Photo Gallery, Τοπικά

Αποκλείουν τις δημόσιες υπηρεσίες οι ξενοδόχοι

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

 

Σε αποκλεισμό δημοσίων υπηρεσιών μετά το Πάσχα θα προχωρήσουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας διεκδικώντας την πληρωμή των δύο εκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλει το αρμόδιο υπουργείο από την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού το 2011, αλλά και τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος.

Στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας παρουσία των άμεσα εμπλεκομένων συνδικαλιστικών φορέων, των ξενοδόχων Σκοπέλου, των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, αλλά και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, επισημάνθηκε ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι ν’ αντιληφθούν οι κυβερνώντες τη δεινή θέση που οι επιχειρηματίες-δικαιούχοι έχουν περιέλθει από τη μη αποπληρωμή του προγράμματος οδηγώντας τους σε απόγνωση. Τέλος αποφάσισαν να ζητήσουν από τους πολιτικούς φορείς να πάρουν θέση, ενώ συγχρόνως ζητούν από τους υποψήφιους βουλευτές να σταθούν ενεργά στο πλευρό των ξενοδόχων.

Σε καταγγελία – ψήφισμα που εξέδωσαν, αναφέρουν και τα εξής: «Η εγκατάλειψη των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού έχει ήδη σηματοδοτήσει αφενός την εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας, αφετέρου την οικονομική υποβάθμιση πολλών απόμακρων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας. Με αυτό το σκεπτικό, η επί της διαδικασίας πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κινείται προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού του συστήματος λειτουργίας του κοινωνικού τουρισμού, χωρίς περιορισμούς, ώστε να αποβεί προς όφελος των εργαζομένων με τη συμμετοχή περισσότερων ξενοδοχείων και παράλληλα επιτρέπει τον ελεύθερο ανταγωνισμό στην αγορά με την κατάργηση της θέσπισης περιοριστικού εύρους τιμών που βαίνει τελικώς εις βάρος των δικαιούχων. Υιοθετήστε την πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αν είστε σοβαροί.

Η αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με υπουργό τον κ. Κουτρουμάνη Γιώργο έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο.

Ενώ υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι από το Νοέμβριο του 2011 στα ταμεία του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας για τη Μαγνησία δεν είχαν τη δυνατότητα οι υπηρεσίες του κ. Κουτρουμάνη, να τα εκταμιεύσουν μέσω του γραφείου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας της Μαγνησίας για λόγους που μόνο τραγελαφικούς και αστείους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Ασθένεια προσωπικού, αδυναμία γνώσης λογισμικού διαχείρισης από το προσωπικό του κ. Κουτρουμάνη και των υπηρεσιών του, πήγαιναν και έρχονταν τα χρήματα μεταξύ Βόλου και Αθήνας μέχρι να καταλήξουν στο κοινό ταμείο που οι πληροφορίες μας θέλουν να έχει δημιουργηθεί με τον Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση των υποχρεώσεων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Αφού απέτυχαν οι υπηρεσίες του κ. Κουτρουμάνη να αποπληρώσουν μέχρι τέλους Φεβρουαρίου τους δικαιούχους-ξενοδόχους της Μαγνησίας (χρόνος που ίσχυε η θητεία των περιφερειακών επιτροπών για να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής) κατάφερε για άλλη μια φορά να μας οδηγήσουν οι υπηρεσίες του και τα στελέχη του σε γραφειοκρατικές ατραπούς στερώντας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τη ρευστότητα από τους μικρούς ξενοδόχους της Μαγνησίας.

Οδηγώντας ο κ. Κουτρουμάνης στη δεύτερη φάση της ταλαιπωρίας των ξενοδόχων ο εκκαθαριστής-δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Σκαρίπας Δημήτριος, προσωρινός πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας (2 σε 1 δηλαδή) είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει από τα περιφερειακά γραφεία να αποσταλούν όλοι οι φάκελοι στην Αθήνα θεωρώντας προφανώς ότι «η αλλαγή κλίματος» θα βοηθούσε για να γίνει η πληρωμή μέσω του ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία λοιπόν από την απλοποίηση αποπληρωμής από τις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, περνάει σε αποπληρωμή επικρατείας μέσω ενός αμφιβόλου συστήματος για την απόδοσή του, για άμεση αποπληρωμή, που θα ιδρυθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. και ενός επιτρόπου που θα κληθεί να κρίνει και να εγκρίνει εκατοντάδες εντάλματα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε  το πρόβλημα με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της, συνεπικουρούμενη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ξενοδόχων προσπάθησε να αποτρέψει τη γραφειοκρατική διαδικασία προτείνοντας λύσεις εφικτές τουλάχιστον για την αποπληρωμή του 2011.

Διεκδικούμε:

-Την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων στους δικαιούχους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων ποσού 2.000.000,00 € που αφορούν το Νομό Μαγνησίας.

– Την άμεση υιοθέτηση της πρότασης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα αντίστοιχο πρόγραμμα.

– Την οργάνωση κινητοποίησης των μελών της Ένωσης και άλλων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων με αποκλεισμό κρατικών υπηρεσιών στη Μαγνησία μετά το Πάσχα προκειμένου να αντιληφθούν οι κυβερνώντες τη δεινή θέση που οι επιχειρηματίες-δικαιούχοι έχουν περιέλθει από τη μη αποπληρωμή του προγράμματος οδηγώντας αυτούς σε απόγνωση.

– Από τους πολιτικούς φορείς να λάβουν θέσεις, ενώ συγχρόνως οι υποψήφιοι βουλευτές να σταθούν ενεργά στο πλευρό μας κάνοντας επιτέλους πολιτική για τον τουρισμό και όχι πολιτική με τον τουρισμό, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση προκειμένου να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών εμπλεκομένων στον τουρισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το