Photo Gallery, Τοπικά

Αποκατάσταση γέφυρας μετά από καθίζηση

Μέχρι την Πέμπτη στη θέση Σταμνάκια στην είσοδο της Ζαγοράς

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα στη θέση Σταμνάκια, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της Ζαγοράς και υπέστη μεγάλη καθίζηση την προηγούμενη Παρασκευή λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα της γέφυρας προς Ζαγορά, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι μικρότερο κατά ένα μέτρο.

Η γέφυρα στα Σταμνάκια βρίσκεται στο 41ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόλου – Ζαγοράς είναι παλιά και προ ετών έγινε η προσθήκη ενός ακόμη τμήματος με μπετόν, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Με την πάροδο του χρόνου και τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χρονικού διαστήματος η γέφυρα σηκώθηκε, καθώς αποκολλήθηκε ο μανδύας της και το τοιχίο της κατά 40 περίπου εκατοστά από το οδόστρωμα. Αυτό προκάλεσε μικρή καθίζηση στο οδόστρωμα με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας της γέφυρας.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων η προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς με την κατασκευή ενός ρείθρου και τη δημιουργία αναχώματος κάτω από τη γέφυρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω εισροή υδάτων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με το δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτη, χθες έγινε η καθαίρεση του οδοστρώματος και των υποβάθρων σε μήκος 15 μέτρων στη γέφυρα και θα ακολουθήσει εργασίες αποκατάστασης με την τοποθέτηση κροκάλων και ενισχυμένου σκυροδέματος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «τα υπόβαθρα της γέφυρας ήταν σαθρά, καθώς διαβρώθηκαν και άρχισαν να υποχωρούν. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, το οποίο επιδεινώθηκε με τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς πέρασαν μεγάλες ποσότητες υδάτων» προσέθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της ζημιάς ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου επισήμανε πως «ξεκίνησαν και αναμένεται πως θα ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε θα δοθεί στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Ζαγορά στο ύψος της γέφυρας. Οι προαναφερόμενες εργασίες είναι προσωρινές και ευελπιστούμε πως μέχρι να τελειώσει η χειμερινή περίοδος δεν θα δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα στη γέφυρα» προσέθεσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι την άνοιξη έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση εργολαβίας για τη θεμελίωση και κατασκευή νέας γέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και έχει αναδειχτεί ο ανάδοχος εργολάβος. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ περίπου, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το