Photo Gallery, Τοπικά

Απεβίωσε παλαιοημερολογίτης επίσκοπος

Ο 45χρονοςεπίσκοπος Νηλείας, ενώ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για να κατασκευαστεί ένας ναός, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει

Κηδεύτηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Κοιμητήριο Κούκος στο Βόλο ο παλαιοημερολογίτης (ΓΟΧ) επίσκοπος Νηλείας Δαμασκηνός, κατά κόσμο Δημ. Μητρόπουλος.

Ο 45χρονος είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε ποσοστό 40% του σώματός του και νοσηλευόταν για 11 ημέρας στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συγγενείς του, ο επίσκοπος είχε επισκεφθεί τη μητέρα του στην Άνω Γατζέα την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου. Την ώρα που εκείνη πήγε να ανάψει τη σόμπα για να ψήσει μία πίτα, δεν άναβαν τα ξύλα και εκείνος έριξε στη φωτιά οινόπνευμα, με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά τα ράσα του και να υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα. Έσπευσαν οι γείτονες να σβήσουν τη φωτιά και μετέφεραν τον ίδιο με ταξί στο Νοσοκομείο του Βόλου γύρω στις 10 το βράδυ. Όμως λόγω επίσχεσης που έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν υπήρχε ασθενοφόρο και τελικά με απόφαση του διοικητή μεταφέρθηκε τόσο ο 45χρονος όσο και ένας 30χρονος Βολιώτης που είχε καταπιεί κόκκαλο, ο μεν δεύτερος στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, ο δε ιερωμένος στο Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφεραν συγγενείς του, χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ όπως τους είπαν οι γιατροί στο Παπανικολάου, έπρεπε ήδη να έχει διασωληνωθεί.

Ο εκλιπών αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου, φοίτησε σε Θεολογική Σχολή, χειροτονήθηκε διάκονος στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Βόλου και στη συνέχεια αρχιμανδρίτης. Στο μεταξύ όμως ερωτεύτηκε μία κοπέλα από το Πήλιο και δημοσιοποίησε το γεγονός στον τοπικό Τύπο, κάτι που του στοίχισε την αποπομπή του από τους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εντάχθηκε στους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (παλαιοημερολογίτες) και έγινε επίσκοπος Νηλείας, όπου και λειτουργούσε, ενώ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για να κατασκευαστεί ένας ναός, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Νεκρός και δεύτερος φίλαθλος της Νίκης Βόλου

Τη μάχη με το θάνατο έχασε και δεύτερος φίλαθλος της Νίκης, σε διάστημα ενός μήνα, καθώς μετά το θάνατο από έμφραγμα του 58χρονου, Κώστα Τσιαμήτα, ήρθε η σειρά 85χρονου που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, Νίκη – Καβάλα και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλευόταν.

Όπως έγινε γνωστό από μάρτυρες, ο ηλικιωμένος, μετά τον έλεγχο του εισιτηρίου του και κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε στο έδαφος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά, επειδή δεν υπήρχαν κλίνες, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Λαμίας όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Τη χτύπησαν και την εγκατέλειψαν

Με τραύματα στο πρόσωπο, αιμόφυρτη και σοκαρισμένη από τη βία που δέχτηκε, διακομίστηκε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Βόλου μεσήλικος γυναίκα που συνηθίζει να κάθεται με παρέα άλλων αναξιοπαθούντων στα πεζοδρόμια της οδού Ιάσονος, στη συμβολή της με Κοραή.

Στη γυναίκα που έφερε αμυχές και εκδορές στο πρόσωπο, παρασχέθηκαν στο Νοσοκομείο οι πρώτες βοήθειες αλλά στο μεσοδιάστημα κάποιων ιατρικών πράξεων, αποχώρησε από το Νοσοκομείο και εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Αναύρου. Πολίτες που επικοινώνησαν με το ΕΚΑΒ γνωστοποιώντας το περιστατικό για τη μεταφορά της εκ νέου στο Νοσοκομείο, ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί τελικά στο Νοσοκομείο αργότερα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το