Οικονομία, Πρώτο Θέμα (old)

Απολύσεις και κινητικότητα τα μεγάλα «αγκάθια»

ΤΡΟΙΚΑ2

Η παράταση της κινητικότητας και ο τρόπος μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν –σύμφωνα με πληροφορίες- τα δυο κύρια θέματα της σημερινής συζήτησης της αντιπροσωπείας της τρόικας με τον υπουρργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης ζητά να υπάρξει παράταση στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετακίνησης των υπαλλήλων, η τρόικα φέρεται να ζητά να μην υπάρξουν απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις -κάτι που είναι σύνηθες στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, για παράδειγμα-, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βγαίνουν πρώτα σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων για τη δυνατότητα ή μη μετακίνησής τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση δεν «μπήκε» τελικά το θέμα της ΕΡΤ, το οποίο η τρόικα θα συζητήσει με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τελικά στον συνολικό αριθμό των απολύσεων στο δημόσιο, από την ΕΡΤ θα συμπεριληφθούν μόνον όσοι δεν θα επαναπροσληφθούν.

Η συνάντηση των δυο πλευρών θα επαναληφθεί αύριο το πρωί. Επίσης, εκκρεμεί η αυριανή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το