Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Απελευθερώνονται σημεία του Βόλου

Από σχολάζοντα περίπτερα
Από σχολάζοντα περίπτερα

Άρχισε χθες και συνεχίζεται και σήμερα  η επιχείρηση απομάκρυνσης των σχολαζόντων περιπτέρων από διάφορα σημεία της  πόλης. Πρόκειται για περίπτερα τα οποία είχαν χωροθετηθεί σε στενά πεζοδρόμια, πάνω σε διαβάσεις πεζών και σε κόμβους φωτεινών σηματοδοτών, με συνέπεια η ύπαρξή τους να προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των πεζών. Χθες αποξηλώθηκαν τα πέντε από τα δέκα περίπτερα που είχαν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και η επιχείρηση θα συνεχιστεί σήμερα με τα υπόλοιπα.

Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των περιπτέρων αυτών, εντάσσεται σε ένα πλέγμα αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής με στόχο την απελευθέρωση και ανάδειξη των κοινοχρήστων χώρων της πόλης αλλά και γενικότερα του αστικού τοπίου. Τα συγκεκριμένα περίπτερα είχαν μείνει χωρίς δικαιούχους και σε πολλά από αυτά υπήρχαν ακόμη προϊόντα μέσα, γεγονός που τα καθιστούσε εστίες υγειονομικών κινδύνων. Επίσης πολλές από τις κατασκευές αυτές είχαν καταπέσει, με συνέπεια να αποτελούν επικίνδυνα σημεία για τους πεζούς μέσα στην πόλη.

Η επιχείρηση για την αποξήλωση των περιπτέρων σχεδιάστηκε από την Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Νικ. Μόσχο και εκτελείται από τον Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Φ. Λαμπρινίδη. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες κατεδάφισης συνοδεύονται από άμεση αποκατάσταση των πεζοδρομίων, καθώς απαιτούνται πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις. Οι εργασίες αυτές γίνονται ταυτόχρονα με την αποξήλωση, προκειμένου να μη προκύψουν προβλήματα προσβασιμότητας και να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος στην κυκλοφορία.

Σε κοινή τους δήλωση οι δύο Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στα σημεία των κατεδαφίσεων, τόνισαν ότι: «Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η πόλη είναι επιβαρυμένη από περιττό εξοπλισμό και κατασκευές. Στόχος των επεμβάσεων που προωθεί η Δημοτική Αρχή είναι να “ανακουφίσουμε” την πόλη, να αναδείξουμε τους χώρους και το αστικό τοπίο, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες παρεμβάσεις».

Τα σημεία της πόλης που απελευθερώνονται με την κατεδάφιση των 10 περιπτέρων είναι: Γρ Λαμπράκη –Παπαδιαμάντη, Γ.Δήμου-Αγ.Βασιλείου (2ας Νοεμβρίου-Ζάχου), Ρ.Φερραίου-ΑΘ.Διάκου, Κ.Καρτάλη-Μακρυγιάννη, Δ.Φιλιππίδη –Αναλήψεως, Γαζή – Γκλαβανή, Γαζή –Κοραή, Ελ.Βενιζέλου-Αλεξάνδρας –T.Oικονομάκη, Πολυμέρη-Φ.Ιωάννου και Oρμηνίου –Δ.Πολιορκητού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το