Photo Gallery, Τοπικά

Αποκλεισμένη είναι συγκοινωνιακά μια μεγάλη περιοχή της Ν. Ιωνίας

Κινητοποίηση διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι

Δεν εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά οι κάτοικοι στην οδό Μελίνας Μερκούρη

 

 

Αποκλεισμένη συγκοινωνιακά παραμένει εδώ και πέντε μήνες μία μεγάλη περιοχή στην συνοικία των Αμπελοκήπων, στη Νέα Ιωνία, μετά την αλλαγή της διαδρομής των δρομολογίων της συγκοινωνιακής γραμμής του Νο2. Έτσι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής διοργανώνουν κινητοποίηση.

 

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

 

Η αλλαγή στη διαδρομή της συγκοινωνιακής γραμμής Νο2 στη Νέα Ιωνία, άρχισε να ισχύει από την αρχή του χρόνου. Μέχρι τότε η συγκοινωνιακή γραμμή Νο2, επιστρέφοντας για τη Νέα Ιωνία, ανέβαινε από την οδό Παρασκευοπούλου και κατέβαινε από την οδό Μελίνας Μερκούρη. Όμως μία ημέρα οι κάτοικοι βρέθηκαν σε μία νέα πραγματικότητα, που στην κυριολεξία απομονώνει όλη την περιοχή από την οδό Μαιάνδρου (περιοχή του παλιού Κοιμητηρίου μέχρι το Κλειστό Γυμναστήριο και από το γήπεδο της ΝΙΚΗΣ μέχρι και πέρα από το Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας). Αυτό συνέβη γιατί η νέα διαδρομή ήταν άνοδος από την οδό Παρασκευοπούλου και κάθοδος προς το Βόλο πάλι από τον ίδιο δρόμο. Η παλιά κάθοδος από την οδό Μελίνας Μερκούρη αποκλείσθηκε και έτσι επήλθε η απομόνωση των κατοίκων. Οι κάτοικοι, όταν συνειδητοποίησαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στις καθημερινές τους μετακινήσεις, άρχισαν να αντιδρούν.

Έτσι συγκρότησαν επιτροπή και σήμερα μετά από μία σειρά επαφών που είχαν με τους αρμόδιους και αφού είδαν ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, αποφάσισαν να διοργανώσουν σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το Πολυκλαδικό Λύκειο. Όπως σημειώνει η κ. Σόνια Χαρανά μέλος της επιτροπής των κατοίκων «με την κινητοποίηση αυτή θέλουμε να διεκδικήσουμε, ώστε η συγκοινωνιακή γραμμή Νο2 να επανέλθει με κάθοδο πάλι από την οδό Μελίνας Μερκούρη και να σταματήσει αυτή η ιδιόμορφη απομόνωσή μας».

 

Το αστικό ΚΤΕΛ

Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Τρύφωνα Πλαστάρα που, αφού σημείωσε ότι «οι κάτοικοι έχουν κάποιο δίκιο σε αυτή τους την κινητοποίηση» μας έδωσε το έγγραφο που έχει καταθέσει η εταιρεία της οποίας προϊσταται στην Επιτροπή βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου Βόλου. Στο έγγραφο αναφέρονται οι λόγοι όπως και προτάσεις για την συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή Νο2 και συγκεκριμένα αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η μεγάλη κυκλική διαδρομή κατά την διάρκεια της οποίας επιβάτες που επιβιβάζονταν στο λεωφορείο από την Παρασκευοπούλου π.χ. έπρεπε να επακολουθήσουν όλη την ανοδική διαδρομή της γραμμής με τις συνήθεις καθυστερήσεις στο ύψος των ΕΠΑΛ και κάποια στιγμή έφταναν και στο κέντρο. Το ίδιο ίσχυε και για τους επιβάτες που επιβιβάζονταν στο λεωφορείο από το κέντρο και θα έπρεπε να επακολουθήσουν την ανοδική διαδρομή της γραμμής μες τις ίδιες καθυστερήσεις άνω του περιφερειακού και κάποια στιγμή θα έφθαναν και στη Μ. Μερκούρη». Επίσης σημειώνει ότι η  αλλαγή της διαδρομής την ημέρα Δευτέρα έγινε λόγω της λαϊκής αγοράς στην οδό Μ. Μερκούρη και των καθυστερήσεων στο ΕΠΑΛ. Στην συνέχεια καταθέτει πρόταση που όπως σημειώνει το αστικό ΚΤΕΛ θα υπάρχει ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των εν λόγω περιοχών: «Αφετηρία- Λαμπράκη – Κ. Καρτάλη – Αναλήψεως – Παγασών – Επτά Πλατανίων – Αναπαύσεως – Μερκούρη- Σταδίου – Δοξοπούλου – Αλιβέρι – Δοξοπούλου – Σταδίου – Μερκούρη – Αναπαύσεως- Επτά Πλατανίων – Παγασών – Ιωλκού- Δημητριάδος – Πυράσου – Αφετηρία.

Δεύτερη διαδρομή: Αφετηρία – Λαμπράκη – Ιάσονος – Κ. Καρτάλη – Γ. Δήμου – Παρασκευοπούλου – Φυτόκου – Περιφερειακός – Πανεπιστήμιο – ΕΠΑΛ – τέρμα – ΕΠΑΛ – Πανεπιστήμιο – Περιφερειακός – Φυτόκου – Παρασκευοπούλου – Γ. Δήμου – Ιωλκού – Δημητριάδος – Πυράσου – αφετηρία». Το αστικό ΚΤΕΛ θέτει ως προϋποθέσεις την οριστική απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς από τον άξονα της Μ. Μερκούρη για την πρώτη διαδρομή και την οριστική απομάκρυνση των λαϊκών αγορών από τον άξονα της Γ. Δήμου για τη δεύτερη διαδρομή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το