Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» με απόφαση Λοβέρδου

Μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ για το θέμα της διακοπής εφημεριών

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι προμηθευτές ιατρικών υλικών

 

Απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Έλενα Ρογδάκη και μαζί της ο υπεύθυνος για τις εφημερίες αναπληρωτής διοικητής, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ, που διενήργησε ο Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για το θέμα της διακοπής εφημεριών με τη δικαιολογία της ανεπάρκειας κλινών και υλικών.

Ο κ. Μουσιώνης διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν μεν ελεύθερα, αλλά είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου για «δικούς» τους ασθενείς.

«Για μας το θέμα δεν έληξε εδώ» είπε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για τους συντάκτες του πορίσματος, διότι δεν προχώρησαν στην απόδοση ευθυνών και σε γιατρούς. Γι’ αυτό και ο υπουργός διέταξε τη διενέργεια δεύτερης ΕΔΕ, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες γιατρών, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Πολύζου.

Εις βάρος της διοικητικής διευθύντριας του νοσοκομείου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής και μιας διοικητικής υπαλλήλου ασκούνται πειθαρχικές διώξεις.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Έλενα» Νίκος Φαλδαμής αναλαμβάνει με απόφαση του υπουργού και τα δύο νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο παραμένουν ο συνεργάτης του υπουργού και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον του από αντι-διαδηλωτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον κ. Λοβέρδο, την περασμένη Παρασκευή στους Αγίους Αναργύρους.

Ο συνεργάτης του κ. Λοβέρδου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με βλάβη νεύρων ακοής, ενώ στο νοσοκομείο παραμένει και ο δεύτερος τραυματίας, ο οποίος έχει σπάσει το ένα ζυγωματικό.

 

Κανονικά θα γίνονται οι παραδόσεις

στα νοσοκομεία τις ημέρες του Πάσχα

 

Ανέστειλαν, ενόψει Πάσχα, τις κινητοποιήσεις τους οι προμηθευτές ιατρικών υλικών, οι οποίοι είχαν σταματήσει τις παραδόσεις στις αποθήκες των νοσοκομείων, δημιουργώντας αναστάτωση στα προγραμματισμένα χειρουργεία και την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Η νέα κρίση με τους προμηθευτές, είχε αναδείξει τις προηγούμενες ημέρες και το πρόβλημα της διαχείρισης των υλικών από τα ίδια τα νοσοκομεία, προκαλώντας αντιπαραθέσεις, ένορκες διοικητικές εξετάσεις και την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Τελικά το πρόβλημα, που οι γιατροί φοβούνταν ότι θα αντιμετωπίσουν αυτές τις ημέρες – οπότε αυξάνονται και τα έκτακτα περιστατικά – μετατέθηκε για μετά το Πάσχα, αν μέχρι τότε δεν έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη προς τους προμηθευτές.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Βουλευτές τραγουδούσαν «Bella Ciao» την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο στη Βουλή

Μεγάλη ένταση, με άσκηση βίας, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην ιταλική βουλή όταν…

13 Ιουνίου 2024

Ρέθυμνο: Στρατολόγησαν Παλαιστίνιο για να σκοτώσει 39χρονη και τον Ισραηλινό συνεργάτη της

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στην υπόθεση τριών ατόμων που καταγγέλλονται ότι «στρατολόγησαν» έναν…

13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει η «βεντάλια» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο «γρίφος» του Χάρη Δούκα

Ανοίγει η «βεντάλια» με τα ονόματα στελεχών και βουλευτών που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην…

13 Ιουνίου 2024

Mouthpad: Συσκευή μετατρέπει τη γλώσσα σε… κέρσορα ποντικιού

Η τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCIs) έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με τέτοιο τρόπου που αναμένεται…

13 Ιουνίου 2024

Σε οικονομική κρίση η Unrwa – Καλεί την Τουρκία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση υπέρ Παλαιστινίων

Η Unrwa, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική…

13 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Aθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Αθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος από την Πάτρα από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του,…

13 Ιουνίου 2024