Photo Gallery, Τοπικά

Απεργιακή κινητοποίηση με τρεις συγκεντρώσεις

Για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης 26ης Σεπτεμβρίου

 

ΕΚΒ: Επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους

Με στόχο τη μέρα της γενικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου να νεκρώσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι στο Βόλο και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος καθηλωμένος στον καναπέ, ξεκίνησε χθες η οργανωτική εκστρατεία του Ε.Κ. Βόλου, από το χώρο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, με συνάντηση μελών του προεδρείου, με τη διοίκηση του σωματείου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του ΕΚΒ (Θαν. Παπαδημόπουλος, πρόεδρος, Δημ. Βασιλείου, γεν. γραμματέας και Κων. Κωνσταντίνου, ταμίας) επισήμαναν την κρισιμότητα της επικείμενης κινητοποίησης, «η οποία και προσλαμβάνει χαρακτήρα πανεργατικού-κοινωνικού ξεσηκωμού, ενάντια στην καταιγίδα των ισοπεδωτικών μέτρων της κυβέρνησης Σαμαρά, κατ’ απαίτηση των δανειστών-τοκογλύφων».

Από την πλευρά του ΕΚΒ τέθηκαν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο οι οργανωτικές εκείνες δικλείδες, προκειμένου, αυτή τη φορά, όλοι οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν μαζικά στο αγωνιστικό κάλεσμα, «που δεν έχει απλό εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά σηματοδοτεί την απαρχή παρατεταμένου αγώνα, για την απόκρουση των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων». «Ο αγώνας που ξεκινά με την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται και κλιμακώνεται και με νέες αγωνιστικές δράσεις. Γιατί και τα μέτρα δεν σταματούν εδώ, παρά τα κυβερνητικά ψέματα». Αυτό ήταν το μήνυμα, που το Εργατικό Κέντρο Βόλου απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους, καλώντας τους να «πάρουν επιτέλους τις τύχες τους στα χέρια τους».

Οι επισκέψεις των κλιμακίων του ΕΚΒ θα συνεχιστούν καθ’ όλο το διάστημα μέχρι την απεργία, με στόχο να μη μείνει ούτε ένας εργασιακός χώρος ανενημέρωτος και η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία να είναι καθολική.

Η απόφαση, άλλωστε, που λήφθηκε στην ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ, αυτό ακριβώς αποτυπώνει, να υπάρξει, δηλαδή, καθολική περιφρούρηση όχι μόνο των δύο Βιομηχανικών Περιοχών, αλλά και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, μέσα στην πόλη, ώστε τα πάντα να «νεκρώσουν» την άλλη Τετάρτη.

Η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου παίρνει μέρος και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπως αποφάσισε χθες το διοικητικό του συμβούλιο. Καλεί δε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Εργατών Μαγνησίας

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Εργατών Μαγνησίας ενόψει της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκηρύχτηκε από τη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ στις 26/9, καλεί σε συνάντηση όλες τις συλλογικότητες για την οργάνωση της ανεξάρτητης απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο.

Επίσης θα προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

-Στο Γηροκομείο Βόλου για τις αποδοχές των εργαζομένων σήμερα στις 10.30 π.μ. (συνάντηση στην είσοδο).

-Στο ΙΚΑ Βόλου για την επαναπρόσληψη δύο καθαριστριών σήμερα στη 1 μ.μ.

-Στο εργοστάσιο Κιολεΐδη τη Δευτέρα 24-9 στις 7 π.μ. (συνάντηση 6.15 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας).

-Στο Δημαρχείο Βόλου την Τρίτη 25/9 στις 11.30 π.μ.

Τέλος καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία ζητεί από τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Βόλου να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα, προετοιμάζοντας σχέδιο λειτουργίας του σε συνθήκες χρεοκοπίας, ενώ για τις καθαρίστριες του ΙΚΑ ζητεί την άμεση επαναπρόσληψη των δύο που απολύθηκαν, τη νόμιμη καταβολή των αποδοχών τους και να σταματήσει η ανάθεση της καθαριότητας του ΙΚΑ σε εργολάβους.

ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου

Επίσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πανεργατική συγκέντρωση στις 26 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

 

 

Πανθεσσαλική διαμαρτυρία ένστολων

Με κεντρικό σύνθημα «προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν» εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας της Μαγνησίας συμμετείχαν στην πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη Λάρισα. Συμμετείχαν αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν οι περικοπές στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας κ. Κων. Κυράνης τόνισε: «Σε μια περίοδο που η χώρα μας μέρα με τη μέρα καταρρέει, το τελευταίο αγαθό που θα οφείλουμε να διασώσουμε πριν οδηγηθούμε στην  ολοκληρωτική αλλοτρίωση, είναι η ασφάλεια της χώρας και η προστασία του πολίτη. Δυστυχώς αυτοί που προεκλογικά διατυμπάνιζαν ότι θα είναι οι θεματοφύλακες της προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας, τώρα είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της διάλυσης των Σωμάτων Ασφαλείας που ως αποτέλεσμα θα έχει τη κατάλυση της Δημοκρατίας και την απώλεια της ελευθερίας του πολίτη».

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους τόνισαν πως «δεν υπάρχει για αυτούς ειδικό μισθολόγιο, αλλά φτωχολόγιο και ουδέποτε υπήρξαν τα «ρετιρέ» της δημόσιας διοίκησης». Στη Λάρισα και στην κινητοποίηση των ένστολων συμμετείχε και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Φωτόπουλο.

Στη συνέχεια τα προεδρεία των Ενώσεων Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας επέδωσαν ψήφισμα των αιτημάτων τους στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Τόσο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών κ. Χρήστος Φωτόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών κ. Νίκος Αθάνατος, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος κ. Κώστας Κυράνης, τόνισαν ότι τα μέτρα των νέων περικοπών που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην εξαθλίωση των ένστολων και στο μαρασμό των υπηρεσιών. Ο μισθός τους, όπως ανέφεραν, έχει φτάσει το εξευτελιστικό ποσό των 683 ευρώ και με τη μείωση των νυχτερινών αποζημιώσεων οι οικογένειές τους φτάνουν πλέον στα όρια της επιβίωσης και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, όπως και στις υποχρεώσεις τους προς το ίδιο το κράτος. Παρέδωσαν μάλιστα και το ψήφισμα των ενώσεών τους στον περιφερειάρχη με την παράκληση να το μεταφέρει στην κεντρική εξουσία.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι στηρίζει το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι ένστολοι για να μπορούν να επιτελούν το έργο τους με αξιοπρέπεια και πρόσθεσε: «Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Εύχομαι ο κοινωνικός αυτοματισμός να μη μετατραπεί σε κοινωνικό κανιβαλισμό, γιατί τότε θα βιώσουμε τραγικές καταστάσεις. Το αίσθημα της αδικίας που νιώθουν οι ένστολοι, οι οποίοι με αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους, δεν μπορεί να διαιωνίζεται, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το αίσθημα της ασφάλειας είναι το ζητούμενο. Το κόστος της ανισότητας δεν πρέπει να το πληρώσουν οι ένστολοι και μάλιστα την ώρα που όλοι περιμένουν με αγωνία διαφορετικές λύσεις. Οι κανόνες της ισονομίας και της ισοπολιτείας πρέπει να ισχύουν σε όλες τις εκφάνσεις μιας σύγχρονης δημοκρατίας».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το θέμα αυτό θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ενώ απέστειλε το ψήφισμα των Ομοσπονδιών των ένστολων τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον υπουργό Οικονομικών.

Για σήμερα 20 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ένστολη διαμαρτυρία στη Λαμία, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το