Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

Απολογείται στην ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός

Ενώ αναστάτωση προκάλεσε πληροφορία για αποκλεισμό από την Ευρώπη

 

 

Ίσως και σήμερα η απόφαση

 

Παρέδωσε τις μετοχές ο Αχ. Μπέος,

στο Πρωτοδικείο για διοίκηση η ΠΑΕ

 

Αναστάτωση προκάλεσε στον Ολυμπιακό Βόλου η πληροφορία που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών Novaσπορ FM 94,6. ο οποίος ανέφερε πως η ΟΥΕΦΑ θα τιμωρήσει τους «ερυθρόλευκους» με αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, πριν βγει η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Η συγκεκριμένη πληροφορία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, αφού ο Ολυμπιακός πρόκειται να απολογηθεί σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Πρόκειται για προσπάθεια επηρεασμού της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης ή για προειλημμένη απόφαση της ΟΥΕΦΑ που θα τιμωρήσει τους «ερυθρόλευκους» πριν καν ακούσει τις θέσεις τους; «Αν η ΟΥΕΦΑ θέλει να πετάξει 50 εκατομμύρια ευρώ για να μας αποζημιώσει ας μας αποκλείσει» δήλωσε στη «Θ» ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού κ. Θανάσης Χαρμάνης. Προχωρούν οι διαδικασίες για διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ, αφού ο Αχιλλέας Μπέος παρέδωσε τις μετοχές του.

 

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» ήρθε στον Ολυμπιακό η πληροφορία που μετέδωσε χθες το πρωί ο ραδιοφωνικός σταθμών των Αθηνών Novaσπορ FM 94,6. Σύμφωνα με αυτή η ΟΥΕΦΑ ήδη αποφάσισε να αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς να περιμένει την τελεσίδικη απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που θα έχει βγει το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη.

Μάλιστα από τον συγκεκριμένο σταθμό μεταδόθηκε ακόμη πως η επίσημη απόφαση της ΟΥΕΦΑ θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο και ότι δεν θα αλλάξει ακόμη και αν ακολουθήσει δικαίωση του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ ή στα πολιτικά δικαστήρια! Επίσης ότι δεν θα προκριθεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η Παρί Σεν Ζερμέν, που κληρώθηκε αντίπαλος του Ολυμπιακού για τις 18 και 25 Αυγούστου, αλλά ότι οι Γάλλοι θα αντιμετωπίσουν σε αυτές τις ημερομηνίες την ομάδα που απέκλεισαν οι Βολιώτες στον γ’ προκριματικό γύρο, δηλαδή την Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο.

Βέβαια η παραπάνω πληροφορία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ανέφερε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ιφαντίνο. Ο Ιταλός παράγοντας είχε αναφερθεί στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και είχε τονίσει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκλειστούν από την Ευρώπη μόνο αν τελεσιδικήσει ο υποβιβασμός τους από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός στο ότι αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει τη θέση του η Ντιφερντάνζ, αλλά θα προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς αγώνες η επόμενη αντίπαλός του, που όπως προέκυψε λίγο αργότερα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Τι μπορεί, λοιπόν, να άλλαξε μέσα σε τέσσερις ημέρες; Μάλιστα στον Ολυμπιακό δικαιολογημένα υπήρχε χθες η απορία για το πώς μπορεί να καταδικαστεί η ομάδα τους χωρίς να έχουν ακουστεί οι θέσεις της. Ο Ολυμπιακός είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί σήμερα στην ΟΥΕΦΑ. Θα τον εκπροσωπήσει ο νομικός κ. Μιχάλης Μιτζικός ως απεσταλμένος του δικηγορικού γραφείου της Ελβετίας με το οποίο συνεργάζονται οι «ερυθρόλευκοι».

Ο κ. Μιτζικός αναμένεται να ζητήσει αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης τουλάχιστον μέχρι να ανακοινωθεί από την ΕΠΟ η δική της απόφαση. Φυσικά σε περίπτωση που οι πληροφορίες του σταθμού επιβεβαιωθούν τότε άμεσα θα κατατεθεί έφεση, ενώ θα ακολουθήσει και προσφυγή στο CAS. Σημειώνεται πως ενδεχόμενος αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ευρώπη δεν σημαίνει αυτόματα και τον υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική. Αρμόδια να αποφασίσει γι’ αυτό είναι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Όμως θα πρόκειται για ένα προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και γι’ αυτό οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την πληροφορία που διέρρευσε ο ραδιοφωνικός σταθμός και την οποία αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ, αφού θεωρούν ότι επιχειρείται κατ’ αυτόν τον τρόπο να επηρεαστούν οι δικαστές.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Θ»: «Πρόκειται για ράδιο αρβύλα και τίποτε παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να μας έχει τιμωρήσει η ΟΥΕΦΑ χωρίς να έχει ακούσει πρώτα τη δική μας εκδοχή για τα γεγονότα ή χωρίς να έχει αποφανθεί πρώτα η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Υπάρχει το προηγούμενο της Πόρτο. Έτσι αν η ΟΥΕΦΑ θέλει να πετάξει 50 εκατομμύρια ευρώ για να μας αποζημιώσει ας μας αποκλείσει. Πάντως, δεν κρύβω πως αυτές οι πληροφορίες που διέρρευσαν με προβληματίζουν διότι φαίνεται πως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου. Ίσως ορισμένοι να θέλουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα…».

 

Παρέδωσε τις

μετοχές του

ο Αχ. Μπέος

Προχωρούν οι διαδικασίες για να οδηγηθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε διοίκηση Πρωτοδικείου μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος παρέδωσε τις μετοχές του, ενώ για το θέμα εκδόθηκε και ανακοίνωση από την ΠΑΕ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) εκτάκτως το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αποφασίστηκε όπως δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις με γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού Βόλου.
Όπως αποφασίστηκε, θα οδηγηθούμε σε προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου ώστε να υπάρξει διάδοχος κατάσταση-αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού ήδη ο κ. Μπέος και οι επιχειρηματίες που εκπροσωπεί παρέδωσαν το 67,5 % των μετοχών με συμβολαιογραφική πράξη σε γνωστό δικηγόρο της πόλης ως θεματοφύλακα, ώστε η μεταβίβαση να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αν και εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι επιχειρηματίες.
Μέχρι να συμβεί αυτό, το σημερινό Δ.Σ. θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού  Βόλου και θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στα εν εξελίξει αθλητικά και ποινικά δικαστήρια. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θέλουμε όλο τον κόσμο του Βόλου δίπλα μας».

 

Ανακοίνωση των Austrian Boys

Από το Austrian Boys Club λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής ανακοίνωση:

«Το club των Austrian Boys καλεί όλο το κόσμο να ακολουθήσει την μηχανοκίνητη πορεία που θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Πέμπτης (19.00) με τον Τύρναβο με προορισμό το Δημαρχείο Βόλου. Θα πρέπει όλοι να είμαστε εκεί για να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα ότι δεν αφήνουμε μόνη της την ομάδας ακόμα και αυτή την δύσκολη στιγμή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το