Photo Gallery, Τοπικά

Απέραντος σκουπιδότοπος ο Βόλος

Αρχίζουν σήμερα οι ψεκασμοί στα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους του Βόλου, καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία

Η απεργία των υπαλλήλων στους ΟΤΑ έπνιξε το Βόλο στα σκουπίδια, τα οποία δεν προβλέπεται να σηκωθούν από τους δρόμους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Δυσωδία κυριαρχεί στο κέντρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να δημιουργούν οι καταστηματάρχες, που έχουν μετατρέψει την πόλη σε σκουπιδότοπο από τα χαρτόκουτα, ενώ η απάντηση που δόθηκε στον αντιδήμαρχο κ. Τσαμπάζη όταν τους ζήτησε να σταματήσουν να εναποθέτουν τα κουτιά και τα σκουπίδια στους δρόμους ήταν: «Εμείς πληρώνουμε και εσείς θα τα μαζέψετε…».
Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με 1.500 τόνους σκουπίδια να βρίσκονται στους δρόμους και από σήμερα ξεκινούν οι ψεκασμοί.

Στη διαδικασία ψεκασμού των όγκων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), θα προχωρήσει από σήμερα Τετάρτη η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, σε μια προσπάθεια να προληφθούν φαινόμενα ανάπτυξης μικροβίων και μολύνσεων από τα σκουπίδια, καθώς καθημερινά αυξάνουν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πιο έντονο τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις και αποκλεισμούς των δημοτικών αμαξοστασίων και κτιρίων, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Προσανατολίζονται δε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Έρχεται  κακοκαιρία

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου βρίσκεται σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται από σήμερα το μεσημέρι έως και την Παρασκευή. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στον καθαρισμό των φρεατίων από τα σκουπίδια, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Τέσσερα συνεργεία εργάζονται συστηματικά για το σκοπό αυτό και δυο θα βρίσκονται σε ετοιμότητα από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τις 7 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου επισημαίνει ότι «όσο διαρκούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, είναι απαραίτητη η κατανόηση και η συνεργασία εκ μέρους των δημοτών και κυρίως των καταστηματαρχών, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της ευπρεπούς εικόνας της πόλης.

Καλούνται, λοιπόν, οι δημότες, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, να μη βγάζουν τα οικιακά απορρίμματα στους δρόμους, για την αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης και δυσοσμίας».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Μετά από την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων για την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και  9 Νοεμβρίου, με καταλήψεις όλων των δημοτικών κτιρίων των κατά τόπους Δήμων του Νομού από τους εργαζόμενους της κάθε υπηρεσίας.

Το Σαββατοκύριακο 9 και  10 Νοεμβρίου αποφασίστηκε αποχή από τα καθήκοντα για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.

«Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Να συμμετέχουν δυναμικά, αγωνιστικά και με αποφασιστικότητα στις κινητοποιήσεις.

Ζητούμε από όλους τους δημότες να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τον αγώνα μας, γιατί είναι αγώνας όλων των κοινωνικών τάξεων» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το