Κατηγορίες: Πολιτική

Αποκαλυπτική επιστολή Λιβανού σε Σαμαρά

«Γαλλικά» του προέδρου της Βουλής στον Πρ. Παυλόπουλο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις καταγγελίες στην υπόθεση του Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς το προεδρείο παρέδωσε επιστολή του κ. Ιωσήφ Λιβανού, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες πώς ακριβώς γινόταν το σκάνδαλο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η επιστολή σύμφωνα με τα έγγραφα που το NewsIt έχει στη διάθεσή του, όπως αναφέρει, έχει ημερομηνία παραλαβής από τη Βουλή την 12η Σεπεμβρίου 2012, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που έχουν παραλάβει την επιστολή είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Λιβανός μιλάει σαν καταγγέλων και αναφέρεται στην υπόθεση με τον κ. Καρούζο, ενώ κάνει έκκληση για προστασία, η οποία τελικά όπως φαίνεται από όσα γράφει δεν έγινε δεκτή.

Αναφέρθηκε επίσης σε επικίνδυνους Ρώσους υπηκόους που ενδεχομένως να έχουν σχέση με τον καταγγελόμενο αλλά και με παράνομες κρατικές συμβάσεις οπλικών συστημάτων, που έχουν σχέση με την Ελλάδα και υποθέσεις με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εν τω μεταξύ συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με τον εκδότη της εφημερίδας Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς η εφημερίδα δημοσίευσε έγγραφο του ΣΔΟΕ σύμφωνα με το οποίο ο κτηματομεσίτης Λιβανός εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής σε υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης αφού έδωσε στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες του, ζήτησε να ανοίξουν και να ελεγχθούν και πάλι οι λογαριασμοί του ενώ ζήτησε από τον εκδότη της Real News να κάνει το ίδιο τονίζοντας: “Έχω δώσει εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία από το 1989 έως σήμερα. Πιστεύω ότι και ο κ. Χατζηνικολάου θα έχει την ίδια ευθιξία να δημοσιοποιήσει κι εκείνος το δικό του. Να ξέρω ποιος είναι ο κριτής μου. Θα δώσω εντολή με το νομικό μου σύμβουλο να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου όπου κι αν υπάρχουν στη γη. Ελπίζω να έχει την ευθιξία να δώσει την ίδια εντολή και ο Χατζηνικολάου”.

Ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει ότι είναι απόλυτα καθαρός και ότι δεν έχει πάρει ποτέ παράνομα χρήματα και κατηγορεί το Νίκο Χατζηνικολάου ότι δεν δημοσιοποίησε απλώς την πληροφορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά ανέλαβε και την πολιτική και την ποινική ευθύνη της κατηγορίας ότι χρηματίστηκε. “Εγώ ως υπουργός δεν έχω υπογράψει συμβάσεις και μάλιστα, τεραστίων ποσών. Για να δω πως εάν έχω πάρει μίζες θα τις ξεπλύνω. Διότι όταν κάποιος σου λέει τα έφαγες, από που να τα φάω, αφού όσο ήμουν υπουργός για αυτό που με κατηγορούσαν ήταν ότι δεν υπέγραφα. Εγώ είμαι ήδη ελεγμένος και εμπράκτως εγώ διευκολύνω, ας μου πει ο καθένας τι άλλο να κάνω και θα το κάνω. Ο,τι χρειαστεί, ο,τι θέλουν, όπως το θέλουν. Είναι βαρύ, μου λέει ότι τα πήρα. Δεν λέει απλά ότι μου ήρθε η πληροφορία και τα έβγαλα, ευθέως αναλαμβάνει την πολιτική και ίσως και την ποινική ευθύνη ότι τα πήρα. Ωραία πάμε λοιπόν να το αποδείξουμε”, αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.

Στη Βουλή κυκλοφόρησε εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουλου εξώδικη ενημερωτική επιστολή του Ζωγραφάκη με ημερομηνία 11 Απριλίου 2011, που αναφέρεται σε εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση με το ξέπλυμα χρήματος από την εταιρεία του Καρούζου χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Το έγγραφο όπως παραδέχθηκε ο τότε πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είχε γνωστοποιηθεί στους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει πάντως ότι εάν γνώριζε την ύπαρξη της επίμαχης καταγγελίας δεν θα έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Βουλής. Αφήνει και τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης αν και υποστηρίζει πως οι κατηγορίες είναι αστήριχτες και προσθέτει: “Αν ήξερα το έγγραφο Ζωγραφάκη, θα έλεγα ότι παιδιά έχω μια εκκρεμότητα, δεν μπορώ να γίνω πρόεδρος της Βουλής. Θα έλεγα ευχαριστώ πολύ έχω εκκρεμότητα. Γι αυτό είναι υπό σκέψη μου η παραίτηση. Αν εγώ βγω σε ένα παράθυρο και υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα μου πουν, για πρόεδρος της Βουλής δε μιλάς καλά. Και δηλαδή καθόλου δεν θα μιλάω; Πώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου; Γι αυτό είναι υπό σκέψη μου και η παραίτηση. Βεβαίως όπως η υπόθεση εξελίσσεται, βλέπω ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές στηρίξεις των κατηγοριών, λαμβάνεται και αυτό υπόψιν”.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζητά επίσης από το Νίκο Χατζηνικολάου να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που διαθέτει και τον αφορούν και τονίζει: “Άμεση δημοσιοποίηση τώρα, ούτως ώστε να ξέρουν όλοι, και η κοινή γνώμη και η Βουλή. Εφόσον ο Νίκος έχει κι άλλα στοιχεία κακώς δεν τα δίνει, τον καλώ να τα δημοσιοποιήσει τώρα”.

Ο εκδότης της Real News απάντησε και στην κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον του χθες ο πρόεδρος της Βουλής ότι δεν του τηλεφώνησε καν να τον ενημερώσει για την καταγγελία. Κατά την άποψή του δεν είχε καμία υποχρέωση να του τηλεφωνήσει και να ζητήσει την άποψή του για το επίμαχο έγγραφο.

“Χρειάζομαι την άδεια για να δημοσιεύσω διασταυρωμένο έγκυρο δικόγραφο;Από που προκύπτει αυτό από ποια δεοντολογία; Τηλεφώνησα σε αυτούς που όφειλα. Και όφειλα να τηλεφωνήσω σε αυτούς που θα διασταύρωναν και θα επιβεβαίωναν τη γνησιότητα του εγγράφου που μου έφερε ο συντάκτης μου. Σε αυτούς που περιλαμβάνονται στο δικόγραφο δεν είχα υποχρέωση να τηλεφωνήσω”, αναφέρει ο Ν. Χατζηνικολάου.

Στη Βουλή πάντως και μάλιστα στην αίθουσα της ολομέλειας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε έναν πολύ έντονο διάλογο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή τη συμμετοχή του δεύτερου σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Δριβελέγκας ζήτησαν την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη θέση του προέδρου της Βουλής. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε σήμερα εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί πως έγινε η διαρροή εγγράφων από το ΣΔΟΕ στην εφημερίδα Real News με την έρευνα να στρέφεται κυρίως στους υπαλλήλους τους ΣΔΟΕ.

Ο επιχειρηματίας Καρούζος πάντως σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV τον Απρίλιο του 2010 , δήλωνε ότι τα χρήματα ήταν δικά του.

«Κανένας πολιτικός από οποιοδήποτε κόμμα δεν έμπλεξε στις συναλλαγές του κ. Καρούζου. Γνώριζα ότι ο ίδιος, σε διάφορες συζητήσεις του, επικαλείτο επαφές με τον κ. Μεϊμαράκη και άλλους πολιτικούς και του έλεγα να μην μπλέκει ανθρώπους και να μην λέει μεγαλοστομίες. Παρουσίαζε κύκλο εργασιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με την αγορά ακινήτων και την έκδοση δανείων, όμως τον τελευταίο καιρό είχε καταρρεύσει γιατί ύστερα από παρέμβαση της Πολεοδομίας σταμάτησαν τέσσερα “πρότζεκτ” με αγορά ακινήτων στην Γλυφάδα και στην Κρήτη».

Με αυτή τη δήλωση στο «Βήμα» απαντά ο κ. Παναγιώτης Καραλής, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν λογιστής του κ. Γιάννη Καρούζου και φέρεται να γνωρίζει όλες τις δοσοληψίες του. Ο κ. Καραλής κατέθεσε προ τεσσάρων περίπου μηνών στον αρμόδιο ελεγκτή, θεωρείται ο πιο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση Καρούζου και φαίνεται να φώτισε άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ θα επιβάλει πρόστιμο του ύψους ενός δις ευρώ στον επιχειρηματία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή λόγω πλαστογράφησης στοιχείων προκειμένου να αλλοιώνει τις αξίες ακινήτων και να λαμβάνει μεγαλύτερες δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πανελλήνιες 2023: O νεοφεμινισμός, ο φεμινισμός και ο μεταφεμινισμός

του Γ. Καπουρνιώτη Την Παρασκευή 31/5 ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών…

2 Ιουνίου 2024

Παράσταση των παιδικών μαθητικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων στο θέατρο «Άξιον Εστί»

Την ετήσια χορευτική παράσταση των παιδικών μαθητικών ομάδων θα παρουσιάσει το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου,…

2 Ιουνίου 2024

11 ετών για το πρώτο «νυχτοκάματο» – Ο 25χρονος χαρισματικός μουσικός παραδοσιακού, λαϊκού τραγουδιού Κωνσταντίνος Τσεκούρας στη «Θ»

Ο Κωνσταντίνος Τσεκούρας, ο 25χρονος χαρισματικός Βολιώτης μουσικός του παραδοσιακού και του λαϊκού τραγουδιού, μίλησε…

2 Ιουνίου 2024

Με αφορμή την Κυριακή τής Σαμαρείτιδος

Του Κων/νου Χαριλ. Καραγκούνη, καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, kxkaragounis8@gmail.com, www.kxkaragounis.gr «Χριστός Αληθώς Ανέστη»!…

2 Ιουνίου 2024

«Λέγοντας ξανά τις ιστορίες της ζωής μας» – Ένα βιβλίο που θα αγγίξει τις καρδιές όλων

Της Μαρίας Αλμπανίδου, νομικού MSc Ποινικού και Εγκληματολογικού Δικαίου, αρθρογράφου, συγγραφέα Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένοι και…

2 Ιουνίου 2024

Βιβλία με επιστημονικό ενδιαφέρον – «Το θαύμα της αποτοξίνωσης» και «Το μέλλον που επιλέγουμε»

Του Μηνά Χαραλαμπίδη, βιολόγου Το θαύμα της αποτοξίνωσης, Robert Morse, διόπτρα Ο συγγραφέας: Ο Robert…

2 Ιουνίου 2024