Τοπικά

Αποκριάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η αποκριάτικη εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο. Περίπου 800 ηλικιωμένοι του Βόλου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και κόντρα στους δύσκολους καιρούς, διασκέδασαν με φαγητό, χορό και τραγούδι έως αργά το βράδυ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ευχήθηκε στα μέλη και το προσωπικό των ΚΑΠΗ να αντιμετωπίζουν με δύναμη και αισιοδοξία το μέλλον, παρά τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε. «Η Δημοτική Αρχή», τόνισε μεταξύ άλλων, «αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου ο Δήμος να λειτουργήσει ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, έτσι ώστε μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να ξεπεράσουν με αξιοπρέπεια τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς τόνισε ότι βασική φροντίδα της Δημοτικής Αρχής είναι η υποστήριξη των δραστηριοτήτων και των δομών που έχουν στο κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο και την κοινωνική παρέμβαση. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια υλοποίησης προγραμμάτων που θα βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα ζωής των μελών του ΚΑΠΗ, ώστε να παραμείνουν δραστήρια στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου διαθέτει σήμερα 9 παραρτήματα ΚΑΠΗ, τα οποία αριθμούν συνολικά 9.250 άτομα, άντρες και γυναίκες από 60 ετών και άνω, που είναι συνταξιούχοι γήρατος ή αναπηρίας.

Στο καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η παροχή φροντίδας και η υλοποίηση δράσεων που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, οι παροχές που προσφέρονται είναι:

1) Υποστηρικτικές Υπηρεσίες από τους κοινωνικούς λειτουργούς.

2) Ιατρικές – νοσηλευτικές μέσα από τα ιατρεία των ΚΑΠΗ.

3) Οργανωμένη Ψυχαγωγία.

4) Ομαδικές Δραστηριότητες.

5) Εντευκτήρια με βιβλιοθήκες κυλικείο με φθηνά ροφήματα – τάβλι – σκάκι – χαρτιά.

Την αποκριάτικη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Νατάσσα Οικονόμου, Γιάννης Γκουντέλιας και Χαράλαμπος Τσαμπάζης, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παύλος Μαβίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το