Photo Gallery, Τοπικά

Απέκλεισαν Πατσιαντά, ζήτησαν στήριξη να ηγηθούν

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε χθες μέλη και φίλους σε απολογισμό του έργου της

 

«Ορισμένοι  δημοσιογράφοι», ο «Καλλικράτης» και η έλλειψη μαζικών κινημάτων, στα οποία θέλουν να συμπαρασταθούν, αλλά δεν υπάρχει πληθώρα από αυτά, είναι βασικοί λόγοι, για τους οποίους οι Δρόμοι Συνεργασίας δεν παρουσιάζουν στα δημοτικά δρώμενα του Βόλου τη δράση που θα επιθυμούσαν.

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε χθες μέλη και φίλους σε απολογισμό του έργου της, παρουσία και του πρώην επικεφαλής κ. Μ. Πατσιαντά, στον οποίο δόθηκε το μήνυμα ότι στις επόμενες εκλογές θα προχωρήσουν χωρίς τον ίδιο, ενώ τα πρόσωπα που συγκροτούν σήμερα τη δημοτική ομάδα, θεώρησαν δεδομένο ότι θα ηγούνται και της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και ζήτησαν στήριξη για να καταθέσουν νέο πρόγραμμα.

Ο συντονιστής της παράταξης κ. Κατσούρας θέλησε από την έναρξη της εκδήλωσης να δώσει το μήνυμα του «προγραμματισμού δράσης» της κίνησης για τους επόμενους μήνες και όχι του απολογισμού, ωστόσο δήλωσε πως η παράταξη παρουσίασε αδυναμίες.

«Δε λειτουργήσαμε καλά σε επίπεδα σύγκλησης συνελεύσεων και δημόσιας εικόνας σε σχέση με την κοινωνία. Σε αυτές τις εκτιμήσεις έχουμε καταλήξει ομόφωνα» είπε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κλημόπουλος που αναφέρθηκε στον εφιάλτη της μνημονιακής πολιτικής και στο μόρφωμα του Καλλικράτη που αποτέλεσε βήμα για την απουσία δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Καλλικράτης, τον οποίο συνέταξε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βόλου, είχε στόχο τον αποκλεισμό των κοινωνιών, ενώ κυρίως στόχευε τις δυνάμεις της αριστεράς. Όπως εξήγησε στις προηγούμενες εκλογές ήταν δύσκολη ακόμη και η συγκρότηση συνδυασμών και απέδωσε το φαινόμενο στον Καλλικράτη.

«Εξοβέλισαν με τον Καλλικράτη την αριστερά από τους Δήμους» δήλωσε και τόνισε ότι ο Καλλικράτης έδωσε την πλειοψηφία στην ομάδα του δημάρχου και η δική τους παρουσία είναι περιορισμένη και το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Καταγγέλθηκε και η μειοψηφία που τους «εκπαραθύρωσε» από τις επιτροπές, ενώ τόνισε ότι στο Βόλο όπως και σε άλλες περιοχές που υπάρχουν δυνάμεις της συγκυβέρνησης οι ανταποδοτικές υπηρεσίες, οδεύουν σε ιδιωτικοποίηση και ο δικός τους αγώνας θα επικεντρωθεί στην αποτροπή αυτού του ενδεχόμενου.

Για τον κ. Κλημόπουλο «ευθύνες» φέρει και το γεγονός ότι δεν αναπτύχθηκαν κινήματα στην πόλη, πλην αυτό κατά της χλωρίωσης του νερού, ώστε η παράταξη να συμπαρασταθεί.

«Δεν αναπτύχθηκαν κινήματα γι’ αυτό και εμείς δεν αναπτύξαμε δραστηριότητα. Όπου όμως συνέβη αυτό, είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους» είπε και δήλωσε ότι το γεγονός ότι δεν χτίστηκε το πάρκο του Αναύρου οφείλεται στη δική τους δραστηριότητα.

«Κάνουν πάρτι»

Ο Γ. Μολοχίδης αφού επανέλαβε τα περί μνημονικής πολιτικής και τον Πάνο Σκοτινιώτη για τον Καλλικράτη και την κυνική λογιστική πολιτική που ακολουθεί εκτίμησε και ο ίδιος ότι θα ξεπουληθούν οι ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ανέφερε ότι η παράταξη κατέθεσε προτάσεις για το Ρυθμιστικό, για το περιαστικό πράσινο και τις υπέρογκες τιμές δημοπράτησης των έργων, θέμα για το οποίο η Δημοτική Αρχή δεν παρεμβαίνει στο υπουργείο ώστε να αλλάξουν.

Είπε επίσης ότι κατατέθηκε πρόταση για τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου, η παράταξη εναντιώθηκε στις αυξήσεις του νερού και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή κάνει «πάρτι» με έργα όπως οι πλατείες και ειδικά με την πλατεία Ευαγγελίστριας που κόστισε 700.000 ευρώ.

Κατήγγειλε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να φυτέψει σε Γορίτσα και Επισκοπή δέντρα 48.000 ευρώ, ενώ η παράταξη έκανε ελέγχους και στα φορτία της Χαλυβουργίας στο λιμάνι για να διαπιστώσει εάν μεταφέρεται ραδιενεργό φορτίο. Η παράταξη μάζεψε επίσης υπογραφές για να μην κλείσει το ΙΚΑ και η Εφορία Νέας Ιωνίας.

Στηρίζει επίσης κινητοποιήσεις εργαζομένων και το Στέκι Αλληλεγγύης στη νέα Ιωνία.

Πρότεινε να βοηθήσουν όλοι ώστε να ανοιχτεί η παράταξη στον κόσμο και εκτίμησε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν συντονίστηκαν με τα μέλη της παράταξης που μετέχουν σε διάφορες επιτροπές.

«Σας καλούμε να μας στηρίξετε για να καταθέσουμε το πρόγραμμά μας για τις επόμενες εκλογές» κατέληξε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε και ο σύμβουλος Γ.  Κουκουβίνος που δήλωσε ότι η δημοτική ομάδα δεν έκανε τίποτα από αμέλεια ή αδιαφορία  αλλά «τόσα μπόρεσε, τόσα έκανε». Ο ίδιος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για τα θέματα καθημερινότητας και το δήμαρχο ως υπηρέτη του μνημονίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το