Αθλητισμός

Αποθέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Επέστρεψε στην Ελλάδα με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

 

 

Με το ευρωπαϊκό τρόπαιο στις αποσκευές της επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη βάση της η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ο Ζέλιμιρ Ομπραντοβιτς και η αρμάδα του παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ σε Σιένα και Μακάμπι (νίκησαν στον τελικό την ισραηλινή ομάδα με 78-70), πρόσθεσαν το έκτο αστέρι στην πράσινη φανέλα και γυρνώντας στην Ελλάδα, βρήκαν 3000 και πλέον εκστασιασμένους φιλάθλους να τους υποδέχονται στον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

Με το που εμφανίστηκε το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα των «πρασίνων» επικράτησε πανδαιμόνιο με τους φιλάθλους να ανάβουν καπνογόνα και να φωνάζουν συνθήματα για τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας τους.

Οι παίκτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους, με το πούλμαν να χρειάζεται δέκα και πλέον λεπτά για να διανύσει απόσταση 40 μέτρων, καθώς οι οπαδοί το είχαν περικυκλώσει, στην προσπάθειά τους να δείξουν την αφοσίωση στην ομάδα που τους έκανε τόσο περήφανους.

Τα πανηγύρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας καλά κρατούν, ωστόσο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού δεν θα μετάσχουν για πολύ ακόμη στο γλέντι. Άλλωστε την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει στο πρόγραμμα ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό, ενώ πλησιάζει και η σειρά των τελικών της Α1 με τους «ερυθρόλευκους».

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας:

Αs: Η ελληνική ομάδα κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο Palau Sant Jordi με 78-70 κόντρα στην Μακάμπι, κατακτώντας τον τρίτο τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Sport: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ (78-70) και κατέκτησε την έκτη Ευρωλίγκα της ιστορίας του παίρνοντας την κούπα, που πέρυσι πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα.

Associated Press: Η ελληνική ομάδα κέρδισε τον τελικό της Ευρωλίγκας με 78-70 επί της Μακάμπι. Στους 16 πόντους και 9 ασίστ σταμάτησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Marca: Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την Ευρωλίγκα με νίκη 78-70 επί της Μακάμπι στον μεγάλο τελικό. Με αυτόν τον τίτλο, ο Ομπράντοβιτς επιβεβαίωσε ότι είναι ο πολυνίκης προπονητής του θεσμού με οκτώ στη μεγαλύτερη διοργάνωση της ηπείρου.

La Gazzetta dello Sport: Η Ευρωλίγκα είναι το βασίλειο του Ομπράντοβιτς. Με τον θαυματοποιό Ομπράντοβιτς στον πάγκο δεν υπήρχε καμία περίπτωση ήττας.

ESPN: Με 16 πόντους και 10 ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα. Τρίτος τίτλος σε πέντε χρόνια για τη νέα ευρωπαϊκή δυναστεία.

El Mundo: Τα πάντα είναι πιο εύκολα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο γήπεδο. Ο δύο τους ήταν κλειδιά στην έκτη κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό σε βάρος της Μακάμπι.

Record: Οι Έλληνες κέρδισαν τη Μακάμπι από το Ισραήλ στον τελικό (78-70) της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη.

FIBA.com: Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε το ευρωπαϊκό στέμμα.

 

Π. Γιαννακόπουλος:

Είπα κουράστηκα,

όχι φεύγω

Μπορεί να μην είχαν περάσει πολλές ώρες από την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Παναθηναϊκό, όμως, μια δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου ότι έχει κουραστεί και σκέφτεται να αποχωρήσει από την ομάδα, άναψε «φωτιές» στους «πράσινους». Λίγη ώρα αργότερα μπέρδεψε τα πράγματα λέγοντας ότι το αύριο του συλλόγου θα είναι ακόμα καλύτερο, ενώ λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι «αυτό που είπα στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο ήταν απλά ότι έπειτα από τόσα χρόνια στην ομάδα έχω κουραστεί και είναι φυσιολογικό. Αλλά, δεν είπα ότι αποχωρώ από την ομάδα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το