Photo Gallery, Τοπικά

Αποκλίσεις σε έργο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΕΥΑΜΒ

Η Επιτροπή Παραλαβής που συστήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ για την εξέταση έργου ύδρευσης ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ, διαπιστώνει αποκλίσεις, σε σχέση με το αντικείμενο που εκτελέστηκε και τα κονδύλια που καταβλήθηκαν για την εξόφληση της εταιρείας.

«Η Επιτροπή θα ολοκληρώσει σύντομα το έργο της και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται φαίνεται να υπάρχουν αποκλίσεις, γεγονός που θα αναγκάσει την εταιρεία για επιστροφή του εργολαβικού οφέλους. Εάν διαπιστωθεί οτιδήποτε, όπως ότι πληρώθηκε η εταιρεία περισσότερα χρήματα, τότε θα υπάρξουν συνέπειες προς πάσα κατεύθυνση» τόνισε χθες ο δήμαρχος.

Ο Δήμος για την πιστοποίηση των εργασιών, μετά τις τομές που ανοίχθηκαν σε δεκαπέντε σημεία του δικτύου, κάλεσε την ΕΒΕΤΑΜ και το εργαστήριο Δημοσίων Έργων. Επίσης κάλεσε και την ΕΡΓΗΛ να παραβρεθεί στον έλεγχο, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε.

Η υπόθεση της διεκδίκησης των 8 εκατομμύριων ευρώ από την ΕΡΓΗΛ για υπερσυμβατικές εργασίες που υποστηρίζει ότι εκτέλεσε είναι ένα δεύτερο κεφάλαιο διαμάχης μεταξύ της εταιρείας και της ΔΕΥΑΜΒ.

Η εταιρεία μετά την παράδοση του έργου και την παρέλευση δύο μηνών, υποστηρίζει ότι η έγκριση των επιμετρήσεων για τη διαπίστωση ή μη της εκτέλεσης των εργασιών, είναι πράξη αυτοδίκαιη και «πατάει» σε ολιγωρία που επέδειξε η ΔΕΥΑΜΒ. Ταυτόχρονα έλαβε για πραγματικό έργο και όχι για το υπερσυμβατικό, βεβαίωση ολοκλήρωσης από την Επιχείρηση.

«Το θέμα για μας είναι ότι η ΕΡΓΗΛ θέλει να αποφύγει τον έλεγχο του πραγματικού έργου. Εμείς έχουμε πολλά νομικά όπλα στα χέρια μας και στη συνέχεια της υπόθεσης θα υπάρξουν εκπλήξεις» δήλωσε ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, από τη μείζονα μειοψηφία και τους δημοτικούς συμβούλους Μουλά και Νομικό κατατέθηκε η εξής ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Πληροφορούμαστε ότι η υπόθεση των διεκδικούμενων οφειλών της εταιρείας ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο πρόσφατα.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ όρισε τριμελή επιτροπή παραλαβής του έργου, το οποίο σημειωτέον περατώθηκε προ εξαετίας περίπου. Η ΔΕΥΑΜΒ ομιλεί για ανεκτέλεστες εργασίες και κακοτεχνίες, ενώ η ΕΡΓΗΛ υποστηρίζει το αντίθετο.

Οι Βολιώτες καταναλωτές παρακολουθούν με αγωνία την υπόθεση, διότι ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν και να κληθούν να πληρώσουν άλλα 6 μέχρι 8 εκατομμύρια ευρώ είναι πλέον ορατός.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή μας θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε:

1) Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου έγιναν δειγματοληψίες από το έργο, πόσες και ποια τα αποτελέσματα;

2) Η ΕΡΓΗΛ μετά την περάτωση των εργασιών παρέδωσε τελικούς λογαριασμούς και επιμετρήσεις;

3) Υπήρξε «όχληση» της ΕΡΓΗΛ προς τη ΔΕΥΑΜΒ να ελέγξει λογαριασμούς και επιμετρήσεις και αν ναι γιατί δεν το έκανε;

4) Έγινε «Πιστοποίηση Καλής Εκτέλεσης» του έργου από την ΕΣΠΕΛ που είναι ο κρατικός φορέας που ελέγχει έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως το έργο που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ;

5) Οι έλεγχοι που κάνει τώρα η τριμελής επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την εκδίκαση τρεις φορές της υπόθεσης, θα έχουν κάποιο νομικό αποτέλεσμα ή γίνονται για «το θεαθήναι»;

5) Όταν τελείωσε το έργο γιατί δεν έγινε παραλαβή αυτού όπως γίνεται σε όλα τα έργα;

6) Τα χρήματα που έχει δώσει επιπλέον η ΔΕΥΑΜΒ για να προσφύγει στον Άρειο Πάγο και για άλλες σχετικές υποχρεωτικές δαπάνες όπως εντάλματα, τόκοι κ.τ.λ. ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ;

Πρόκειται τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το