Photo Gallery, Τοπικά

Απέραντη χωματερή το Χολόρεμα Αλμυρού

Στην τοποθεσία «Κοκκίνες» Κροκίου άγνωστοι έχουν πετάξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τόνους από άχρηστα αντικείμενα, σκουπίδια, μπάζα, νεκρά ζώα, λάστιχα από τρακτέρ, υπολείμματα από φυτοφάρμακα (φωτό αρχείου)

 

Σε απέραντη χωματερή έχουν μετατρέψει το τελευταίο διάστημα ασυνείδητοι σε πολλά σημεία την κοίτη του ρέματος Χολόρεμα στον Αλμυρό, πετώντας κάθε λογής σκουπίδια, μπάζα, ακόμη και νεκρά ζώα. Για την προαναφερόμενη απαράδεκτη κατάσταση ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού κ. Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέφερε ότι «την ερχόμενη Δευτέρα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα μεταβούν στο Χολόρεμα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το περιβάλλον και δημιουργηθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία». Στο μεταξύ, την πρόσληψη 47 ατόμων στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας περιμένουν στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλμυρού προκειμένου η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται χωρίς προβλήματα.

Μόνο ως απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η εικόνα που παρουσιάζει η κοίτη του ρέματος «Χολόρεμα» στον Αλμυρό, καθώς έχει μετατραπεί σε μια απέραντη παράνομη χωματερή, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.

Στην τοποθεσία «Κοκκίνες» Κροκίου άγνωστοι έχουν πετάξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τόνους από άχρηστα αντικείμενα, σκουπίδια, μπάζα, νεκρά ζώα, λάστιχα από τρακτέρ, υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και σε τρία ακόμη σημεία του Χολορέματος, καθώς στην κυριολεξία έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Όπως προαναφέρθηκε, για την προαναφερόμενη κατάσταση ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού κ. Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τον παράνομο σκουπιδότοπο στην κοίτη του ρέματος.

Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε έκπληκτος από την εικόνα που αντίκρισε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν τολμάς να πλησιάσεις από την έντονη δυσοσμία που αναδίδεται. Πρόκειται σίγουρα για ανεγκέφαλους και ασυνείδητους, που μετέτρεψαν την κοίτη του ρέματος σε τέσσερα τουλάχιστον σημεία σε μια παράνομη χωματερή χάριν της ευκολίας τους. Δεν είναι δυνατόν να μη σκέφτονται τη δημόσια υγεία και να μολύνουν το περιβάλλον με αυτό τον τρόπο» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Αναφερόμενος ειδικά στην παρουσία μεταξύ των σκουπιδιών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων επισήμανε πως «πρόκειται στην κυριολεξία για έγκλημα κατά του περιβάλλοντος. Σε περίπτωση μιας έντονης βροχόπτωσης, αυτά τα υπολείμματα θα παρασυρθούν από τα νερά και θα καταλήξουν στη θάλασσα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους οργανισμούς που ζουν σε αυτή, αλλά και στους ανθρώπους που ακόμη κάνουν μπάνια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι σε παρακείμενο του Χολορέματος ιδιωτικό οικόπεδο στο Κρόκιο έχουν πεταχτεί μεγάλα πλαστικά μπουκάλια με τον κ. Παπαϊωάννου να τονίζει πως «αυτό έγινε από άγνωστους και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου θα χρειαστεί τη συνδρομή φορτηγού για την απομάκρυνσή τους. Θα πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να μολύνουν το περιβάλλον με αυτόν τον τρόπο. Από τη στιγμή που θέλουν να πετάξουν άχρηστα αντικείμενα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και εκείνη με τη σειρά της θα τα περισυλλέξει».

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού θα μεταβούν στο Χολόρεμα, προκειμένου να απομακρύνουν τους τόνους των σκουπιδιών και να καθαρίσουν τα τέσσερα σημεία. «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να διορθώσουμε τα λάθη των ασυνείδητων» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Προβλήματα στην αποκομιδή

Οριακά και με αρκετά προβλήματα γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο Αλμυρού η αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην Υπηρεσία Καθαριότητας απασχολούνται αυτή τη στιγμή 15 συνολικά άτομα και τρία επιπλέον στην ανακύκλωση, ενώ στην Υπηρεσία Πρασίνου μόνο τρία, τα οποία δεν επαρκούν για την αυξημένη κάλυψη των αναγκών. «Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί. Δεν μπορούμε να δώσουμε στο προσωπικό άδεια και πραγματικά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου για να προσθέσει: «Μοναδική λύση αποτελεί η επικείμενη πρόσληψη 47 συνολικά ατόμων για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας. Ευελπιστούμε πως θα ολοκληρωθούν σύντομα οι σχετικές διαδικασίες ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το