Τοπικά

Απομάκρυνση δυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας από πυκνοκατοικημένες περιοχές του Βόλου

Απομακρύνθηκαν σήμερα δύο ακόμη κεραίες κινητής τηλεφωνίας από πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, χάρις στη συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2011 η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, με σκοπό τον εντοπισμό των αυθαίρετων εγκαταστάσεων και την αντιμετώπιση της λειτουργίας παράνομων κεραιών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Συγκεκριμένα απομακρύνθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας και σταθμός βάσης στην περιοχή της Ν. Δημητριάδας, στην οδό Ορμινίου η οποία έχει εγκατασταθεί σε ταράτσα οικοδομής, καμουφλαρισμένη σε καμινάδα. Η κεραία αυτή είχε καταγραφεί ως αυθαίρετη κατασκευή. Η εταιρεία υπέβαλλε ένσταση στην Επιτροπή Κρίσεων Ενστάσεων Αυθαιρέτων, η οποία απορρίφθηκε. Στη συνέχεια η εταιρεία προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο αρχικά εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής της εκτέλεσης. Ωστόσο στη συνέχεια το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε την με αρ. 75/2012 απόφαση του, με την οποία απορρίπτει την αίτηση αναστολής της εταιρείας.

Επίσης, απομακρύνθηκε κεραία που ήταν εγκατεστημένη εντός διαφημιστικής πινακίδας καταστήματος, επί της οδού Κ. Καρτάλη  με Ερμού. Η κατασκευή αυτή καταγράφηκε ως αυθαίρετη στις 19.1.2012. Ομοίως η εταιρεία υπέβαλλε ένσταση στην Επιτροπή, η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο με την με αρ. 76/2012 απόφαση του απέρριψε την αίτηση αναστολής της και άνοιξε το δρόμο για την απομάκρυνση της.

Μετά την κοινοποίηση στο Δήμο των δύο παραπάνω αποφάσεων από το Διοικητικό Εφετείο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος, στις 6/10/2012 ενημέρωσε την εταιρεία ότι έπρεπε να απομακρυνθούν, με δικά της μέσα, οι δύο αυθαίρετες κατασκευές, ειδάλλως ο Δήμος θα ξεκινούσε την διαδικασία της κατεδάφισης. Η προθεσμία έληγε στις 22/10/2012. Η εταιρεία ζήτησε μικρή παράταση για την απομάκρυνση όλων των μηχανημάτων και πράγματι σήμερα ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των δύο κεραιών, των σταθμών βάσης καθώς και του σχετικού ηλεκτρολογικού – μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Από την πρώτη στιγμή, δουλεύουμε υπομονετικά και με σύστημα και, παρά τις θεσμικές αντιξοότητες, η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς, καθώς ήδη έχουν απομακρυνθεί αρκετές κεραίες από το κέντρο της πόλης», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος και πρόσθεσε: «Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καταλήγει».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το