Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αποκομιδή 1.500 τόνων απορριμμάτων

Σε ένα 48ωρο, σε Βόλο και Ν. Ιωνία, μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους

 


 

Καταγγελία του Συλλόγου σε βάρος του αντιδημάρχου Καθαριότητας

 

Ένα 48ωρο χρειάστηκαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλου για να απαλλάξουν την πόλη από τους όγκους σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, λόγω της πολυήμερης απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η αποκομιδή ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής και συνεχίστηκε το Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας περίπου 1.500 τόνοι απορριμμάτων.

Για «προσπάθεια λειτουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού στην Καθαριότητα» καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χαρ. Τσαμπάζη με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, με τον αντιδήμαρχο να απαντά πως «χτυπούν σε λάθος πόρτα όσοι ψάχνουν για απεργοσταστικούς μηχανισμούς».

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«O  Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η Π.Ο.Ε. ΟΤΑ από τις 17-10-2011 μέχρι την 20-10-2011 και τη δυναμική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια της 19-10-2011 και τους καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση που η κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής ένωσης προσπαθεί να τους στερήσει με τον επαίσχυντο νόμο που ψήφισε.

Παράλληλα καταγγέλλουμε τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τσαμπάζη, ο οποίος όλες τις ημέρες της απεργιακής μας κινητοποίησης προσπάθησε με την παρουσία του στο μηχανοστάσιο του Δήμου Βόλου με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στον αγώνα μας και να λειτουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στην καθαριότητα, λειτουργώντας σαν δούρειος ίππος και σαν μακρύ χέρι της κυβέρνησης στο χώρο μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συνεχίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. για να καταργήσουν στην πράξη το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση των μονοπωλίων και να απομονώσουν όλους εκείνους που με τη στάση τους υπονομεύουν τον αγώνα μας για την περιφρούρησή τους των δικαιωμάτων μας στη ζωή, στη δουλειά, στη μόρφωση».

 

Απάντηση αντιδημάρχου

Με δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ. Τσαμπάζης ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία για την προσπάθεια που κατέβαλαν και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να επιτευχθεί ο καθαρισμός της πόλης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ απάντησε και στις προσωπικές επικρίσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες από συνδικαλιστές.

«Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου», υπογραμμίζει ο κ. Τσαμπάζης, «τις δύσκολες αυτές μέρες, και τα δίκαια αιτήματά τους διεκδίκησαν αγωνιστικά και στάση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία επέδειξαν και θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω για τη στάση τους αυτή.

Όσοι ψάχνουν για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, είναι προφανές ότι κτυπούν σε λάθος πόρτα και ενδεχομένως προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού τη δική τους συνδικαλιστική αδυναμία.

Εμείς ούτε παράνομες χωματερές δημιουργήσαμε, ούτε σε ιδιώτες εργολάβους καταφύγαμε, ούτε πλασματικές υπερωρίες τάξαμε. Κουβαλάω δεκαετίες συνδικαλιστικής δράσης και δεν επιτρέπω σε κανέναν τέτοιες συκοφαντίες. Η

Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά όχι μόνο σεβαστήκαμε την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στηρίξαμε και στηρίζουμε τον αγώνα αυτόν.

Και φυσικά έχουμε πάντοτε συνείδηση της θεσμικής μας θέσης και των ευθυνών μας απέναντι στην τοπική κοινωνία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Βουλευτές τραγουδούσαν «Bella Ciao» την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο στη Βουλή

Μεγάλη ένταση, με άσκηση βίας, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην ιταλική βουλή όταν…

13 Ιουνίου 2024

Ρέθυμνο: Στρατολόγησαν Παλαιστίνιο για να σκοτώσει 39χρονη και τον Ισραηλινό συνεργάτη της

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στην υπόθεση τριών ατόμων που καταγγέλλονται ότι «στρατολόγησαν» έναν…

13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει η «βεντάλια» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο «γρίφος» του Χάρη Δούκα

Ανοίγει η «βεντάλια» με τα ονόματα στελεχών και βουλευτών που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην…

13 Ιουνίου 2024

Mouthpad: Συσκευή μετατρέπει τη γλώσσα σε… κέρσορα ποντικιού

Η τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCIs) έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με τέτοιο τρόπου που αναμένεται…

13 Ιουνίου 2024

Σε οικονομική κρίση η Unrwa – Καλεί την Τουρκία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση υπέρ Παλαιστινίων

Η Unrwa, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική…

13 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Aθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Αθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος από την Πάτρα από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του,…

13 Ιουνίου 2024