Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αποκατάσταση δρόμων στις Πινακάτες

Μεθαύριο στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας από συνεργεία του Δήμο Νοτίου Πηλίου
Μεθαύριο στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας από συνεργεία του Δήμο Νοτίου Πηλίου

 

Στην εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης της βατότητας σε όλο το μήκος του δικτύου αγροτικής οδοποιίας των Πινακατών προχωρούν από μεθαύριο Δευτέρα συνεργεία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους δρόμους από την κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα. Παράλληλα, δρομολογούνται παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, καθώς και συντήρησης και επέκτασης όπου απαιτείται στο αντίστοιχο δημοτικού φωτισμού. Σχετικές επισημάνσεις έγιναν στη διάρκεια επίσκεψης του δήμαρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνα προχθές το απόγευμα στις Πινακάτες, όπου συζητήθηκε και το θέμα της σύστασης Συνεταιρισμών διαχείρισης της υλοτόμησης των δασών.

Η ανάγκη πρόσβασης των αγροτών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους καθιστά ως κυρίαρχη για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου την προτεραιότητα εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της βατότητας σε όλο το μήκος του αγροτικού οδικού δικτύου στις Πινακάτες.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν μεθαύριο Δευτέρα, με τον προγραμματισμό του Δήμου να αναφέρει την άμεση κατά το δυνατόν ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να προσεγγίζουν τις εκτάσεις τους.

«Το δίκτυο αγροτικής οδοποιίας στις Πινακάτες» επισήμανε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του επίσκεψης στο χωριό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «υπέστη καταστροφές από την κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα. Οι αγρότες αδυνατούν να προσεγγίζουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους, καθώς υπάρχει πρόβλημα. Από την ερχόμενη Δευτέρα συνεργεία του Δήμου ξεκινούν την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης της βατότητας σε όλο το μήκος του δικτύου αγροτικής οδοποιίας του χωριού, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις κυριότερες παρεμβάσεις που δρομολογούνται να εκτελεστούν στις Πινακάτες και συγκεκριμένα στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.

«Απαιτούνται ορισμένες παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης» σημείωσε ο κ. Φορτούνας «οι οποίες θα εκτελεστούν άμεσα από συνεργεία του Δήμου, προκειμένου να μην παρατηρούνται προβλήματα. Επίσης, με τις εργασίες καθαρισμού, απολύμανσης και συντήρησης των υδρευτικών δεξαμενών εξασφαλίζουμε στους κάτοικους και τους επισκέπτες του χωριού αρίστης ποιότητας πόσιμο νερό. Δρομολογούμε, επιπλέον, την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επέκτασης όπου, βεβαίως, απαιτείται του δικτύου δημοτικού φωτισμού. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες έχουν ήδη καταγραφεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κατά την επίσκεψή του προχθές στις Πινακάτες.

Στο μεταξύ, συζητήθηκε και το θέμα της σύστασης Συνεταιρισμών για τη διαχείριση της υλοτομίας, τη δίκαιη διανομή των καυσόξυλων στους δικαιούχους και την προστασία των δασών από την παράνομη υλοτόμηση.

Η σύσταση Συνεταιρισμών αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και για την επίτευξη του στόχου άρχισε ήδη η διαδικασία διαβούλευσης στα χωριά.

«Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε στη σύσταση Συνεταιρισμών για τη διαχείριση της υλοτόμησης» ανέφερε ο κ. Φορτούνας «συμφωνούν οι κάτοικοι των Μηλεών, της Βυζίτσας και των Πινακατών. Διαφωνούν αντίστοιχοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, αλλά όχι όλοι. Το θέμα είναι σοβαρό και οι κάτοικοι από την πλευρά τους οφείλουν να το αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα. Με τη σύσταση των Συνεταιρισμών οι ιδιώτες δεν θα έχουν δικαίωμα υλοτόμησης, καθώς η αρμοδιότητα θα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Συνεταιρισμούς. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» κατέληξε στη σχετική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το