Photo Gallery, Τοπικά

Απογοητευτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ

Μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας

Την απογοήτευση των συνδικαλιστών του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας προκάλεσε η μικρή προσέλευση εργαζομένων στο νέο συλλαλητήριο κατά των οικονομικών μέτρων και των αλλαγών στα εργασιακά. Οι δράσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εντάσσονται στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων, την Τετάρτη, απαιτώντας «ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη».

«Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου, αναφέροντας τα εξής:

«Συναδέλφισσες/φοι, σήμερα στη Βουλή ολοκληρώνεται η κεντρική πράξη της τραγωδίας που παίζεται σε βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων, με σκηνοθέτη την τρόικα και πρωταγωνιστές… Έλληνες υπουργούς και… Έλληνες βουλευτές.

Με τη σημερινή κοινοβουλευτική έγκριση του πακέτου των αντεργατικών μέτρων ξεκινά και με τη βούλα, πλέον, η πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας!

Από σήμερα ξεκινά η λεηλασία των πάντων, αρχίζει η εκθεμελίωση κάθε εργατικής κατάκτησης, μπαίνει σε εφαρμογή η καταλήστευσή του, σύμφωνα με το γράμμα ενός μνημονίου που σαρώνει σα λαίλαπα, τα πάντα: Συλλογικές συμβάσεις, μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση.

Που από τη μια μέρα στην άλλη μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σκλάβους των εργοδοτών και τη χώρα σε τριτοκοσμική επαρχία της Γερμανίας!

Ενός μνημονίου που ξεπουλά το δημόσιο και τον εθνικό πλούτο, που παραδίδει τη χώρα στο έλεος των στυγνών τοκογλύφων της.

Ενός μνημονίου που έχει βάλει στο στόχαστρο τα ίδια τα Συνδικάτα και το κοινωνικό έργο του κράτους, με την κατάργηση των δύο σημαντικότερων Οργανισμών, της Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ.

Δυστυχώς για τους βουλευτές μας και για το αρρωστημένο πολιτικό μας σύστημα, οι νομοθέτες της δυστυχίας των εργαζομένων ούτε αυτή τη φορά πείραξαν τα δικά τους προνόμια.

Δεν άγγιξαν τους βουλευτικούς τους μισθούς. Δεν είχαν την τσίπα να περιορίσουν τα φαγοπότια τους!

Την εύκολη λύση βρήκαν και εφάρμοσαν. Την εξαθλίωση των εργαζομένων και των κοινωνικά αδυνάτων.

Αυτό το κοινωνικό έγκλημα δεν μπορούμε να το ανεχτούμε.

Αυτό το μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο του, εμείς οι εργαζόμενοι του Βόλου, δεν τα αποδεχόμαστε και θα δώσουμε σκληρό αγώνα για να τα καταργήσουμε στην πράξη. Ας κοιτάξουμε στην περιοχή μας. Το μακελειό των εργασιακών σχέσεων άρχισε ήδη και είναι οδυνηρό.

Σε όλους ανεξαιρέτως τους Κλάδους, η ανεργία είναι στα ύψη!

Συνάδελφοί μας είναι απλήρωτοι για ολόκληρους μήνες! Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων απλώνεται από επιχείρηση σε επιχείρηση και, σε λίγο, από εργοστάσιο σε εργοστάσιο. Οι απολύσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί στην ημερήσια διάταξη!

Η ΚΟΝΤΙ, ο Κιολεΐδης, η ΒΙΟΣΩΛ, η ΒΕΚ, η ΜΕΚ, σε λίγο ίσως και η COCA COLA και άλλα τοπικά εργοστάσια, οι χαμένες θέσεις στον Κλάδο της Οικοδομής, του Επισιτισμού-Τουρισμού και τόσων άλλων ακόμη, είναι οι θλιβερές αποδείξεις αυτής της κατάντιας στον τόπο μας.

Τη μαύρη εικόνα συμπληρώνουν τα δεκάδες λουκέτα στη βολιώτικη αγορά, ενώ δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μη βγει στο σφυρί και μια περιουσία, για χρέη στις τράπεζες.

Γι’ αυτό συνάδελφοι και δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για αδράνεια.

Ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ξεσηκωνόμαστε ή ανεχόμαστε να μας εξοντώσουν, με τη δική μας μάλιστα τη συναίνεση, τις οικογένειες και τα παιδιά μας!

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι θα περισώσουν οτιδήποτε, πηγαίνοντας με «τα νερά τους» τους εργοδότες τους, γελιούνται. Ένα μεροκάματο κερδισμένο είναι ένα τίποτε μπροστά σε όλα αυτά, που με βεβαιότητα θα χάσουν μόλις ισχύσουν τα μέτρα.

Θα το ξαναπώ ακόμη μία φορά. Δυστυχώς και σήμερα είμαστε πολλοί λίγοι εδώ. Και αυτό είναι εις βάρος μας. Γιατί, ενώ έχουμε τη δύναμη να τους κάνουμε να συνέλθουν, δυστυχώς, την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη μόνοι μας.

Το ΕΚΒ, κατέληξε, θα παραμείνει σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι κινητοποιήσεις και οι μορφές που θα χρειαστεί να λάβουν θα ανακοινωθούν, πρέπει όμως στην πράξη να αποδείξουμε πως θέλουμε να έχουν και αποτέλεσμα με τη συμμετοχή μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το