Τοπικά

Απεργία σήμερα στις Εφορίες

Σε 24ωρη απεργία σήμερα προχωρούν οι εφοριακοί και της Μαγνησίας, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ), διεκδικούν και επισημαίνουν:

-Η απουσία ολοκληρωμένου και χρονικά προσδιορισμένου σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής και τη μείωση της φοροαποφυγής. Οι πολιτικές ευθύνες για την υστέρηση των εσόδων και την περικοπή κοινωνικών δαπανών, ανήκουν ολοκληρωτικά στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και όχι στους εφοριακούς.

-Η αναδιοργάνωση – εκσυγχρονισμός – μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

-Η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κ.λπ.

-Η υπεράσπιση των αποδοχών τους, από μειώσεις με οποιαδήποτε πρόσχημα, νόμο κ.λπ. Στη σημερινή στάση εργασίας συμμετέχουν ακόμη οι τελωνειακοί, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που αντιτίθενται «στις νέες μειώσεις αποδοχών, τις απολύσεις, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στην πολιτική των χαρατσιών και της φοροεπιδρομής».

Οι εφοριακοί αναμένεται να απεργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου με την ΑΔΕΔΥ, ενώ η Ομοσπονδία τους έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 του μήνα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το