Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Απολογούνται στον Ανακριτή για διακίνηση ναρκωτικών

Τα αδέλφια που συνελήφθησαν με ηρωίνη κρατούνται στο Λιμεναρχείο Βόλου και σήμερα θα οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν

Τις κατηγορίες αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών αντιμετωπίζουν μία 45χρονη και τα δύο παιδιά της, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στο Βόλο από λιμενικούς. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης 83,8 γραμμαρίων, που υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με 800 δόσεις, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 16.000 ευρώ αν διατίθετο στην αγορά.

Χθες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας η μητέρα με την κόρη, καθώς ο τρίτος συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου επειδή κατά την κράτησή του στο Λιμεναρχείο αδιαθέτησε και κρίθηκε απαραίτητο να του δοθεί ιατρική φροντίδα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα Πέμπτη.

Χθες απολογήθηκε η μητέρα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την κατοχή των ναρκωτικών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στο σπίτι τους. Μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια είναι χρήστες ουσιών και έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από πληροφορίες των λιμενικών ότι διακινούσαν ναρκωτικά. Οι λιμενικοί, παρουσία δικαστικού, μπήκαν στο σπίτι τους, στο κέντρο του Βόλου, όπου και βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Τα 83,8 γραμμάρια ηρωίνης ήταν σε συσκευασίες έτοιμες προς διάθεση. Ακόμη, στην κατοχή τους βρέθηκαν 19,5 χάπια μεθαδόνης, επτά χρησιμοποιημένες σύριγγες καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Τα αδέλφια κρατούνται στο Λιμεναρχείο Βόλου και σήμερα θα οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διενεργεί την προανάκριση.

Διαρρήξεις για τη δόση τους

Στο μεταξύ, δύο νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν από αστυνομικούς τη νύχτα της Τετάρτης επειδή διέρρηξαν δύο καταστήματα στο Βόλο. Οι νεαρές γυναίκες, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είναι χρήστριες ναρκωτικών και φέρονται να προέβησαν σε διαρρήξεις για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Έγιναν, όμως, αντιληπτές από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οι δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 26 και 27 ετών, συνελήφθησαν λίγο μετά τις διαρρήξεις των δύο καταστημάτων από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Οι δύο συλληφθείσες διέρρηξαν, αρχικά στη Νέα Ιωνία, ανθοπωλείο 29χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και μία φωτογραφική μηχανή. Λίγο αργότερα, διέρρηξαν κατάστημα κατασκευής τεντών, 50χρονου ημεδαπού, στο Βόλο και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως, έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν από τους προστρέξαντες αστυνομικούς. Μέρος του χρηματικού ποσού και η φωτογραφική μηχανή που αφαίρεσαν από το ανθοπωλείο βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Πήραν όμως προθεσμία και θα δικαστούν τον επόμενο μήνα.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέο προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου

Παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητή του ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Ντόκου Ιωάννη, του Αιρετού Μέλους του Δ.Σ.…

4 Δεκεμβρίου 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για την εναρμόνιση της κρατικής ενίσχυσης στον πρωτογενή τομέα μεταξύ πλημμυρών και πυρκαγιών 2023 και στη Μαγνησία

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που συζητιέται αυτές τις ημέρες…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα» – Εγκλωβισμένοι στο Μόναχο παραμένουν 150 Έλληνες

Eγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου για τέταρτη ημέρα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων,…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που βίασε 15χρονη στη Νέα Ζίχνη

Συναγερμός σήμανε στις Σέρρες, καθώς πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό της 15χρονης κόρης του από 36χρονο…

4 Δεκεμβρίου 2023

Διακοπές νερού στη Ν.Ιωνία

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Λόγω απαιτούμενων εργασιών στο δίκτυο της Ν. Ιωνίας, ενδεχομένως να…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στους -50 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Σιβηρία – Χιονοπτώσεις ρεκόρ στη Μόσχα

Η θερμοκρασία σε τμήματα της Σιβηρίας έπεσε στους 50 βαθμούς κάτω από το μηδέν ενώ…

4 Δεκεμβρίου 2023