Photo Gallery, Αθλητισμός

Ανώδυνη ήττα για Ρήγα

Έπεσε η αυλαία των μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων με τον Ρήγα Φεραίο να τερματίζει στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, παρά την ήττα του με 1-0 από τον Δωτιέα στο γήπεδο της Αγιάς. Οι Βελεστινιώτες αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους μια και είχαν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στη Δ’ Εθνική, μαζί με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας που κατετάγη δεύτερος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Χρόνο συμμετοχής στους «πιτσιρικάδες» της ομάδας έδωσε χθες στην Αγιά ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης, αφού το παιχνίδι με τον τοπικό Δωτιέα δεν παρουσίαζε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έτσι για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί στο αρχικό σχήμα οι 15χρονοι Κλώθος, Ρέβης, Ντόντος και ο 17χρονος Πάσχος, ενώ συνολικά στο αρχικό σχήμα του βελεστινιώτικου συγκροτήματος ήταν επτά παίκτες κάτω των 20 ετών.

Πάντως, η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν αρκετά καλή, δείχνοντας ότι στον Ρήγα γίνεται δουλειά σε βάθος. Αν μάλιστα ο Τρικαλινός διαιτητής κ. Τζοφώλης δεν έδινε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, τότε πιθανότατα οι «κυανόλευκοι» να απέφευγαν την ήττα, που βέβαια είναι ανώδυνη μια και ο στόχος της ανόδου στη Δ’ Εθνική επιτεύχθηκε και μάλιστα με άνεση.

Όσον αφορά τη διάταξη των ποδοσφαιριστών του Ρήγα ο κ. Μπακάλης επέλεξε το 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Τσουμπέκο, τον Ποτόμι δεξιά και τον Σπαθή αριστερά στην άμυνα, ενώ ο Βουραζέρης με τον Γούτσιο ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Μπλέτσας, Ρέβης και Ντόντος τοποθετήθηκαν στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Κλώθος (δεξιά), Τριχόπουλος (αριστερά) και Πάσχος (κορυφή).

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 14’ με το απ’ ευθείας φάουλ του Μαλάκου, όπου η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τριχόπουλου στο 16’ για τον Ρήγα. Στο 35’ ο Τσουμπέκος μπλόκαρε την κεφαλιά του Μαλάκου και στο 40’ ο Γεωργούλας επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα αριστερά με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού. Ένα λεπτό αργότερα ο Τριχόπουλος δοκίμασε να σκοράρει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ χωρίς επιτυχία.

Στην επανάληψη η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε για τον Ρήγα με τον Δημινίκο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Σπαθή στο 50’, ενώ στο 53΄ο Τριχόπουλος παραλίγο να πετύχει γκολ σε εκτέλεση κόρνερ, αφού πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Ρέντζας. Στο 58’ ο Βερβέρης σούταρε και ο σωστά τοποθετημένος Τσουμπέκος μπλόκαρε, για να φτάσουμε στο 73’ όπου έγινε η φάση που έκρινε το ματς.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ  και όπως συνηθίζεται υπήρξαν κάποια αλληλοσπρωξίματα μεταξύ των παικτών για να πάρουν καλύτερη θέση. Όμως ο κ. Τζοφώλης «είδε» πέναλτι και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Τζιόλα να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να γράψει το 1-0.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στη συνέχεια ο Ρήγα απώλεσε τρεις ευκαιρίες. Στο 81’ ο Χατζής εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κόντραρε στον Ρέντζα για να καταλήξει κόρνερ, ενώ στο 85’ και από κόρνερ του Μιχολίτση ο Γούτσιος σούταρε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέλος, στο 89’ ο Πάσχος επιχείρησε το σουτ και ο Δημινίκος απέκρουσε σε κόρνερ.

ΔΩΤΙΕΑΣ: Δημινίκος, Βερβέρης (71’ Μάντζαρης), Τσακάλι, Αθανασίου, Ρέντζας, Βαΐτσης (62’ Ρέψης), Τζιόλας (75’ Καραντώνης), Μάντζας, Μαλάκος, Γεωργούλας, Παντελιάδης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Ποτόμι, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Ρέβης (80’ Χατζής), Τριχόπουλος, Μπλέτσας, Πάσχος, Ντόντος (71’ Μπίκας), Κλώθος (70’ Μιχολίτσης).

* Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Α.Ε. Λεονταρίου επιβλήθηκε 2-1 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Η βαθμολογία

(τελική)

1. Ρήγας Φεραίος 10-5 12

2. Αχιλλέας Ν. 13-7 10

3. Α.Ε. Λεονταρίου 5-12 7

4. Δωτιέας Αγιάς  2-6 5

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το