υψηλές τιμές υγρασίας που επικράτησαν σε συνδυασμό με τους ασθενείς νοτίους ανέμους και τα μικροσωματίδια, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο σταθμός μέτρησης αερορύπανσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο συγκρότημα Παπαστράτου έδειχνε τιμή 67 μg/m3, ενώ η μέγιστη τιμή καταγράφηκε στις 8:20 το πρωί με 118μg/m3. Ο σταθμός μέτρησης στο Πεδίον του Άρεως κατέγραφε την ίδια ώρα 72μg/m3 και μέγιστη τιμή κατέγραψε στις 3:55 τα ξημερώματα (141 μg/m3). Τέλος ο σταθμός του Φυτόκου κατέγραφε χθες βράδυ 38 μg/m3 και μέγιστη τιμή στις 9 το πρωί (63 μg/m3). Σημειώνεται ότι το όριο ασφαλείας για τα μικροσωματίδια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τα 50 μg/m3.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το