Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Απολογίες στον Ειδικό Ανακριτή Βόλου για τη ΔΕΥΑΜΒ

 

Για τις καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου Βόλου Γ. Στάμου
Για τις καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου Βόλου Γ. Στάμου

Στον Ειδικό Ανακριτή Βόλου απολογήθηκαν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των καταγγελιών του πρώην αντιδημάρχου Βόλου και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γιάννη Στάμου όσον αφορά στη διαχείριση σημαντικών θεμάτων της επιχείρησης για την περίοδο 2009-10 και 2011. Μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη για απιστία και παράβαση καθήκοντος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται και διεξάγεται μετά τις καταγγελίες του κ. Στάμου. Οι καταγγελίες του, που είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, αφορούν στα περίφημα «τσαπάκια», την προμήθεια χλωρίου με τιμή 600% ακριβότερη από τη συνηθισμένη, τα έργα της εταιρείας ΕΡΓΗΛ και τις προσμετρήσεις και άλλα θέματα που είχε δημοσιοποιήσει ο Γ. Στάμος με συνεντεύξεις του και στη συνέχεια κατέθεσε στη Δικαιοσύνη.

Χθες απολογήθηκαν στον Ειδικό Ανακριτή κ. Αγγελόπουλο ο πρώην δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας και μέλος της διοίκησης κ. Γκαντόλας και το πρώην μέλος και αντιδήμαρχος κ. Γ. Δανηλόπουλος. Μετά τις απολογίες τους, στον κ. Βούλγαρη επιβλήθηκε εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, στον κ. Γκαντόλα ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον κ. Δανηλόπουλο δεν τέθηκε κανένας όρος.

Σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να απολογηθούν και τα άλλα μέλη της πρώην διοίκησης.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ο Ειδικός Ανακριτής θα συντάξει το τελικό κατηγορητήριο – παραπεμπτικό – για την υπόθεση που αναμένεται να φτάσει στο ακροατήριο τους επόμενους μήνες προς εκδίκαση.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία είναι ογκώδης, πρόκειται για μία μεγάλη υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ με πολλές πτυχές και ενέργειες μελών και στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το