Photo Gallery, Τοπικά

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι την Τετάρτη

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας»

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ μετά τις εξελίξεις, που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τέλος, επισημαίνει ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι πενταμηνίτες

Σε αποκλεισμό του Δημαρχείου Βόλου θα προχωρήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμισι μήνες.

Οι πενταμηνίτες μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. «Διεκδικούμε, αναφέρουν οι συμβασιούχοι, αφενός την άμεση και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων μας, αφετέρου τη σταθερή μηνιαία καταβολή των μισθών μας».

Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία σωματείου στην Κοινωφελή Εργασία, η καταστατική-ιδρυτική συνέλευση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 18/01, στις 18:00, στο χώρο του ΕΚΒ. Ήδη μαζεύονται υπογραφές συμβασιούχων για το σωματείο.

Συλλαλητήριο από το Συνδικάτο Μετάλλου

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» ομόφωνα αποφάσισε τη διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητήριου την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία  Πανεπιστημίου «για την ανατροπή της νέας φοροεπιδρομής». «Απαιτούμε την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τον ίδιο χαρακτήρα έχει, την κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες (χαράτσι Δ.Ε.Η.) και την κατάργηση του Φ.Π.Α. και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα Μουσικά Σχολεία ζητεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας. Και τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Οι μαθητές θα διδαχθούν μόλις το ένα τρίτο των ετήσιων προβλεπόμενων ωρών. Φαίνεται πως η ελαστική απασχόληση επεκτείνεται και στους μαθητές ως ελαστική μάθηση. Άλλωστε, κάτι ανάλογο εφαρμόζεται και σε πολλά σχολεία με τη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας πολλών μαθημάτων». «Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην ίδια εγκύκλιο, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους διευθυντές των Μουσικών Σχολείων να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσλήψεις «με γνώμονα τις πιο επείγουσες ανάγκες». Δηλαδή, να επιλέξουν οι διευθυντές των σχολείων ποια κενά θα καλυφθούν και ποια όχι. Έχουν, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι διευθυντές «τη διακριτική ευχέρεια»… να επιλέξουν ποια μαθήματα δε θα διδαχθούν! Να συμβάλλουν, δηλαδή, σε επιλογές για την υπολειτουργία του σχολείου! Στην ουσία, η πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζει τα Μουσικά Σχολεία να υπολειτουργήσουν για μια ολόκληρη σχολική χρονιά, χωρίς να μπορούν να τηρήσουν το αναλυτικό τους πρόγραμμα. Ύστερα και από αυτές τις εξελίξεις, και με δεδομένες τις μεγάλες περικοπές σε σίτιση, μεταφορά, εκπαιδευτικό προσωπικό, η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το