Photo Gallery, Τοπικά

Απολογισμός με πολλές γκρίνιες στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Στην εισήγησή του ο κ. Κίτσιος ανέφερε πως οι βασικοί παράγοντες που η ΝΔ ήρθε δεύτερο κόμμα στη Μαγνησία είναι επειδή δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες για την δραματική κατάσταση της χώρας, τα μέτρα και το μνημόνιο

Η απουσία τριών υποψηφίων από την λίστα της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου, οι γκρίνιες και η εσωστρέφεια που προκλήθηκε, απέτρεψαν αρκετούς ψηφοφόρους από τις κάλπες και συρρίκνωσαν την δύναμη της ΝΔ φέρνοντάς την δεύτερο κόμμα στο Νομό Μαγνησίας. Η απουσία από το ψηφοδέλτιο – λίστα των κ. κ. Γ. Σούρλα, Χρ. Μπουκώρου, αλλά και του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στοίχισαν στη ΝΔ, είναι η αποτίμηση του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Γ. Κίτσιου. Παράλληλα την «φαγωμάρα» σε εκλογικές αναμετρήσεις άλλων φορέων (όπως π.χ. Επιμελητήριο) «πλήρωσε» το κόμμα, σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο, ο οποίος μίλησε για αλλαγή πορείας στην νομαρχιακή οργάνωση με άνοιγμα στην κοινωνία, τους πολίτες και τα υπόλοιπα στελέχη.

Αν και η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με θέμα τον εκλογικό απολογισμό διεξήχθη χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, φάνηκε πως στόχος και επιθυμία ήταν να γίνει ένας «πραγματικός» απολογισμός. «Επιθυμία μου είναι το κάθε στέλεχος, ο κάθε υποψήφιος, να εκφραστεί ελεύθερα, να πει όσα θέλει, να κάνει τις προτάσεις του» ανέφερε ο κ. Κίτσιος.

Στην εισήγησή του ο κ. Κίτσιος, το στίγμα της οποίας μετέφερε στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως οι βασικοί παράγοντες που η ΝΔ ήρθε δεύτερο κόμμα στη Μαγνησία είναι επειδή δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες για την δραματική κατάσταση της χώρας, τα μέτρα και το μνημόνιο. «Δεν πείσαμε για την σοβαρότητα της κατάστασης και τις θυσίες για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Κέρδισε η δημαγωγία και ο λαϊκισμός. Η άποψη αντιμνημόνιο κυριάρχησε περισσότερο» σημείωσε ο κ. Κίτσιος.

«Το κουτσουρεμένο», όπως το χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο με έξι και όχι επτά υποψήφιους, η λίστα και η απουσία τριών υποψηφίων, έφεραν γκρίνια, εσωστρέφεια και αποστροφή ψηφοφόρων από την κάλπη. Σημείωσε πως η αποχή ψηφοφόρων της ΝΔ ήταν μεγάλη. Η δύναμη της ΝΔ κρατήθηκε στην περιφέρεια, ενώ μειώθηκε στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Επίσης, όπως ανέφερε, σημαντικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, έπαιξε η απροθυμία στελεχών του κόμματος να δουλέψουν. «Προσωπικές διαφορές, αντιπαραθέσεις και φιλοδοξίες κυριάρχησαν μεταξύ πολλών στελεχών που δεν εργάστηκαν όσο θα έπρεπε στις εκλογές του Ιουνίου» είπε με έμφαση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «έκοψαν» ψήφους από τη ΝΔ, όμως στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ κατάφερε να πάρει πίσω ένα ποσοστό.

«Είμαι διατεθειμένος να αφουγκραστώ την κοινωνία. Η ΝΟΔΕ δεν θα λειτουργεί ως ένα κλειστό κλαμπ. Θα έχει ρόλο, άποψη και θα διαμορφώνει πολιτικές, ενώ θα παρεμβαίνει σε τοπικά ζητήματα» δήλωσε ο κ. Κίτσιος.

Τα προβλήματα της Μαγνησίας θα μεταφέρονται στο κόμμα και θα ζητείται λύση, πρόσθεσε, επιχειρώντας να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για την λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ ήταν παρόντες οι υποψήφιοι βουλευτές (απουσίαζε η κ. Καπάνη, ενώ δεν εμφανίστηκε και ο κ. Σούρλας), καθώς και μέλη της τοπικής διοίκησης του κόμματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στο Νομό και αντιπρόεδρος τώρα της Βουλής κ. Νάκος.

 

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το