Photo Gallery, Τοπικά

Απολογούνται για την έκρηξη στο ΑΤΜ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι τρεις νεαροί
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι τρεις νεαροί

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Εισαγγελέας υπηρεσίας σε βάρος των τριών νεαρών για τον εμπρησμό στο ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου, στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο. Στους γονείς ενός εκ των συλληφθέντων, ενός 17χρονου μαθητή, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Οι τρεις νεαροί παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον Ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Στο μεταξύ κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Οι γονείς του 17χρονου αφέθηκαν ελεύθεροι και παραπέμπονται σε ρητή δικάσιμο.

Η δίωξη που άσκησε σε βάρος των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών αφορά σε κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο με έκρηξη, από περισσότερους από δύο, που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας. Για τον πρώτο και τον τρίτο ασκήθηκε δίωξη και για παράνομη οπλοφορία από κοινού. Σε βάρος των γονέων του 17χρονου ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση επιμέλειας ανηλίκου.

Η Αστυνομία, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων νεαρών. Η δημοσίευση υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των διωκόμενων πράξεων, την προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οι νεαροί συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Βόλου συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή, πήραν την προθεσμία και οδηγήθηκαν εκ νέου στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται – όπως ανέφερε η Αστυνομία – ότι οι νεαροί δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (με κουκούλες τύπου full face, σκούφους και κασκόλ) μετέβησαν πεζή στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. Εκεί, ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να θραύσει με πέτρα τον υαλοπίνακα της πόρτας ασφαλείας,  με σκοπό να ρίξουν στο εσωτερικό της τράπεζας βόμβες μολότοφ και να προκαλέσουν τον εμπρησμό της. Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης έθραυσε με πέτρα τον υαλοπίνακα – οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης Α.Τ.Μ., ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ), με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το Α.Τ.Μ. Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ. στο εσωτερικό της τράπεζας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα, που είχαν αποκρύψει σε κοντινό σημείο, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους. Οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα της Αστυνομίας στα σπίτια τους βρέθηκε ναζιστικό υλικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το