Τοπικά

Απέπλευσε χθες με έξι ώρες καθυστέρηση το «Εξπρές Σκιάθος»

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός χθες το πρωί για εκατοντάδες επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σκιάθος», του μοναδικού πλέον στις γραμμές Βόλου – Β. Σποράδων, καθώς το πλοίο υπέστη μηχανική βλάβη και έτσι το δρομολόγιο των 7.45 το πρωί, έγινε με έξι ώρες καθυστέρηση… Σύμφωνα με ενημέρωση από το λιμενάρχη Βόλου κ. Χρ. Κανάκη, το πλοίο υπέστη βλάβη στο έμβολο της δεξιάς του κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για ώρες και να χρειαστεί η αντικατάσταση του εμβόλου με άλλο, προκειμένου να τεθεί πάλι σε λειτουργία η μηχανή του και να αποπλεύσει.

Οι 1.049 επιβάτες του, πολλοί από τους οποίους από τη Βόρεια Ελλάδα, έφθασαν στα νησιά με πολύωρη καθυστέρηση, ενώ ταλαιπωρήθηκαν τόσο μικρά παιδιά όσο και ηλικιωμένοι. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στη «ΘτΔ» «δεν φθάνουν τα ακριβά ναύλα, μας ταλαιπωρούν κιόλας, με τις πολύωρες καθυστερήσεις στο λιμάνι».

Επίσης, με το πλοίο επρόκειτο να μεταφερθούν στα νησιά και 161 ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι περισσότερες βλάβες σημειώνονται και φέτος στα ταχύπλοα πλοία, τα οποία καταπονούνται από τα συνεχή δρομολόγια, τις άσχημες καιρικές συνθήκες και προφανώς από την ελλιπή συντήρησή τους το χειμώνα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ακινητοποιήσεων των επιβατηγών πλοίων οφείλεται σε μηχανικές βλάβες και δευτερευόντως, σε απώλειες της άγκυράς τους, προσκρούσεις σε προβλήτες και προβλήματα στους καταπέλτες τους.

Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια του «Εξπρές Σκιάθος» συνεχίστηκαν και στα υπόλοιπα δρομολόγιά του χθες όλη την ημέρα, ενώ η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί από σήμερα, σύμφωνα με το λιμενάρχη Βόλου.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το