Photo Gallery, Τοπικά

Απέστειλαν τα κενά υπαλλήλων στη Δικαιοσύνη οι αορίστου χρόνου

Τα «αίματα άναψα» χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου όταν, για το θέμα των υπάλληλων αορίστων χρόνου, η συζήτηση οδηγήθηκε αλλού…

Τα κενά διοικητικού λογιστικού – διοικητικού οικονομικού – διοικητικού γραμματέων – γραφείων απέστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Δήμος Βόλου, με χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να σωθούν οι θέσεις των υπαλλήλων που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα.

Και ενώ σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στην τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί προς όφελος των εργαζομένων, τα «αίματα άναψαν» όταν ο κ. Νάνος εκ μέρους της ΔΑΣ «μετατόπισε» το θέμα της διάσωσης των θέσεων εργασίας και έθεσε ζήτημα για την υπηρεσιακή αναφορά εναντίον του στελέχους του ΚΚΕ κ. Θ. Τσαλούχα, που κρατά κλειστό το αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας. Ο δήμαρχος απαντώντας στον κ. Γ. Μουλά ξεκαθάρισε ότι ο δήμος βρίσκεται υπό «κατάληψη» από ολιγομελή ομάδα του ΚΚΕ και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για υπηρεσιακά οφίτσια που έδωσε σε άτομα που θέλουν να χειραγωγήσουν συνδικαλιστικά την διοίκηση εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ο κ. Νάνος μπορεί να συμφώνησε με την τακτική που αποφάσισε να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της αποστολής των κενών θέσεων, ωστόσο κατήγγειλε το δήμαρχο και τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας για απεργοσπαστικό μηχανισμό, ενώ κατήγγειλε τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση που κρατούν.

Όταν, στα λεγόμενά του, αντέδρασε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Ιγγλέσης, που παρότρυνε τον κ. Νάνο να εργαστεί κάποτε στη ζωή του, για να καταλάβει την αξία της εργασίας, ο πρώην βουλευτής απαίτησε να το «βουλώσει».

Οι αποφάσεις – οι συγκρούσεις

Ο Δήμος Βόλου ζητεί την κάλυψη 47 θέσεων και συγκεκριμένα για το Νομικό Τμήμα 1, Δημοτική Αστυνομία 2, Διεύθυνση Προγραμματισμού 2, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων 2, Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας 2, Διοικητικές Υπηρεσίες 4, Οικονομική Υπηρεσία 3, ΚΕΠ 5, Διεύθυνση τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης 8, ΚΑΠΗ 2, Τμήμα Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης 2, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών 2, Πολεοδομία 2, Βιώσιμη Κινητικότητα 2, Καθαριότητα 2, Πράσινο 2, Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες Δημοτικών Ενοτήτων 4 άτομα.

Για την πρόταση να σταλούν τα κενά ψήφισε λευκό η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας, που έκανε λόγο για τη «σκληρή» δεξιά η οποία ισοπεδώνει τα πάντα, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε θετικά και εξήγησε ότι κρατά τη συγκεκριμένη στάση γιατί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επίθεση στον κ. Νάνο εξαπέλυσε ο κ. Μολοχίδης, όταν ο πρώτος κατήγγειλε την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ο πρώην βουλευτής κατηγορήθηκε ότι με συγκεκριμένες δηλώσεις και τακτική διασπάται το συνδικαλιστικό κίνημα.

Θετικά για την αποστολή των στοιχείων ψήφισε η μείζονα μειοψηφία και ο κ. Γ. Μουλάς δήλωσε πως οι τοποθετήσεις του κ. Θ. Κλημόπουλου εναντίον της παράταξής του είναι άδικες και ανέντιμες, καθώς η παράταξη που εκπροσωπεί έχει τοποθετηθεί κατά των αντιλαϊκών μέτρων. Ο Γ. Μουλάς απάντησε και για τις επιθέσεις που δέχτηκε η κ. Ζέττα Μακρή από τον κ. Απ. Νάνο και τον κ. Θ. Κλημόπουλο, ενώ ο σύμβουλος κ. Θ. Διαμαντένιας κατηγόρησε το ΚΚΕ.

«Ο κ. Νάνος και το ΚΚΕ καλύτερα να δουν τις δημοσκοπήσεις και να πάψουν να μιλούν μόνιμα στο όνομα του λαού, κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους», είπε.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Νάνος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Προσπαθώ συνεχώς να αναδείξω όσα ενώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί το θέμα αφορά ζωές εργαζομένων. Ο παραλογισμός είναι ότι ενώ έχουμε πάρει ομόφωνη απόφαση, με παρέκκλιση των Δρόμων Συνεργασίας και ενώ υπάρχει σύμπνοια φροντίσαμε να αναδείξουμε όσα μας χωρίζουν», είπε ο δήμαρχος με τη σειρά του και για τη στάση του ΚΚΕ δήλωσε ότι το «γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πολιτική παραφροσύνη».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ λυπήθηκε βαθιά για τη στάση που κράτησε η Δημοτική Αρχή στο θέμα των εργαζομένων καθώς έχουν αυτοχριστεί ως οι μόνοι υπερασπιστές των αγώνων.

Σημείωσε ότι ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος γιατί απέναντί τους οι εργαζόμενοι έχουν κυβέρνηση και τρόικα και αποτελούν θύματα εκβιασμών για την καταβολή της δόσης.

Ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι μορφές κινητοποίησης, που επιλέχθηκαν από τους συνδικαλιστές, είναι αδιέξοδες, καθώς δεν έχουν τη στήριξη της κοινωνίας.

«Αυτός ο αγώνας είναι καταδικασμένος σε αποτυχία αν δεν στηριχθεί από την κοινωνία. Είμαστε απέναντι σε αποκρουστικά φαινόμενα συνδικαλιστικής χειραγώγησης της διοίκησης και σε συμπεριφορές που αποτελούν μνημείο κοινωνικής αναλγησίας. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την εμπιστοσύνη που δείξαμε σε πρόσωπα τα οποία ανέλαβαν θέσεις ευθύνης» δήλωσε και φωτογράφισε τα στελέχη του ΚΚΕ στο Δήμο.

Ο ίδιος τόνισε ότι ενώ χθες συναντήθηκε με εργαζόμενους που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, παρουσία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΑΣ, αμέσως μετά ο κ. Θ. Τσαλούχας κατηγορούσε τους συνδικαλιστές που ανέχτηκαν το δήμαρχο.

«Πρόκειται για θρασυδειλία χωρίς προηγούμενο. Με αυτή την ποιότητα των στελεχών που υπερασπίζεστε, με αυτές τις αποκρουστικές συμπεριφορές, εγώ δεν σχετίζομαι», είπε ο κ. Σκοτινιώτης απευθυνόμενος στον κ. Νάνο. Τέλος, ο δήμαρχος δήλωσε πως με όποιο ρίσκο, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

Ο κ. Νάνος εξακολούθησε να καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ενώ κατήγγειλε και τον αντιδήμαρχο κ. Λαμπρινίδη και τη ΔΗΜΑΡ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το