Photo Gallery, Αθλητισμός

Ανυπομονούν στον Ολυμπιακό Β.

Διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλοι περιμένουν την τοποθέτηση της ομάδας στη Β’ Εθνική

* Την Τρίτη συνεδριάζει η Super League

Στον Ολυμπιακό Βόλου άπαντες ανυπομονούν εν όψει της επικείμενης συμφωνίας των ποδοσφαιρικών Αρχών και της Πολιτείας, που θα σημαίνει και την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από τους «ερυθρόλευκους» εκφράζεται η σιγουριά ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που συνεδριάζει η Super League θα έχει γίνει το σημαντικότερο βήμα για την τοποθέτησή τους στη Β’ Εθνική. Αύριο το πρώτο φιλικό στην Πορταριά με αντίπαλο τον Σαρακηνό. Διαπρέπει στη Βαρκελώνη ο Κόμνος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να γίνει το σημαντικότερο βήμα για τη μερική αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αφού η Super League θα συνεδριάσει εκτάκτως για να συζητήσει την πρόταση της Football League περί αύξησης των ομάδων σε 18 από την περίοδο 2013-14, με άνοδο πέντε ομάδων και υποβιβασμό τριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη πρόταση λογικά θα απορριφθεί ως προς το δεύτερο σκέλος της. Θα αντιπροταθεί, όμως, η συμβιβαστική λύση της ανόδου τεσσάρων ομάδων και του υποβιβασμού δύο που λογικά θα γίνει δεκτή και από τη Football League

H σχετική ανακοίνωση της Super League έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 28/08/2012 στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

-. Συζήτηση περί της επιστολής της ΕΠΟ με θέμα την απόφαση της Football League και των προϋποθέσεων αναδιάρθρωσης πρωταθλημάτων από την περίοδο 2013 – 2014.

-. Τροποποίηση της από 5/8/2011 εξωεταιρικής συμφωνίας αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαίωμα των ΠΑΕ.

-. Ενημέρωση και συζήτηση επί οικονομικών θεμάτων.

-. Σχέσεις με ΠΣΑΠ και αλλαγές του Κ.Ι.Μ.

-. Ενημέρωση για διαγωνισμό Ταξιδιωτικής Εταιρείας.

-. Διάφορα».

Στον Ολυμπιακό περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, χωρίς φυσικά να εφησυχάζουν. Η διοίκηση βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Πολιτεία και φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε ο ιστορικός σύλλογος του Βόλου να μην ξαναπέσει θύμα εμπαιγμού.

Αύριο φιλικό

με Σαρακηνό

Το πρώτο παιχνίδι από τη στιγμή που ξαναδημιουργήθηκε η ομάδα, δίνει αύριο στις 6 το απόγευμα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο της Πορταριάς τον Σαρακηνό, συγκρότημα της Α’ τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣΘ. Το φιλικό αυτό θα έχει προπονητικό χαρακτήρα, αλλά λογικά θα το παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού που «διψούν» να δουν την ομάδα τους σε αγωνιστική δράση. Από την πλευρά του ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.

Στο μεταξύ, χθες έγιναν και πάλι δύο προπονήσεις στο γήπεδο της Πορταριάς, χωρίς κάποιο νέο πρόσωπο να δίνει το «παρών». Πάντως, σήμερα αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή δύο ή τρεις παίκτες. Θυμίζουμε, ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση πέντε ή έξι ποδοσφαιριστών ακόμη. Δύο θα είναι φορ περιοχής (πιθανότατα ο ένας Αργεντινός), δύο κεντρικοί αμυντικοί, ένας δεξιός οπισθοφύλακας και ίσως και ένας μέσος.

Τη Δευτέρα η «πρώτη»

της Β’ ΠΑΕ

Η Β’ ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου ξαναδημιουργείται με προπονητή τον Κώστα Σταματίου και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα εξεδόθη και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλούνται οι κάτωθι παίκτες της Β’ ΠΑΕ σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου για να λάβουν οδηγίες για την προετοιμασία τους: Ορφανίδης, Ξανθάς, Αναγνώστου, Δ. Στρούγγης, Μπουρίτας, Βαϊνάς, Καψιώτης, Γιοβάνης, Καρασιώτος, Τσελεπής, Τσιάκος, Λέτσος, Καλιακούδας, Χρόνης, Δημητριάδης, Κάρρος, Ευαγγελός, Σκοπελίτης, Βαλωτής, Παγώνης, Καραΐσκος, Ντόντος, Παπαδημητρίου, Μακανίκας, Θ. Κολιαμήτρας, Τσεπάνης και Γάτσιος.

Διαπρέπει ο Κόμνος

στη Βαρκελώνη

Ο Δημήτρης Κόμνος βρίσκεται στην Ισπανία και μαζί με άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές μετέχει σε προπονήσεις και διάφορα τεστ, που επιβλέπουν προπονητές της Μπαρτσελόνα.

O νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας ήταν τον Ιούνιο ο νικητής του ελληνικού διαγωνισμού «The change» της Nike που είναι μία εκ των χορηγών των «μπλαουγκράνα». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έγινε σε 55 χώρες και συνολικά 100 ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές κέρδισαν το δικαίωμα να δοκιμαστούν στην Μπαρτσελόνα.

Αυτοί αξιολογούνται από το προπονητικό τιμ του μεγάλου ισπανικού συλλόγου και οι 16 που θα ξεχωρίσουν θα είναι οι τελικοί νικητές που στη συνέχεια θα αγωνιστούν ενάντια στις πιο φημισμένες ποδοσφαιρικές ακαδημίες όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους, αλλά και κόντρα στην ομάδα Νέων των ΗΠΑ σε μία περιοδεία τεσσάρων εβδομάδων γεμάτη δοκιμασίες.

Μέχρι στιγμής ο Κόμνος τα πηγαίνει περίφημα και μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι βρίσκεται στους 52 που επιλέχθηκαν για να συνεχίσουν. Αργά χθες βράδυ αναμενόταν οι 52 να γίνουν 26, ενώ η τελική δεκαεξάδα λογικά θα ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Κόμνος, όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται, το βράδυ της Πέμπτης παρακολούθησαν από τις σουίτες του «Καμπ Νου» το πρώτο «El Clasico» της χρονιάς, δηλαδή τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το ισπανικό Σούπερ Καπ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το