Photo Gallery, Τοπικά

Απεργία διαρκείας σε ΜΕΚ και ΒΕΚ

 

Η εργοδοσία δεν καταβάλλει οφειλόμενες αποδοχές στους 70 εργαζόμενους


Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι η εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της καταβάλλοντας οφειλόμενες αποδοχές ακόμη και από το Νοέμβριο του 2011, αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι στις «ΜΕΚ A.E.» και «ΒΕΚ Α.Ε», μετά την άκαρπη διαβούλευση που είχαν με την εργοδοσία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, έξω από το χώρο του εργοστασίου, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», που κήρυξε την απεργία διαρκείας, εργαζόμενοι τόνισαν ότι στόχο έχουν με τον αγώνα τους να ευαισθητοποιήσουν όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους μαζί με τα εργατικά συνδικάτα.

Όπως τόνισε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Κων. Στεργίου, θα πρέπει οι άνεργοι μαζί με τα συνδικάτα να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που πλήττει την εργατική τάξη, ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να δημιουργηθεί δίκτυο προστασίας των ανέργων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας με τη συμμετοχή και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Απ. Νάνου, δεν αναλήφθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εξόφλησης των δεδουλευμένων και αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Από πέρυσι το Φεβρουάριο, με τις διαθεσιμότητες, άρχισε η εταιρία να μην πληρώνει και μας έδειξε έτσι το δρόμο για την Επιθεώρηση Εργασίας όπου προσφεύγαμε ζητώντας παρέμβαση για να πληρωθούμε. Τώρα οφείλει δεδουλευμένα από το Νοέμβριο του 2011 και θέλει να μπούμε για δουλειά, χωρίς να μας πληρώσει. Σε δέκα περίπου άτομα που δεν απήργησαν, τους δίνει εκατό ευρώ, ούτε τις βενζίνες δηλαδή», σχολιάζει το μέλος της επιτροπής των 60 εργαζομένων της ΜΕΚ κ. Παναγ. Σαραντίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος στα πρόχειρα αντίσκηνα που έχουν στήσει έναντι της ΜΕΚ οι εργαζόμενοι και ο γραμματέας του σωματείου της ΒΕΚ (άλλοι δέκα εργαζόμενοι) κ. Νικούλης τόνισε: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκρατία του κ. Λεμονιά, ούτε κάποιους να μας πιάνουν από το πέτο και να μας ζητούν να σταματήσουμε την απεργία, ούτε την Αστυνομία που φέρνουν εδώ. Οι εργαζόμενοι είμαστε όλοι μια γροθιά. Δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν πληρωθούμε».

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τις διευθύνσεις των εργοστασίων «ΜΕΚ A.E.» και «ΒΕΚ Α.Ε», για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων-εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις, οι οποίοι και παραμένουν επί πολλούς μήνες απλήρωτοι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Το ΕΚΒ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2011 και το επίδομα αδείας 2011, καθώς επίσης τις αποδοχές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012.

Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του Δ.Σ. του ΕΚΒ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Κωνσταντίνου Κων., ταμία, και Κορώνη Στέφανο, μέλος, επισκέφθηκαν τη διεύθυνση του εργοστασίου και αξίωσαν από την Εταιρεία να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της, τονίζοντας ότι έχει ξεπεραστεί, πια, κάθε όριο.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση απέδωσε την αδυναμία της στην «καθυστέρηση είσπραξης οφειλομένων της από παραγγελίες, τόσο από ιδιώτες, όσο κι απ’ το Δημόσιο» και δεσμεύθηκε για «μερική καταβολή των οφειλομένων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή», με την προϋπόθεση ότι «θα έχει και αυτή μέχρι τότε εισπράξει μέρος των χρημάτων που της καθυστερούν οι πελάτες της».

Οι εργαζόμενοι, περιμένοντας να δουν εμπράκτως την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, παραμένοντας έξω από το εργοστάσιο (επίσχεση εργασίας) μέχρι την Παρασκευή, έχοντας πάντα τη συμπαράσταση του Ε.Κ. Βόλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το