Photo Gallery, Τοπικά

Απεργία – φιάσκο της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία

Στην πλ. Ελευθερίας δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από είκοσι άτομα, πολύ λιγότερα δηλαδή από τους συνδικαλιστές που καλούσαν τους εργαζόμενους σε διαδήλωση

Στην ανάδειξη νέας 9μελούς Διοίκησης στο τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σήμερα οι 241 αντιπρόσωποι – υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που καλούνται να επιλέξουν μεταξύ πέντε συνδυασμών και συνολικά 60 υποψηφίων.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., με τα ακόλουθα ψηφοδέλτια: Δημοκρατική Συνεργασία-ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων με 17 υποψήφιους για το Δ.Σ. και πέντε για την Εξελεγκτική Επιτροπή, ΔΑΚΕ με τρεις υποψήφιους για το Δ.Σ. και έναν για την Ε.Ε., ΔΑΣ με 28 υποψήφιους για το Δ.Σ. και δύο για την Ε.Ε., Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία Δ.Υ. με έξι υποψήφιους για το Δ.Σ. και Ριζοσπαστική Συσπείρωση Δ.Υ. με έξι υποψήφιους για το Δ.Σ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι είναι:

– ΠΑΣΚ Δ.Υ. (Υποψήφιοι για το ΔΣ): Λεων. Αναστασίου, Γιαν. Γκαμάλιας, Παν. Θεοδώρου, Χρ. Καρνάβας, Δανάη Καρυπίδου, Δημ. Κουτσούκος, Κων. Κυράνης, Φιλ. Κωνσταντινίδης, Κων. Κωστόπουλος, Δημ. Μακρής, Κων. Μανώλης, Γ. Μπατζιάκας, Παναγιώτα Νικολοπούλου, Παν. Τσαβδαρίδης, Γαρυφαλιά Τσιώμου, Κων. Φλέγγας, Γ. Φωτόπουλος (ψηφίζονται μέχρι 9).

(Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή): Ευαγγελίας Καλούτσικου, Ελένη Κωνστάντου, Ευαγ. Μαμαλούκος, Απ. Χαλέβας, Νεοκλεία Χονδρογιάννη (ψηφίζονται μέχρι 3).

– ΔΑΚΕ- Δ.Τ.: Για το ΔΣ υποψήφιοι Βασ. Αποστολάκης, Αθαν. Καραγιάννης, Κων. Τράγαλος και για την Ε.Ε. Αθαν. Κωτούλας.

– ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία). Υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Αγραφιώτη Καλλιόπη (Πέπη), Αναστασίου Λαμπρινή, Αργύρης Ιωάν, Βλαχοπούλου Ευαγγελία (Λίλη), Βουλελίκας Απ., Δημητρακή Μαρία, Δουμουσιάρη Αικατερίνη, Δραγατογιάννης Ορέστης, Θεοδώρου – Σιδερά Στυλιανή, Καλατζής Δημ., Καρακατσοπούλου – Μανώλη Χαρίκλεια, Καρυδάκη Σταυρούλα (Εύη), Κουτσιαρή Αμαλία, Κυρίτσης Βασ., Λάππας Βασ., Λιάκος Γεώρ., Μούστος Μενέλαος (Μένιος), Μπελτέ Ελένη, Ξανθάς Αλέξ, Οικονόμου Δημ., Παχής Αθαν., Περδίου Αντ, Πέτρου Γλυκερία (Λίλα), Ριζόπουλος Απ., Τέντη Αλεξάνδρα, Τίρχας Βασ., Τσαλούχας Θεόδ., Τσιμπλάκη Νίκη. Για την Ε.Ε. υποψήφιοι είναι οι: Τράντου Αικατερίνη, Τσιτούμης Γεώργιος.

– Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασία Δημοσίων Υπαλλήλων. Υποψήφιοι για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι οι: Βαλής Γεώργιος, Γαλάνη Κατερίνα, Κιουτσοκιόζογλου Άννα, Κουρίδης Θανάσης, Μπάλλας Διονύσιος και Μπαρλαμπάνη Βασιλική.

– Ριζοσπαστική Συσπείρωση Δ.Υ. Υποψήφιοι για το ΔΣ: Σοφία Αποστολίδου, Αγλαΐα Καραμανλή, Γιώργος Μαγιάκος, Αλ. Μεταφτσής, Θάλεια Στάχτου, Φανή Χασιώτου.

Φιάσκο το συλλαλητήριο

Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στη συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας χθες το μεσημέρι στην πλ. Ελευθερίας, όσο και στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με συνέπεια να ματαιωθεί και το συλλαλητήριο το οποίο στήριζε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Τα ποσοστά απεργίας κινήθηκαν περίπου στο 30-45% στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ 3% ήταν η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία και γύρω στο 10% ήταν η συμμετοχή των δασκάλων, ενώ στην πλ. Ελευθερίας δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από είκοσι άτομα, πολύ λιγότερα δηλαδή από τους συνδικαλιστές που καλούσαν τους εργαζόμενους σε διαδήλωση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσούκος μεταξύ άλλων «η 24ωρη πανελλαδική απεργία ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων, ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, το φορολογικό που ψηφίζεται της επόμενες ημέρες και ενάντια στα μέτρα αυτά που δεν έχουν τελειωμό εδώ και τρία χρόνια. Ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας θα συνεχίσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους και να τους κινητοποιεί, μέχρι να καταλάβουν αυτοί που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους, ότι δεν μπορεί να την πληρώνει άλλο ο εργαζόμενος».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το