Photo Gallery, Τοπικά

Απλήρωτοι και πάλι οι 5μηνίτες

5μηνίτες

Νέες αντιδράσεις από το «μέτωπο» των συμβασιούχων εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία, καθώς συνεχίζεται η καθυστέρηση της πληρωμής τους. Αυτή τη στιγμή είναι ενάμιση μήνα απλήρωτοι, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν πως οι ιθύνοντες δεν θα ξεμπλέξουν τόσο εύκολα μαζί τους. Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των συμβασιούχων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής: «Οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία είναι ξανά απλήρωτοι για πάνω από 1,5 μήνα με ένα καθεστώς που δημιούργησαν κυβέρνηση και ΕΕ, για να τσακίσουν τα τελευταία υπολείμματα των εργατικών κατακτήσεων, επιδοτώντας με ψίχουλα άνεργους που οι ίδιοι δημιούργησαν, απαιτώντας παράλληλα τη σιωπή μας και να μην τολμάμε να διεκδικούμε τίποτα. Είναι ακόμα ανασφάλιστοι μετά από σχεδόν 5 μήνες με ένα νόμο που ενώ η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, απαιτεί ως προϋπόθεση περισσότερα ένσημα για την έκδοση βιβλιαρίου ΙΚΑ. Ταυτόχρονα για τους περισσότερους από εμάς σε λιγότερο από ένα μήνα το πρόγραμμα τελειώνει και δεν μπορούμε να βασιστούμε στην «καλή θέληση» των πολιτικών και διοικητικών υπευθύνων του προγράμματος για το πότε θα μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας, γιατί πολύ απλά, δεδηλωμένα πλέον «καλή θέληση» δεν υπάρχει.

Δεν θέλουμε ούτε υποσχέσεις, ούτε «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» που είτε εκφράζουν με έναν πιο προσιτό τρόπο αδιαφορία, είτε πολύ χειρότερα προέρχονται από φορείς που άμεσα ή έμμεσα «έβαλαν το χεράκι τους» για να διαμορφωθεί η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε. Τι να μας υποσχεθούν εξάλλου εκείνοι που έφτασαν το βασικό μισθό στα όρια των 500 ευρώ; Τι να υποσχεθούν εκείνοι που «εκστρατεύοντας» εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων με τα «λάβαρα» της «αξιοκρατίας» ουσιαστικά έστρωναν το δρόμο για την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος χωρίς εξαιρέσεις;

Πλέον όμως έχουμε και εμπειρία. Η αναμονή και η μοιρολατρία δεν αποτελούν λύση. Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να κατακτήσουμε σήμερα εκείνα που η κανιβαλική πολιτική μάς κλέβει για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Στη ζωή δεν υπάρχουν νομοτέλειες. Κατακτάς και κερδίζεις ό,τι παλεύεις. Οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία θα ήταν για ακόμη μεγαλύτερα διαστήματα απλήρωτοι αν δεν είχαν προβεί σε μαχητικές και μαζικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Αν δεν είχαμε εκβιάσει τους υπεύθυνους για την κατάσταση που βιώνουμε. Αν δεν απαιτούσαμε το αυτονόητο. Η δύναμή μας είναι η συλλογική δράση. Μια δύναμη που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Αν κάποιοι «ποντάρουν» ότι σε λίγο τελειώνει το πρόγραμμα στο οποίο εργαζόμαστε και νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν με εμάς είναι βαθιά γελασμένοι! Δεν θα ξεμπερδέψουν ποτέ, όσο υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος απλήρωτος. Δεν θα ξεμπερδέψουν ποτέ, όσο υπάρχει αξιοπρέπεια.

Να βγάλουμε ξανά το δίκιο μας στους δρόμους!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το